Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Hipotezės » 2015 » Lapkričio » 22

Ar paralelinė visata sąveikavo su mūsiške?

Idėja apie paralelines visatas mokslo pasaulyje nėra nauja, tačiau surasti akivaizdžių šio reiškinio įrodymų kol kas nėra pavykę niekam. Kosmologas iš Kalifornijos technologijų instituto mano aptikęs įrodymų, kad paralelinė visata sąveikavo su mūsiške ankstyvoje mūsų Visatos pradžioje, praneša Sciencealert.com.

Kad suprastume, ką atrado Ranga-Ram Chary'us iš Kalifornijos technologijų instituto JAV, pirmiausiai reikia prisiminti Visatos atsiradimo istoriją.

Šimtus tūkstančių metų po Didžiojo sprogimo dalelės buvo labai karštos ir turėjo per daug energijos, kad iš jų galėtų susidaryti atomai. Atomai ėmė formuotis maždaug 300 tūkst. po Didžiojo sprogimo, šis

procesas vadinamas rekombinacija.

Po Didžiojo sprogimo po Visatą ėmė sklisti ir kosminė foninė spinduliuotė, kurią mokslininkai tyrinėja norėdami pažvelgti atgal į laiką.

Tai, ką Chary'is aptiko, gali būti pavadinta „smūgiu“ ar „dėme“ foninėje kosminėje spinduliuotėje. Ši dėmė galėtų būti susidūrimo su kita visata pasekmė.

Moderniose kosmologijos teorijose teigiama, kad „burbulai“ iš skirtingų visatų gali susidurti vienas su kitu, proceso metu palikdami šiek tiek medžiagos – lygiai taip pat, kaip paliktų susidūrę įprastiniai muilo burbulai.

Interpretuoti kosminės foninės spinduliuotės signalus labai sunku – ir R. Chary'is įvardina 30 proc. tikimybę, jog jo atradimas tėra foninis triukšmas, o ne paralelinės visatos pėdsakas. Kiti mokslininkai neįprastus signalus aiškina dulkių debesimis.

Duomenys, kuriais remiasi R. Chary'is, gauti galingu Europos kosmoso agentūros Plancko teleskopu. Tyrinėdamas kosminės foninės spinduliuotės modelius mokslininkas atrado signalus, kurie buvo 4, 5 tūkst, kartų ryškesni nei turėtų būti, remiantis numanomu elektronų ir protonų skaičiumi ankstyvoje Visatoje.

Šiuo metu R.Chary'aus atradimas yra tik hipotezė, kurią dar reikia nuodugniai ištirti. Mokslininkas žada per artimiausius kelerius metus sukaupti daugiau duomenų.

Tačiau kol galėsime galutinai patvirtinti arba paneigti multivisatų teoriją, gali prireikti dar bent 15–20 metų, kol bus sukurtos naujos kartos kosminės technologijos.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.11.2017 laikas 10:58 Receptai – Patiekalai Arbata nuo laringito (šalavijas, ramunėlė, pipirmėtė)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: šalavijas, ramunėlės lapai, pipirmėtė

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 20:45 Receptai – Patiekalai Varškės bandelės – labai minkštos!
Pasigaminkite skanias bandeles su varške! Senų laikų bandelių receptas, primins vaikystę. Skanaus!

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:34 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo moteriškų ligų
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Moteriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo moteriškų ligų, receptai nuo moteriškų ligų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgy...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau