Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Spalio » 29

Tik vienas papildas kavoje ir užmiršime apie inkstų problemas!

Kardomonas yra visiems žinomas dėl savo skonio. Šis prieskonis, manau yra daugelio žmonių virtuvėse, o kavos puodelis su kardamonu sujaudins net ir kavos gurmanus ne tik dėl skonio, bet ir dėl sveikumo!

Pasirodo, kad įdėjus truputį kardamono į tradicinį rytinio gėrimo puodelį, gali pagyti inkstai ir pagerėti virškinimas, tuo sumažės ir su jomis susijusios problemos. O koks skonis... Žodžiais sunku perteikti. Vieniems gali aptikti, kitiems ne..., o kiti tiesiog turi priprasti. Skonio reikalas.

Gydomosios kardamono savybės jau seniai žinomos Indijoje ir Kinijoje. Tada buvo tikima, kad šio prieskonio dėka galima išgydyti beveik visas ligas.

Kardamono savybės

Valo organizmą.

Kardamonas yra žinomas dėl savo naudingų savybių gydant ir ligų profilaktikai, kurios susijusios su inkstais, bei norint atsikratyti virškinimo problemų! Jei jį gersite reguliariai sumažės kraujo spaudimas, iš inkstų bus pašalinamas kalcis.

Gerina virškinimą.

Kava su kardamonu padės pagerinti virškinimą. Faktas yra tas, kad kardamonas padidina tulžies susikaupimą, kuris padeda virškinti, taip pat malšina mėšlungį ir dieglius. Be to, dėl savo savybių jis pašalina pilvo pūtimą ir vidurių pūtimą.

Kovoja su mažakraujystė.

Geležis, manganas, varis ir kiti naudingi vitaminai padeda kardamonui gydyti anemijos simptomus, pvz., išsekimą. Šio prieskonio maistinės medžiagos padidina raudonųjų kraujo kūnelių kiekį ir ląstelių apykaitą.

Naudojamas, kaip antiseptikas.

Daugelį metų Indijoje kardamonas buvo naudojamas burnos uždegimui gydyti. Vos pora šio prieskonio grūdelių padės jums atgaivinti kvėpavimą.

Padidina imunitetą.

Naudingos kardamono savybės turi teigiamą poveikį sveikatos būklei (imunitetui), palengvina nemiga ir depresiją, padidina bendrą kūno tonusą.

Saugo odą.

Įdėdami kardamono į kavą, arbatą ar tiesiog šiltą vandenį; išlaikysite odos tonusą ir apsaugosite nuo ankstyvo senėjimo. Viskas dėl šio prieskonio antioksidacinių savybių.

Atstato plaukus.

Kardamonas taip pat naudojamas plaukams gydyti ir atstatyti jų būklę. Reguliariai skalaujant plaukus kardamonu, plaukai bus sveiki, šilkiniai ir blizgūs.

Tai nėra išsamus naudingų šio unikalaus prieskonio savybių sąrašas. Reguliariai pridedant kardamono prie kavos ar arbatos, išlaikysite gerą organizmo tonusą. Be to, puodelis šio gėrimo jus pagyvins ryte ir suteiks energijos visai dienai! Taip pat galite gerti kardamono arbatą.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-09-11 laikas 20:44 Receptai Purūs kefyriniai paplotėliai
Tokiais puriais paplotėliais dažnai mane lepino močiutė, kepė juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku būdavo sulaukti, kol jie nors truputį atauš… Dabar aš gaminu tokius paplotėlius savo artimiesiems, kuo jie neapsakomai džiaugiasi!...

Skaityti daugiau

2019-07-29 laikas 12:41 Receptai Tokių sausainių iš varškės niekada nežino!
Gaminame namuose. Sausainiai iš varškės. Skanūs, sluoksniuoti, paprastai pagaminami naminiai sausainiai nė vieno nepaliks abejingu. Greit paruošiami ir be jokių problemų.

Skaityti daugiau

2020-08-02 laikas 08:39 Receptai Bulvių pyragas su sūriu
Į dubenį muškite kiaušinius, berkite druską, pipirus, miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir gerai išplakite. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Geriau tam naudoti virtuvinį kombai...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-12-18 laikas 21:22 Laužų Ritualas prie Seimo: Antra Diena – Tironijos Aktyvacija ar Laisvės Iliuzija?
Antra laužų protestų diena prie Seimo: minia klausėsi Karolio Kaupinio kalbos apie artėjančią tironiją, protestas plinta į kitus miestus. Oficialiai – kova už LRT nepriklausomybę. Bet ar tai ne tęstinis ugnies ritualas, aktyvuojantis masinę kontrolę ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 21:11 ŠOKAS: Ruginienė siūlo LRT tarybai atsistatydinti – taika ar gudrus planas?
Gruodžio 18 d. premjerė Inga Ruginienė netikėtai pasiūlė LRT tarybai atsistatydinti nedelsiant, mainais žadėdama atšaukti prieštaringas LRT įstatymo pataisas. Oficialiai – tai taikos žingsnis, kad nurimtų protestai ir susipriešinimas. Tačiau daugelis...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 19:34 90 % Jungtinės Karalystės gydytojų ir slaugytojų atsisako skiepytis nuo gripo
Atrodo, kad dauguma Jungtinės Karalystės slaugytojų ir gydytojų dabar tapo vakcinų priešininkai. Ir pagrindinės žiniasklaidos priemonės apie tai netgi pranešė!

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 14:18 Tarpžvaigždinė Kometa 3I/ATLAS: Šokiruojantys Metalai ir Paslaptys
Ar įsivaizduojate kometą, atskriejusią iš tolimų žvaigždžių gelmių, slepiančią metalų lobius, kurie sukelia ugnikalnių išsiveržimus kosmose? Tai ne fantazija – tai realybė, kuri kelia šiurpą ir žavesį!

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 10:04 Šokiruojantis Makaronų Virimo Mitas: Kodėl Aliejus Tik Kenkia!
Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų makaronai nesulaiko padažo ir tampa slidūs? Daugelis namų šeimininkių daro šią klaidą – pila aliejų į virimo vandenį, manydamos, kad tai apsaugo nuo lipumo. Bet tai tik mitas, kuris gadina patiekalą!...

Skaityti daugiau