Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Sausio » 1

Gydomės namuose europinėmis pipirlapėmis

Noriu papasakoti apie europines pipirlapes, jų savybes ir receptus. Europinės pipirlapės auga visur Europoje plačialapiuose, mišriuose, rečiau spygliuočių miškuose. Pipirlapių šaknis aš renku rudenį pušyne. Miškas tas man labai patinka ir keri savo puikumu, grožiu ir vertingumu, nes jame auga ir kiti naudingi bei reti vaistiniai augalai - vienašalės užginos, kriaušlapės, marenikės, bruknės. Pipirlapių lapai tamsiai žali, blizgūs, pagal formą primena kanopą. Kvapas primena kamparą.

Apie šiuos augalus savo darbuose rašė Galenas, Dioskoridas, Oirbazijus.

Senovės gydytojas Avicena šiais augalais gydė bronchitą, tinimus.

Kinijoje jais gydė plaučių uždegimą.

Viduramžiais pipirlapės užimdavo viena iš svarbiausių vietų Europos vaistinių augalų žinynuose. Liaudies medicina pipirlapių lapus ir šakniastiebius naudojo kaip atsikosėjimą lengvinančią, šlapimo išsiskyrimą skatinančią, laisvinamąją, tulžies išsiskyrimą skatinančią priemonę. Augalus naudojo migrenai, neurastenijai, plaučių tuberkuliozei, alkoholizmui ir girtuoklystei gydyti.

Eksperimentinis ir klinikinis europinių pipirlapių tyrimas parodė, kad augalai pasižymi atsikosėjimą lengvinančiu, uždegimą slopinančiu, antibakteriniu, spazmolitiniu poveikiu, didina jėgą ir retina širdies susitraukimų ritmą.

Pipirlapių lapų antpilas pasižymi P vitaminų aktyvumu, mažina kapiliarų sienelių pralaidumą.

Lėtinėmis plaučių ligomis (lėtine nespecifine pneumonija, plaučių emfizema, lėtine pneumonija su bronchoektazėmis, bronchine astma, lėtiniu bronchitu) sergančių ligonių gydymas pipirlapių lapų ir šaknų antpilais gerina širdies ir kraujagyslių sistemos funkcijas, mažina venų spaudimą, greitina kraujotaką, didina diurezę.

Tokiems ligoniams sumažėja arba praeina dusulys, kosulys, skrepliai, skausmai širdies ploto, susilpnėja bronchų spazmai, susiaurėja išsiplėtusios šakninės ir išsiplečia periferinės plaučių kraujagyslės.

Pipirlapių šaknų antpilo vartojimas didelėmis dozėmis sukelia pykinimą, vėmimą, bendrą sunkią būklę. Šia savybe remiasi senovinis būdas gydyti alkoholizmą, kartu vartojant antpilą ir degtinę. Kaip vėmimą skatinančią priemonę galima vartoti šviežius pipirlapių lapus.

Džiovinti lapai šią savybę praranda, belieka tik laisvinamosios savybės. Pipirlapės naudingos, gydant skrandžio opaligę, lėtinius odos susirgimus, ypač nervinės kilmės egzemas. Pipirlapės vartojamos nuo nereguliarių ir menkų menstruacijų.

Naudojami tokie receptai:

- Nuo alkoholizmo ir girtuoklystės. Valgomąjį šaukštą smulkintų pipirlapių šaknų supilti j stiklinę vandens (200 ml), vandens vonelėje pakaitinti 20 minučių, nukošti. 1 valgomąjį šaukštą antpilo sumaišyti su taurele degtinės. Degtinės turi būti maždaug 100 g. Duoti išgerti kaip priemonę nuo alkoholizmo. Mišinys sukelia vėmimą. Toks gydymas atliekamas, kol atsiranda tvirtas pasišlykštėjimas alkoholiu. Antpilą galima vartoti 3 kartus per dieną.

Degtinės ir pipirlapių antpilo vartojimas kartu ligoniui formuoja sąlyginį alkoholio sukeliamą vėmimo ir pykinimo refleksą. Antpilą galima laikyti šaldytuve 5 paras.

- Sergant bronchų ir plaučių ligomis kaip atsikosėjimą lengvinanti priemonė. Antpilas: 1 arbatinį šaukštelį smulkintų šaknų užpilti 200 ml verdančio vandens. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną.

Tinktūra: 20 g šaknų užpilti 200 ml spirito. Vartoti po 15-20 lašų 3-4 kartus per dieną. Lengvina atsikosėjimą.

- Nuo sumažėjusio kraujospūdžio. Antpilas: 1 g lapų užpilti 200 ml verdančio vandens. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną.

- Šlapimo išsiskyrimą skatinanti ir laisvinamoji priemonė. Nuoviras: 4 g šaknų užpilti 200 ml vandens. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą kas 2 valandas.

- Nuo menkų ir nereguliarių menstruacijų. Vartoti šaknų miltelius tuščiu skrandžiu su pienu po 0,2-0,5 g 1 kartą per parą. Tai padeda ir nuo karštinės, kirmėlių, migrenos, isterijos priepuolių. Reikėtų paminėti, kad pipirlapės dažniausiai vartojamos kaip vėmimą skatinanti priemonė, gydant alkoholizmą, ir kaip gera atsikosėjimą skatinanti priemonė. Dozių viršyti nereikėtų, nes šie augalai yra nuodingi.

Yra ir kontraindikacijų:

Pipirlapių negalima vartoti sergantiems stenokardija ir nėščioms moterims.

Pipirlapių antpilas yra tik pagalbinė priemonė sulaikyti ligonį nuo pakartotinio užpėrimo, suformuoti pasišlykštėjimą ir abejingumą alkoholiui. Bet alkoholiniai įsitikinimai, elementarios valios ir gyvenimo prasmės nebuvimas išlieka. Ir čia į pagalbą ligoniui pirmiausia turėtų ateiti artimiausi giminaičiai: pabandyti sugrąžinti ligonį į normalų gyvenimą, kažkuo sudominti, padėti jam susiformuoti sveiko gyvenimo būdo principus, garsiai perskaityti ligoniui knygą antialkoholine tema.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.12.2017 laikas 20:01 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (kadagio, dirvinio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: kadagio uogų, dirvinio asiūklio.

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 12:59 Receptai – Patiekalai Beprotiškai skanių bulvinių blynų receptas

Gaminame. Bulviniai blynai Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame burokine arba smulkesne tarka. Nusunkiame susidariusį skystį (krakmolą gražiname atgal). Į bulvių tarkius įtarkuojame svogūną, pilame citrinos sult...

Skaityti daugiau

13.07.2019 laikas 20:17 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu
Gaminame namuose. Sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu receptas. Batono riekeles paskrudiname skrudintuve arba orkaitėje. Joms atvėsus, aptepame paruoštu avokado mišiniu. Ant sumuštinių viršaus dedame keptą kiaušinį. Skanaus!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau