Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Sausio » 3

Medaus derinimas su juodaisiais kmynais padeda sergantiesiems kovidu: tyrimas

Masačusetso bendrosios ligoninės mokslinis bendradarbis teigia, kad Nigella sativa (juodieji kmynai) kartu su medumi yra galinga priemonė nuo Wuhan koronaviruso (Covid-19).

Dr. Sohaibo Ashrafo (Sohaib Ashraf’s) atsitiktinių imčių kontroliuojamas tyrimas (RCT), kuris dar laukia ekspertinio įvertinimo, parodė, kad gydant pacientus kovidu, kaip dar vadinama juodoji sėkla, kartu su medumi, jie pasveiko per šešias dienas. Tuo tarpu kontrolinei grupei pasveikti prireikė 13 dienų.

Juodieji kmynai ir medus taip pat padėjo pacientams gauti "neigiamą" PGR testą maždaug keturiomis dienomis anksčiau nei kontrolinės grupės pacientams, kuriems nebuvo duodama gydomoji priemonė.

Ašrafo straipsnis šiuo metu paskelbtas medRxiv preprint serveryje, kuriame šiomis dienomis skelbiama daugybė neįtikėtinai perspektyvių naujų tyrimų.

"Kai kovo pabaigoje smogė Covid-19, netrukus mums tapo aišku, kad ši liga sukels chaosą visame pasaulyje ir veiks kaip pasaulio ekonomikos perkrovimo mygtukas", - cituojamas Ašrafas, kuris taip pat yra susijęs su Harvardo medicinos mokykla.

"Taigi, ieškojome paskelbtų klinikinių tyrimų, susijusių su įrodytu bet kokio vaisto veiksmingumu prieš Covid-19, bet, deja, nenustatėme nė vieno vaisto, kurio veiksmingumas prieš Covid-19 būtų įrodytas."

Ašrafas ir jo kolegos peržvelgė mokslinę literatūrą, ieškodami ko nors kito, kas būtų saugu ir pasižymėtų įvairiu veiksmingumu prieš virusus ir kitus mikrobus, taip pat priešuždegiminėmis, imunomoduliacinėmis ir antikoaguliacinėmis savybėmis. Taip jie rado medų ir juoduosius kmynus, kuriuos Ašrafas apibūdina kaip "puikiai tinkančius".

"Mes manėme, kad šis derinys gali būti veiksmingesnis silpninant ligos sunkumą, kontroliuojant viruso replikaciją ir išgydant Covid-19 pacientus", - aiškina Ašrafas savo straipsnyje.

Natūralios priemonės veikia net ir prieš kovidą

Pakistane atliktame tyrime dalyvavo 313 pacientų, kuriems pasireiškė vidutinio sunkumo arba sunkūs kovido simptomai. Šie simptomai buvo tokie kaip kosulys, karščiavimas, gerklės skausmas, nosies užgulimas ir dusulys, o kraštutiniais atvejais - plaučių uždegimas ir kvėpavimo sutrikimai.

Nė vienas iš sergančiųjų nežinojo, ar jiems buvo duota juodųjų kmynų ir medaus, ar placebo. Visiems jiems buvo liepta du ar tris kartus per dieną vartoti tai, kas jiems buvo duota.

Visi pacientai taip pat gavo standartinę gydytojo priežiūrą, kuri apėmė vaistus nuo temperatūros, antibiotikus, papildomą deguonies kiekį ir net mechaninę ventiliaciją, jei buvo nuspręsta, kad tai būtina.

Tyrimo pabaigoje medaus ir Nigella sativa (HNS) grupėje simptomai atsistatė per keturias dienas (vidutinio sunkumo atvejai) arba šešias dienas (sunkūs atvejai), palyginti su 7-13 dienų kontrolinėje grupėje.

Taip pat nustatyta, kad gydymas HNS sumažino sunkių formų pacientų mirtingumą, o 96,25 proc. vidutinio sunkumo formų pacientų iki 10 dienos galėjo vėl imtis įprastos kasdienės veiklos. Tuo tarpu tik 68,93 proc. kontrolinės grupės pacientų po 10 dienų grįžo į beveik normalią veiklą.

Nuostabu, kad 30 dienų mirtingumas kontrolinėje grupėje siekė 18,87 proc., o HNS gydomoje grupėje - tik 4 proc.

"Matėme, kad pacientams stebuklingai pagerėjo būklė taikant šį gydymo režimą net ir už tyrimo ribų", - toliau aiškino Ašrafas. "Kadangi tai yra nebrangus maistinis preparatas, jis galėtų būti naudojamas vienas arba kartu su kitais vaistais, siekiant papildomo poveikio. Labai tikėtina, kad šis gydymas gerokai sumažins sveikatos priežiūros sistemoms tenkančią naštą."

"Jis turi didelį komercializavimo potencialą, tačiau norint įrodyti, ar tai veiksmingiausias pasaulyje esantis gydymo būdas, gali prireikti atlikti didesnius RCT."

Ašrafas sako, kad jo komanda iš tiesų planuoja atlikti daug didesnį tarptautinį tyrimą, kuriame būtų naudojamas tas pats metodas. Tuo tarpu tiek juodųjų sėklų papildų, tiek medaus galima įsigyti tiems, kurie nori iš karto pradėti stiprinti savo imuninę sistemą.

Naujausias naujienas apie kovidą galite rasti svetainėje Pandemic.news.

Šio straipsnio šaltiniai:

NutraIngredients-Asia.com

Doi.org

NaturalNews.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.09.2018 laikas 14:36 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai astmos gydymui

Astma liaudies medicinoje, astma, astmos gydymas, receptai astmai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 21:30 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Tonzilito gydymui
Tonzilitas liaudies medicinoje, Tonzilitas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo tonzilito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:24 Receptai – Patiekalai Saldžios duonos riekelės su cukrumi ir cinamonu
Gaminame. Saldžios duonos riekelės su cukrumi ir cinamonu. Iškeptas riekeles dedame į lėkštę. Jas galima patiekti su šviežiomis uogomis, bananais, arba apšlakstytas medumi ar tirpintu šokoladu. Labai paprasta ir skanu!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau