Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2016 » Gegužės » 28

Ateivių paieška žvaigždžių ir planetų sistemose

Astronomai ne vieną dešimtmetį analizuoja visus žmonijai suprantamus signalus iš kosmoso, ieškodami protingos gyvybės ženklų, tačiau bergždžiai. Sužinoti, ar mes Visatoje vieni, gali padėti naujas metodas, sumanytas pagal pačios žmonijos planus.

Pastaraisiais metais vis garsiau kalbama apie tai, kad į gretimas žvaigždžių sistemas vertėtų nusiųsti nedidelius zondus, kurie nuotoliniu būdu atsiųstų informaciją apie tai, ką ten aptiko. Vienas žinomiausių planų – siekis per 20 metų į Kentauro alfos žvaigždžių sistemą (ji yra mums artimiausia, „vos“ už 4,39 šviesmečio) nusiųsti nedidelį zondą. Projektą „Starshot“ remia ir gausybė žinomų žmonių, tarp kurių – fizikas Stephenas Hawkingas bei „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas.

Kosminis zondas turėtų specialią burę, į kurią „pūstų“ Žemėje esantys lazeriai, taigi aparatas galėtų pasiekti rekordinį greitį.

Ateivių paieška žvaigždžių ir planetų sistemose Be to, kad dar būdami gyvi sužinotume, kas vyksta tolimajame kosmose, šis planas turi ir dar vieną privalumą: jis gali padėti atrasti protingą gyvybę. Pirmiausia, pradėję naudoti tokią sistemą mes praneštume apie save kitų žvaigždžių sistemų gyventojams, kurie, kaip ir mes, galbūt ieško svetimos gyvybės ženklų. Antra, analogiškų ar panašių signalų galėtume ieškoti ir patys.

Tokius teiginius naujame savo darbe „The Search for Directed Intelligence“ išdėstė Kalifornijos universiteto profesorius Philipas Lubinas. „Mes analizuojame galimybes, kad kitos civilizacijos gali turėti tiesiogines energijos nukreipimo sistemas, kokias mes siūlome NASA ir „Starshot“ programoms“, – teigė jis.

Profesoriaus minima NASA programa yra pavadinta DE-STAR, o jos tikslas – sukurti lazerių sistemą, kuri būtų skirta nusitaikyti ir nukreipti asteroidus, kometas bei kitus galimai pavojų Žemei keliančius objektus.

P.Lubinas mano, kad kiti Visatos gyventojai gali naudoti panašias koncentruotos energijos sistemas tokiais pat tikslais – kosminių zondų įgreitinimui, energijos perdavimui, planetos gynybai, ryšiams, kosmoso tyrimams ir kt.

Jis su kolegomis siūlo patikrinti artimiausias žvaigždžių ir planetų sistemas – galbūt jose jau veikia tokie įrengimai.

Tiesa, nusiųsti žinutę, net šviesos greičiu, į kitų žvaigždžių sistemas yra itin keblu. Pirma, dėl atstumo – artimiausią žvaigždę ji pasiektų po 4 metų, Keplerio teleskopo tyrinėjamas sistemas – po tūkstančio metų ir daugiau, artimiausią galaktiką (Andromedą) – po 2 mln. metų. Antra, visi šie objektai juda erdvėje, taigi reiktų tiksliai apskaičiuoti, kur mūsų atžvilgiu „taikinys“ bus tada, kai jį pasieks mūsų siunčiama informacija. Trečia, žinutes mes siųstume „į niekur“ – juk nė nežinome, ar kur nors egzistuoja protinga gyvybė, kuri sugebėtų tą signalą priimti.

Taigi ėmęsi iniciatyvių priemonių ir ieškodami specifinių ženklų, kurie išduotų „proto kaimynus“, smarkiai išplėstume galimybes juos aptikti.

„Žinoma, daroma prielaida, kad elektromagnetinės komunikacijos turi kokią nors reikšmę milijonų metų laiko skalėje ir ypač kad elektromagnetinės komunikacijos (įskaitant signalus) yra kaip nors susijusios su bangų ilgiais, artimais žmogaus regėjimui“, – rašoma P.Lubino ir jo kolegų darbe.

Kitaip sakant, ateivių naudojamos technologijos nebūtinai sutaps su mūsiškėmis. Tačiau kas neieško, tas neranda.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://lrytas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.10.2017 laikas 10:13 Receptai – Patiekalai Gudobelės žiedai ir vaisiai gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: gudobelė, vanduo, Paprastoji sukatžolė.

Skaityti daugiau

13.06.2019 laikas 20:09 Receptai – Patiekalai Purūs ir skaniausi kepti pyragėliai. Tešla neprilygstama!

O pasigaminti paprasčiau nei paprasta! Nuostabūs pyragaičiai, kuriuos galima pagaminti su, bet kokiu įdaru: kopūstais, kiaušiniai ir svogūnais, su mėsa ir pan.

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:24 Receptai – Patiekalai Saldžios duonos riekelės su cukrumi ir cinamonu
Gaminame. Saldžios duonos riekelės su cukrumi ir cinamonu. Iškeptas riekeles dedame į lėkštę. Jas galima patiekti su šviežiomis uogomis, bananais, arba apšlakstytas medumi ar tirpintu šokoladu. Labai paprasta ir skanu!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau