Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2021 » Gruodžio » 7

Apie burokėlių naudą, dilgėlės nuo skausmo, kraujospūdis

Burokėliuose yra daugybė vitaminų ir druskų: vitaminai C, B, B2, B3, B6, B9, geležies, vario, jodo, mangano, boro, vanadžio, fluoro, cinko druskos. Ypač daug yra kalio ir magnio. Šakniagumbiuose taip pat galima rasti cukraus, baltymų, riebalų, ląstelienos, pektinų, organinių rūgščių, amino rūgščių, dažančių medžiagų, azotinių junginių, betaino.

Burokėlius reikia vartoti, sergant hipertonija, kolitais, širdies ligomis. Burokėliai turi šlapimą varantį, spazmolitinį, laisvinantį, nuskausminantį poveikį.

Papasakosiu apie receptus, kurie padeda man.

Jei norite atkurti jėgas po ligos, į platų indą beveik iki viršaus pridėkite tarkuotų burokėlių ir užpilkite degtine. Laikykite 12 dienų. Gerkite po 1/4 stiklinės 3-4 kartus per dieną prieš valgį.

Jei vargina avitaminozė, paimkite po 250 g tarkuotų burokėlių ir morkų, įpilkite 150 g citrinų sulčių ir 200 g medaus, užpilkite viską 100 g spirito, sumaišykite, laikykite 3 dienas. Vartokite po 2 valgomuosius šaukštus 3 kartus per dieną. Gydymo kursas - 3 mėnesiai.

Sergant hipertonija, gerai padeda mišinys iš 2 stiklinių burokėlių sulčių, 2 stiklinių medaus, 50 g pelkinių katpėdžių, 0,5 I degtinės. Visus komponentus sumaišykite ir 2 savaites laikykite tamsioje vėsioje vietoje. Tada perkoškite, nusunkite. Vartokite po 2 valgomuosius šaukštus 3 kartus per dieną, likus 30 min. iki valgio.

Dėl didelio vitaminų ir druskių kiekio burokėliai stimuliuojančiai veikia kraujo gamybą ir medžiagų apykaitą. Lygiomis dalimis sumaišykite šviežias burokėlių sultis ir medų, vartokite po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną. Burokėlių negalima vartoti, sergant nutukimu, diabetu, inkstų akmenlige.

Ant kelių - dilgėles, ant nugaros - lygintuvą

Ant kelių - dilgėles, ant nugaros - lygintuvą

Išvengti reumatinių skausmų man padeda dilgėlių aliejus. Dilgėles susmulkinu, prikemšu jomis tamsaus stiklo butelį ir užpilu lempelių aliejumi.

Tris dienas butelį laikau šiltai, paskui dar tris savaites -tamsioje vietoje. Šiuo aliejumi įtrinu skaudančius sąnarius ir šiltai apvynioju. Pagerėjimas jaučiamas po kelių procedūrų.

Jei perpučia nugarą (man taip atsitinka gana dažnai), įšildau lygintuvą, išjungiu iš tinklo, dedu ant kėdės ir atsisėdu, prisispausdama prie lygintuvo kryžkaulio sritimi. Išeina geras šildymas, skausmas praeina labai greitai.

Ir kraujospūdi aš pamiršau...

Ir kraujospūdi aš pamiršau...

Aukštas kraujospūdis pradėjo varginti mane dar mokyklos suole. Mama sakė, kad viskas praeis, kai užaugsiu. Bet laikas ėjo, o liga nesitraukė. Atvirkščiai, kraujospūdžio šokinėjimai atnešdavo didelių kančių. Galva ir kojos pasidarydavo kaip švininės, visą laiką pykindavo. Kai kraujospūdis mažėdavo, jausdavau didelį silpnumą, kartą net nugriuvau gatvėje. Tiesiog neturėjau jėgų nei stovėti, nei eiti. Ką ten eiti, net verkti iš bejėgiškumo negalėjau, tiesiog dejuodavau, įsikniaubusi į pagalvę, kad negirdėtų tėvai.

Kartą draugė pakvietė į svečius pas jos močiutę kaime. Moteris, sužinojusi apie mano problemą, davė receptą nuoviro, kurį vartojo ir pati, kai reikėjo normalizuoti kraujospūdį.

Nuoviras ruošiamas taip: sumaišyti penkis valgomuosius šaukštus pušų spyglių, du valgomuosius šaukštus erškėčių vaisių ir du valgomuosius šaukštus svogūnų lukštų, užpilti vienu litru šilto vandens, laikyti per naktį. Ryte nukošti, užvirinti ir ant mažos ugnies kaitinti 10 minučių.

Vartoti po pusę stiklinės keturis kartus per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio. Gydymo kursas - trys-keturi mėnesiai.

Vartojau nuovirą du mėnesius be pertraukos ir visiškai išsigydžiau.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.06.2019 laikas 21:37 Receptai – Patiekalai Moliūgų blynai
Gardžių moliūgų blynų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

24.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo ausų uždegimų
Ausų uždegimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo ausų uždegimų, Ausų uždegimas, ausys, ausų gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis...

Skaityti daugiau

09.09.2019 laikas 17:35 Receptai – Patiekalai Smėliniai sausainiai su riešutais
Pagaminti skanius sausainius iš smėlinės tešlos gana paprasta. Patiekalo paruošimui reikia nedidelio kiekio ingredientų ir laiko. Tokie sausainiai taps puikia bet kokio stalo puošmena, o svarbiausia – kiekvienas, kuris jų paragaus...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau