Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2021 » Gruodžio » 22

Taifūnas „Rai“ nusiaubė Filipinus: šie prašo pagalbos

Stipriausio, šiais metais, Filipinams smogusio taifūno aukų skaičius perkopė 200, tuo tarpu vyriausybei sunkiai sekasi pristatyti skubiąją pagalbą maistu į labiausiai paveiktas šalies vietoves.

Daugiau nei 300 000 žmonių buvo priversti palikti savo namus ir pajūrio kurortus, kuomet taifūnas „Rai“ siaubė pietinius ir centrinius salyno regionus.

Supertaifūnas, kuris ketvirtadienį į šalį įsiveržė 195 km/val. vėjo greičiais, plėšė namų stogus ir su žeme lygino betoninius elektros stulpus, taip nutraukdamas komunikacijų ir elektros tiekimą.

„Al Jazeera“ pasiekė informacija, kad kai kuriose Boholo vietose gyventojai buvo priversti lipti ant stogų, kuomet ankstyvą penktadienį čia pakilo vanduo.

Tūkstančiai kariškių, policijos pareigūnų, pakrančių apsaugos ir ugniagesių darbuotojų buvo pasiųsti padėti vykdant paieškų ir gelbėjimo operacijas labiausiai nukentėjusiose vietovėse.

Šeštadienį Surigao miesto, Surigao del Nortė provincijos sostinės, gyventojai „ABS-CBN“ naujienų kanalui sakė, kad daugelis tų, kurie prarado savo namus, praėjus dviem dienoms po niokojimo dar nesulaukė pagalbos iš nacionalinės vyriausybės.

„Norėtume paprašyti nacionalinės vyriausybės įsikišti ir mums padėti. Šiuo metu su ja neturime jokio ryšio. Maistas, kurį ruošėme evakuotiesiems, buvo sugadintas taifūno,“ – „ABS-CBN“ sakė Surigao del Nortė provincijos vicegubernatorius Geed Gokiangkee.

Šeštadienį taip pat cituotas buvo ir kaimyninės salos Dinagato provincijos vicegurbenatorius Nilo Demery, kuris sakė, kad buvo sunaikinta 95 procentai jo teritorijos. Pranešama apie regione mažiausiai šešis žuvusius žmones, tačiau daugelis provincijos dalių vis dar yra nepasiekiamos.

Plataus masto destrukcija

Filipinų karinio jūrų laivyno laivas, gabenantis daiktus ir kitą pagalbą, pirmadienį išplauks į Boholą, sakė Yap, anksčiau paskelbęs saloje nelaimės situaciją.

Apie plataus masto sunaikinimą pranešama iš Siargao, Dinagato ir Mindanao salose, kurios, smogus „Rai“ sulaukė didžiausio jo smūgio.

Nuotraukos iš oro, kuriomis pasidalino kariuomenė, pademonstravo didžiulius nuostolius, padarytus Siargao provincijos General Luna miestui, kur prieš Kalėdas suplūdo daugybė banglentininkų ir atostogautojų. Čia fiksuoti nuplėšti pastatų stogai ir žemę nuklojusios nuolaužos.

Dinagato gubernatorė Arlene Bag-ao šeštadienį sakė, kad nuostoliai salos kraštovaizdžiui „primena, o galbūt net yra baisesni“, nei tie, kuriuos 2013 metais sukėlė supertaifūnas „Haiyan“.

„Haiyan“, kuris Filipinuose yra vadinamas „Yolanda“, buvo daugiausia aukų pareikalavęs ciklonas šalies stebėjimų istorijoje, kurio metu žuvo arba be žinios dingo daugiau nei 7300 žmonių.

„Rai“ besiritant per šalį, siautėjant smarkiomis liūtimis, kurios užtvindė kaimus, išvertė medžius ir sugriovė medines konstrukcijas, vėjų greičiai susilpnėjo iki 150 km/val.

Filipinai yra viena iš labiausiai klimato kaitos padariniams pažeidžiamų pasaulio šalių, kurią kasmet ištinka vidutiniškai 20 audrų ir taifūnų, kurie jau ir taip nuskurdusiose vietovėse paprastai sunaikina derlių, namus ir infrastruktūrą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.08.2019 laikas 22:07 Receptai – Patiekalai Skanūs blynai iš cukinijos ir varškės
Skanūs ir naudingi blyneliai su traškia plutele, kurie patiks visai šeimai. Yra daugybė jų paruošimo receptų, šiandien mes norime pasiūlyti savąjį. Paprasta ir skanu.

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 19:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Tulžies akmenligės gydymui
Tulžies akmenligė liaudies medicinoje, Tulžies akmenligė, receptai nuo akmenligės, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

25.08.2018 laikas 13:38 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai plaukų gydymui
Sausų plaukų priežiūra liaudies medicinoje, Sausų plaukų priežiūra, receptai plaukų gydymui, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau