Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Religija » 2015 » Spalio » 29

Aukos bažnyčiai eurais: kiek duoti?

Ar iki šiol Šventų mišių metu renkamoms aukoms skirtą litą, du ar penkis turėtų keisti vienas, du ar penki eurai? Kaip suapvalinti įkainius už kunigų patarnavimus suteikiant santuokos, krikšto sakramentus, laidojant artimuosius ar kalėdojant namuose? Tokie klausimai kyla daugeliui tikinčiųjų.

„Kitą savaitę į mūsų namus klebonas ateis kalėdoti. Anksčiau už tai duodavau 50 litų. Nežinau, kaip elgsiuosi dabar, į kurią pusę apvalinti auką. Duoti 15 eurų kažkaip nepatogu. Ar apvalinti iki 20, ar duoti 10 eurų, dar nenusprendžiau“, – svarstė Miroslavo seniūnijos gyventoja.

Miroslavo Švč. Trejybės bažnyčios Miroslavo parapijos klebonas Vytautas-Antanas Matusevičius teigė, kad daugiau mokėti už kunigų patarnavimus tikrai nereikia.  „Vyskupų susirinkime kunigų buvo parašyta, kad, įvedus eurą, nebūtų keliami įkainiai už patarnavimus. O žmonių aukos bažnyčiai, yra pačių parapijiečių apsisprendimas“, – patikino dvasininkas.

Klebonas teigė, kad nėra nustatyta, kiek kunigai turėtų imti už vestuves, krikštynas, laidotuves, kalėdojimą ar kitus patarnavimus.

V. A. Matusevičius pastebėjo, kad, įvedus eurą,  žmonės bažnyčiai pradėjo aukoti daugiau, jų gera valia auga. Šventų mišių metu renkant aukas, vieną, du, penkis litus keičia vienas, du, penki eurai.

„Žmonės tampa supratingesni ir suvokia, kad bažnyčia išlaikoma iš suaukotų pinigų. Kai žmonių tikėjimas taps brandesnis, tai ir jų aukos bus didesnės“, – teigė dvasininkas.

Klebono teigimu, Lietuvos žmonės dar ne iki galo supranta pinigų aukojimo bažnyčiai prasmę, kai kuriose svečiose šalyse žmonių tikėjimas yra brandesnis, jie labiau atsidavę Dievui. Pasak V. A. Matusevičiaus, kuo žmogaus tikėjimas gilesnis, tuo jis yra visiems dosnesnis.

Dvasininkas paaiškino, kad to nereikėtų suprasti tiesiogiai. Jeigu turtingas parapijietis aukoja didesnę pinigų sumą negu vargingiau gyvenanti senutė, dar nereiškia, kad jo tikėjimas yra brandesnis.

„Evangelijoje yra aprašyta istorija, kaip Jėzus stovėjo prie aukų dėžutės ir matė, kaip žmonės į ją metė aukas. Turtingieji aukojo daug, kiti – mažiau. Tačiau viena neturtinga našlė teturėjo keletą smulkių monetų, jas visas ji ir paaukojo. Ši moteris paaukojo daugiau už visus kitus, nes ji atidavė viską, ką turėjo pragyvenimui. Tik vienas Dievas težino, kiek kiekvienas gali paaukoti“, – pasakojo dvasininkas. „Nėra būtinybės aukoti, tačiau keldami vestuves, krikštydami vaikus, žmonės negaili pinigų prabangiems dalykams – muzikantams, limuzinams, ištaigingiems apdarams, o, priimant sakramentus bažnyčioje, aukojimui skiria kuklesnes pinigų sumas.

Pasak dvasininko, tikėjimas tarsi paliekamas antrajame plane. Gyvenimas, bažnyčia, Dievas, šeima, sveikata, kasdienė duona, pinigai yra Dievo dovanos, o aukojimu yra išreiškiamas dėkingumas Dievui už jas, todėl nereikėtų pamiršti atsidėkoti Dievui už tas duotas gyvenimo dovanas.

„Mes norėtume, kad žmonės aukotų daugiau, tačiau tai neįmanoma, nes žmonės yra nepajėgūs, jų širdys dar nėra atvertos Dievui, bažnyčiai. Širdis turi būti pripildyta Dievo meilės, kad parapijiečiai norėtų aukoti ir pasidalinti“, – sakė dvasininkas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://alytusplius.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.12.2017 laikas 16:10 Receptai – Patiekalai Trynių kaukė pleiskanojančiai, vystančiai odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: sausos veido odos. Ingredientai: Kiaušinio trynys, Tamsaus medaus, Aliejaus, Citrinos sulčių, Avižinių miltų.

Skaityti daugiau

07.09.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Paprastas varškės pyragas per 30 minučių. Šis pyragas bus jūsų mėgstamiausias!
Nuo jo sunku atsitraukti. Jį galima pagaminti, jei į svečius pas jus užgriuvo visiškai netikėtai. Jam jūs sugaišite daugiausia 30 minučių.

Skaityti daugiau

21.09.2018 laikas 09:54 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai batams nutrynus kojas

Batams nutrynus kojas liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai batams nutrynus kojas, kojų nutrynimas, receptai kojoms, nutrintos, kojos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistaž...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 14:43 Ekspertai įspėja JAV vyriausybę, planuojančią įšaldyti VISUS Amerikos bankų pinigų išėmimus
Ekspertai įspėja, kad JAV vyriausybė slapta planuoja artimiausiais mėnesiais įšaldyti visų Amerikos bankų pinigų išėmimą dėl artėjančio JAV dolerio žlugimo.

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas

Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau