Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Gruodžio » 12

Naujas tyrimas patvirtina ryšį tarp COVID-19 vakcinų ir rimtų širdies sutrikimų

Naujoje analizėje, kuri buvo paskelbta žurnale "American Journal of Cardiology", pabrėžiamas ryšys tarp šiuo metu turimų COVID-19 vakcinų ir didesnės mioperikardito rizikos.

Tyrimo autoriai norėjo ištirti vakcinų ir širdies problemų ryšį, atsižvelgdami į daugybę pranešimų apie žmones, kuriems po skiepijimo Kovid vakcina pasireiškė miokarditas ir kitos širdies problemos. Tačiau kai kurie vakcinų gynėjai suskubo atmesti šiuos atvejus ir teigė, kad jie turėjo būti susiję su kitomis ligomis, kurios prieš skiepijimą nebuvo diagnozuotos. Tyrime pažymima, kad 2021 m. birželio 11 d. duomenimis, po skiepijimo mRNA vakcina buvo užregistruoti daugiau kaip 1226 miokardito atvejai.

Buvo stebimi daugiau kaip 268 000 suaugusiųjų, kurie nuo 2020 m. rugpjūčio mėn. iki 2021 m. gegužės mėn. gavo bent vieną koronaviruso vakcinos - dviejų dozių "Pfizer" ir "Moderna" mRNA vakcinos arba vienos dozės "Johnson & Johnson" vakcinos - dozę Masačusetse, duomenys. Šiuos duomenis jie palygino su kontrolinės grupės duomenimis, susijusiais su 235 000 tų pačių žmonių 2018 ir 2019 m., t. y. gerokai anksčiau, nei jiems buvo suleistos bet kokios vakcinos dozės.

Tyrėjai peržiūrėjo tyrime dalyvavusių pacientų elektroninius sveikatos įrašus, kad nustatytų jų sveikatos būklės ar sveikatos priežiūros paslaugų poreikio pokyčius po įvairių COVID-19 bangų rajone ir skiepijimo.

Tyrėjų grupė nustatė 12 mioperikardito atvejų tarp tyrimo dalyvių, kurie buvo paskiepyti. Trys iš šių atvejų atsirado po pirmosios paciento vakcinos dozės, o septyni - po antrosios dozės. Likę du atvejai pasireiškė po to, kai pacientas gavo vieną vakcinos dozę. Kontrolinėje grupėje, priešingai, buvo tik penki mioperikardito atvejai.

Pagal amžių pakoreguotas vyrų sergamumo mioperikarditu rodiklis buvo didesnis tarp paskiepytų asmenų nei kontrolinėje tyrimo grupėje. Tačiau taip nebuvo tarp tirtų moterų. Tyrėjai mano, kad tai gali būti susiję su apsauginiu hormono estradiolio poveikiu moterims.

"Ankstesni tyrimai parodė, kad vyrų mioperikardito dėl bet kokios priežasties atvejų yra šiek tiek daugiau nei moterų, - rašė tyrėjai. "Vienas iš siūlomų galimų šio sergamumo skirtumo mechanizmų yra tas, kad didesnis estradiolio kiekis moterims gali suteikti kardioprotekcinį poveikį. Jei skiepijimas COVID-19 yra kai kurių žmonių mioperikardito išsivystymo priežastinis veiksnys, tie patys mechanizmai gali lemti, kad po skiepijimo COVID-19 vyrai tampa jautresni nei moterys."

Tyrimo autoriai teigė, kad jų tyrimo rezultatai dar kartą patvirtino, jog po COVID-19 vakcinacijos padaugėjo mioperikardito diagnozių vyrams, ypač 25-44 metų amžiaus.

Kas yra miokarditas?

Miokarditas - tai uždegimas, apimantis širdies raumenį, arba miokardą. Jis gali sumažinti širdies gebėjimą pumpuoti ir sukelti greitą ar nereguliarų širdies ritmą, vadinamą aritmija. Miokarditą gali sukelti infekcija, reakcija į vaistus ar medikamentus arba bendros uždegiminės būklės dalis.

Požymiai ir simptomai: nuovargis, greitas ar nereguliarus širdies plakimas, dusulys ir krūtinės skausmas. Sunkesnių formų miokarditas susilpnina širdį ir neleidžia likusiai kūno daliai gauti pakankamai kraujo. Dėl to širdyje gali susidaryti krešuliai, kurie sukelia širdies priepuolį arba insultą. Šį susirgimą galima gydyti, kai jis pastebimas pakankamai anksti, nors ne visada pasireiškia simptomai.

Deja, dabar, kai vakcina skiepijami vis jaunesnio amžiaus žmonės, miokardito atvejų gali padaugėti. Manoma, kad jis gali būti bent kelių neseniai įvykusių garsių incidentų, kai sportininkai griuvo aikštelėje, priežastis, todėl svarbu, kad kiekvienas, pajutęs miokardito simptomus, nedelsdamas pasitikrintų, ypač jei buvo paskiepytas COVID-19 vakcina.

Šio straipsnio šaltiniai:

ChildrensHealthDefense.org

CardiovascularBusiness.com

AJCOnline.org

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.08.2019 laikas 14:06 Receptai – Patiekalai Vafliai pertepti “Rududu”
"Rududu" indelį dedame į puodą su vandeniu ir pakaitiname kol vanduo užvirs. Riešutus smulkiai suskaldome ir sumaišome su pašildytu "Rududu". Imame vaflio lakštą ir tolygiai aptepame "Rududu" kremu, ant viršaus dedame kitą vaflio ...

Skaityti daugiau

04.11.2019 laikas 22:16 Receptai – Patiekalai Tortas „Minute“ iš varškės visoms progoms

Iš varškės galime pagaminti nuostabų pyragą. Ir svarbiausia, greitai ir lengvai. Pyragas gaunasi, gražus, švelnus ir nepaprastai skanus. Jums turėtų patikti, o patikus jį pradėsite gaminti visoms gyvenimo progoms.

...

Skaityti daugiau

30.08.2019 laikas 19:39 Receptai – Patiekalai Vyniotinis „Napoleonas“. Skanesnio ir greitesnio nieko nebandžiau

Labai patariu pasigaminti! Pabandykite pasigaminti tortą „Napoleonas“ – nepasigailėsite! Šis skanus pyragas susideda tik iš 3 ingredientų. Skanus, švelnus ir tiesiog tirpsta burnoje.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau