Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Vasario » 11

Svogūnų sirupas nuo kosulio ir peršalimo

Jeigu puola peršalimas ar kosulys, peršti gerklę siūlome pasiruošti šio puikaus sirupo. Jo sudėtyje esantys svogūnai, citrinos ir medus efektyviai naikina virusus ir bakterijas, gydo pažeistą gleivinę, slopina uždegimą.

Svogūnų ir medaus sirupui Jums reikės:

  • 500 g svogūnų (labiau tiktų mėlynieji);
  • 500 g cukraus;
  • 1,5 L vandens;
  • 2 didelių citrinų;
  • 7 kupinų šaukštų medaus.

Gaminimas:

Cukrų užpilkite vandeniu ir pakaitinkite kol ištirps, sudėkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir viską retkarčiais pamaišydami virkite iki kol trečdalis vandens nugaruos.

Puodą nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

Į atvėsusį sirupą supilkite iš citrinų išspaustas sultis, įmaišykite medų (jį vos vos pašildykite, jeigu kietas). Viską gerai permaišykite ir palikite nusistovėti pernakt.

Ryte sirupą vėl išmaišykite, perkoškite ir supilkite į švarų stiklainį su dangteliu. Stiklainį laikykite šaldytuve.

Gerkite po 1 valgomąjį šaukštą sirupo prieš valgį, 3 kartus dienoje iki kol pasijusite geriau.

Jeigu kamuoja stiprus peršalimas, gripas, didžiulis gerklės skausmas, aukšta temperatūra, kreipkitės į medikus! Svogūnų ir medaus sirupas yra naudinga, tačiau tik papildoma gydymo priemonė.

Svogūnų ir česnakų sirupas padės nuo peršalimo ir kosulio

Lucia Guardado teigia, kad svogūnų ir česnakų sirupas yra tikras stebuklas. Vos paragavę iškart pajusite peršalimo simptomų palengvėjimą.

Reikės:

  • 1 vidutinio svogūno
  • 2 didelių česnako skiltelių
  • 5 citrinų sulčių (tinka ir laimas)
  • 5 valgomųjų šaukštų medaus.

Ką daryti:

Supjaustytą svogūną ir česnako skilteles sudėkite į dubenį.

Tuomet įdėkite medaus.

Išspauskite citrinų sultis.

Sirupo pagrindas paruoštas. Dabar jums reikia jį uždengti ir palaikyti šaldytuve iki kitos dienos. Nupilkite skystį į kitą dubenėlį.

Vartokite 3 kartus per dieną po vieną šaukštą.

Vaizdo įrašas:

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

* „Paranormal.lt“ straipsniai skirti tik informaciniams ir švietimo tikslams ir nepakeičia profesionalių medicininių patarimų, diagnostikos ar gydymo. Visais klausimais apie savo sveikatos būklę visada pasitarkite su gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-29 laikas 14:15 Receptai Orkaitėje keptos vištų blauzdelės: majonezo marinatas
Gaminame. Keptos vištų blauzdelės. Orkaitėje keptos vištų blauzdelės receptas. Į dubenėlį dedame majonezą, Dižono garstyčias, išspaustą česnaką, druską bei prieskonius ir užmaišome marinatą. Skanaus.

Skaityti daugiau

2019-11-03 laikas 09:05 Receptai Varškės Keksas Prie Arbatos

Kiaušinius suplakame su cukrumi, įdedame vaniliną, ištirpdytą sviestą ir gerai išmaišome. Įdedame sodą, paskui varškę ir suplakame iki vientisos masės. Tada įdedame miltus ir dar kartą gerai išplakame.

Skaityti daugiau

2020-02-23 laikas 13:39 Receptai Pyragas „Auksinis Marmuras“ (Be Miltų Ir Manų)
Kepame 170 laipsnių temperatūroje 50 min. Gatavą pyragą pilnai ataušiname formoje, po to taip pat formoje dedame į šaldytuvą 2-3 val. Degustuojame šaltą.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau