Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2021 » Spalio » 23

Kaip cinkas gali sustiprinti jūsų imuninę sistemą

(Paranormal) Cinkas yra būtinas normaliam imuninės sistemos vystymuisi ir funkcionavimui, nes jis apsaugo nuo jautrumo patogenams, tarpininkauja natūralioms ląstelėms žudikėms, aktyvina T limfocitus, reguliuoja makrofagus ir yra pagrindinis DNR replikacijos veiksnys.

(Joseph Mercola straipsnis perspausdintas iš TheEpochTimes.com)

Yra bent 300 fermentų, kurių normaliam funkcionavimui reikalingas cinkas.

Įrodymai rodo, kad cinkas padeda apsaugoti organizmą nuo COVID-19, nes silpnina viruso replikaciją ląstelėje, palaiko krumplyno augimą ir funkciją kvėpavimo sistemoje bei gerina kvėpavimo takų epitelio barjerą.

Peršalimo ligos yra koronavirusai

Ligų kontrolės ir prevencijos centras nustatė kelis paplitusius žmogaus koronavirusus, kurie sukelia viršutinių kvėpavimo takų ligas, pavyzdžiui, peršalimą. Nors peršalimas paprastai būna nesunkus susirgimas, dėl jo kasmet apsilanko daugiausia gydytojų kabinetų.

Peršalimas gali trukti ne ilgiau kaip savaitę, tačiau vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms jis gali trukti ilgiau. Peršalimo simptomai: užgulta galva, sloga, gerklės skausmas, galvos skausmas ir kartais karščiavimas. Tai kai kurie iš tų pačių gripo simptomų, tačiau šie simptomai dažnai būna stipresni ir pasireiškia karščiavimu bei kūno drebėjimu.

Tik XX a. septintajame dešimtmetyje daktaro Anandos Prasad (Ananda Prasad) darbe cinkas buvo pripažintas, kaip nepakeičiamas mineralas. Dešimtmečiu anksčiau Prasadas tyrinėjo Egipte augusius jaunus vyrus, kurie taip ir nepasiekė normalaus ūgio.

Praturtinę savo organizmą cinku, vyrai tapo "žymiai aukštesni". Septintajame dešimtmetyje Nacionalinė mokslų akademija pripažino cinką, kaip mineralą, turintį esminę reikšmę daugeliui sveikatos aspektų. Prasadas bendradarbiavo su Mičigano universiteto mokslininku ir įrodė, kad cinkas turi įtakos imunitetui.

Per pastarąjį dešimtmetį atliktais tyrimais nustatytas esminis cinko vaidmuo trumpinant viršutinių kvėpavimo takų infekcijų trukmę ir sunkumą. 2017 m. paskelbtoje metaanalizėje nustatyta, kad tiems, kurie peršalimo simptomų pradžioje kasdien vartojo 80-92 miligramų (mg) cinko papildų, peršalimo trukmė sutrumpėjo 33 proc.

Nors tyrimai parodė, kad cinkas turi reikšmingą teigiamą poveikį imuninei sistemai ir sutrumpina viršutinių kvėpavimo takų infekcijų, kurias sukelia paprasti peršalimo virusai, trukmę, 2020 m. atlikti tolesni tyrimai parodė, kad cinkas yra labai svarbus imuninės sistemos funkcijai, o jo trūkumas gali būti susijęs su asmenimis, kurie serga sunkia COVID-19 liga.

Cinkas labai svarbus imuninės sistemos vystymuisi

Nuo XX a. septintojo dešimtmečio mokslininkai atrado keletą faktų apie cinką ir tai, kad jis atlieka pagrindinį vaidmenį imuninėje sistemoje. Jūsų imuninė sistema yra pirmoji organizmo gynybos linija. Nesvarbu, ar tai būtų apsauga nuo infekcinių ligų, žaizdų infekcijų, ar lėtinių ligų, jūsų imuninė sistema atlieka lemiamą vaidmenį.

Mokslininkai dešimtmečius tyrinėjo įvairius būdus, kaip galite palaikyti savo imuninę sistemą, kad pagerintumėte jos veikimą. Maistinės medžiagos atlieka svarbų vaidmenį palaikant imuninę sistemą, o viena iš tokių maistinių medžiagų yra cinkas.

Ankstyvojo ir ambulatorinio gydymo iš "Front Line COVID-19 Critical Care Alliance", kaip ir daktaro Vladimiro Zelenkos (Vladimir Zelenko) rekomenduojamo ir paskirto protokolo, sudėtyje yra cinko. V. Zelenko sukūrė interneto svetainę, kad būtų lengviau surinkti medicininius duomenis iš frontinės linijos pirminės sveikatos priežiūros gydytojų visame pasaulyje.

V. Zelenkos pastangoms pritaria ir mokslininkai, įskaitant kai kuriuos Teksaso universiteto mokslininkus, kurie yra įkūrę atsisiuntimo puslapį, kuriame aprašoma V. Zelenkos protokolo istorija ir citatos. Zelenko ir "Front Line" pirminės sveikatos priežiūros gydytojai, kurdami savo sėkmingus protokolus, naudojosi žiniomis apie cinko ir imuninės sistemos ryšį. Duomenys parodė, kad:

  • Žmonėms, kuriems trūksta cinko, padidėja jautrumas patogenams, taip pat ir per odos barjerą.
  • Cinkas tarpininkauja nespecifiniam imunitetui, įskaitant natūralias ląsteles žudikes ir neutrofilus.
  • Cinko trūkumas neleidžia suaktyvėti T limfocitams, Th1 citokinų gamybai ir B limfocitų gebėjimui padėti. Esant trūkumui taip pat sutrinka B limfocitų vystymasis.
  • Trūkumas turi įtakos makrofagų ląstelių funkcijai, todėl gali prasidėti citokinų gamyba ir sutrikti reguliuojama viduląstelinė mirtis.
  • Cinkas yra labai svarbus DNR replikacijai, RNR transkripcijai, ląstelių aktyvavimui ir dalijimuisi.

Įrodymai, kad cinkas padeda apsisaugoti nuo COVID-19

Kempbelas (Campbell) aprašo keletą funkcijų, kuriomis cinkas padeda apsaugoti organizmą nuo COVID-19, įskaitant pagalbą stabdant virusų patekimą į ląsteles. Cinkas taip pat palaiko kvėpavimo sistemos krumplyno plaukelių, kuriais mikrobai ir šiukšlės patenka į kvėpavimo takus ir iš jų pasišalina, augimą ir funkciją. Šie plaukeliai juda sinchroniškai, kaip irklentės valtyje.

Viename žurnale "American Journal of Rhinology and Allergy" paskelbtame tyrime buvo įrodyta, kad cinkas padeda stimuliuoti ciliarinių plaukelių plakimo dažnį ir gali padėti pagerinti mukociliarinį klirensą, kuris yra labai svarbus plaučių gleivėms valyti. Kita mokslininkų grupė nustatė, kad gyvūnų, kuriems trūko cinko, papildai turėjo įtakos blakstienėlių ilgiui ir epitelio ląstelių skaičiui bronchuose.

Tyrimai parodė, kad cinkas taip pat gerina kvėpavimo takų epitelio barjerą, t. y. "odą", kuri išklojo kvėpavimo takus ir kurią nuolat veikia kvėpavimo takų oro dalelės ir mikrobai. Įrodyta, kad cinkas daro įtaką interferonui-gamai, citokinų rūšiai. Citokinai yra baltymai, kurie veikia kaip dūmų signalai, įspėjantys imuninę sistemą apie įsibrovėlį. Interferonas-gama atlieka svarbų vaidmenį ginantis nuo viduląstelinių patogenų. Sumažėjus šio citokino kiekiui, atsiranda imunologinių sutrikimų.

Nors vis dar neaišku, ar interferonas-gama atlieka priešvėžinio mechanizmo vaidmenį, kai kurie tyrimai parodė, kad jis turi teigiamą poveikį pacientų išgyvenamumui sergant tam tikrais vėžiniais susirgimais.

Kaip tikriausiai girdėjote per 2020 m., cinkas taip pat turi tiesioginį poveikį virusų replikacijai ląstelėse.

Puikus būdas sužinoti apie cinką yra trumpas vaizdo įrašas, kurį daktaras Džonas Kempbelas (John Campbell) paskelbė "YouTube". Jis apžvelgia kai kuriuos mokslinius duomenis apie cinko ir imuninės sistemos ryšį ir dalijasi savo įsitikinimu, kad cinkas yra vienas iš biologinių pagrindų, dėl kurių kai kurie žmonės kenčia nuo sunkesnių KOVID infekcijų.

Kempbelas aprašo kai kuriuos cinko poveikius ląstelėse, įskaitant nuo RNR priklausomos RNR polimerazės, dažnai vadinamos replikaze, nes ji padeda replikuoti virusą ląstelėse, poveikio mažinimą.

Cinko trūkumas siejamas su įvairiomis sveikatos būklėmis

Kaip nurodo Kempbelas, cinko trūkumas gali labai paveikti jūsų imuninę sistemą, bet taip pat gali sukelti ir uždegiminį atsaką, kurį sukelia prouždegiminiai citokinai. Taigi, esant cinko trūkumui, ne tik dažniau užsikrečiama virusinėmis infekcijomis, bet ir padidėja hiperuždegiminis atsakas.

Kempbelas atkreipia dėmesį, kad daugelis su cinko trūkumu susijusių būklių taip pat yra žinomos gretutinės COVID-19 ligos. Šios būklės yra šios:

  • Arteriosklerozė.
  • Autoimuninės ligos.
  • Bronchų astma.
  • Vėžys.
  • Lėtinė obstrukcinė plaučių liga (LOPL).
  • Cukrinis diabetas.
  • Vartojimas diuretikų.
  • Vyresnis amžius.
  • Imunosupresija.
  • Inkstų ligos ir kepenų cirozė/pažeidimas.
  • Tabako rūkymas.
  • Nutukimas.

Cinko jonoforai didina veiksmingumą

Trumpame "MedCram" vaizdo įraše, paskelbtame "YouTube", daktaras Rogeris Seheultas (Roger Seheult) apžvelgia įtikinamus įrodymus, kad cinko jonoforai (cheminė medžiaga, padedanti jonams prasiskverbti pro ląstelių membranas) pagerina cinko įsisavinimą ląstelėje. Tai labai svarbus komponentas stabdant virusų dauginimąsi. Kaip aiškina Seheultas, cinkas negali lengvai prasiskverbti pro riebalines ląstelės sieneles, bet turi būti ląstelės viduje, kad sustabdytų viruso dauginimąsi.

Yra keletas cinko jonoforų, kurie gali atlikti šį darbą. Šiame vaizdo įraše Seheult aprašo hidroksichlorochino ir chlorochino vaidmenį. Hidroksichlorochinas yra jonoforas, kurį Zelenko naudoja savo protokole, kad cinkas patektų į ląsteles.

Jo recenzuojamame tyrime mokslininkai palygino 141 gydytą pacientą su 377 negydomais pacientais iš tos pačios bendruomenės.

Surinkti duomenys parodė, kad tik keturi iš 141 gydyto paciento buvo hospitalizuoti, o 58 iš negydomų pacientų buvo hospitalizuoti. Vienas pacientas iš gydomos grupės mirė, o 13 pacientų iš negydomos grupės mirė.

Yra ir kitų natūralių junginių, kurie gali veikti, kad cinkas patektų į ląsteles, išskyrus galbūt sunkiausius atvejus. Du iš jų, kurie buvo tirti, yra kvercetinas ir epigalokatechino galatas (EGCG), kurio yra žaliojoje arbatoje.

Atlikdami lyginamąjį tyrimą mokslininkai įvertino kvercetiną ir EGCG kaip cinko jonoforus. Jie įrodė jonoforų poveikį lipidinės membranos sistemai ir padarė išvadą, kad šie polifenoliai gali padidinti cinko kiekį ląstelėse ir turėti didelę įtaką biologiniam cinko poveikiui.

Įdomu tai, kad kvercetinas taip pat yra stiprus antivirusinis preparatas, o kvercetinas ir EGCG turi papildomą privalumą - slopina 3CL proteazę. Remiantis 2020 m. žurnale "Journal of Enzyme Inhibition and Medicinal Chemistry" atliktu tyrimu, manoma, kad gebėjimas slopinti SARS koronavirusus "kai kuriais atvejais yra tiesiogiai susijęs su SARS-CoV 3CLpro aktyvumo slopinimu".

Cinko vitaminai gali sukelti vario disbalansą

Cinko trūkumas nėra retas reiškinys. Ekspertai mano, kad jo trūksta maždaug 17,3 proc. pasaulio gyventojų, ir apskaičiuota, kad dauguma vyresnių nei 65 metų žmonių suvartoja tik 50 proc. rekomenduojamo cinko kiekio.

Keturi dažniausiai pasitaikantys požymiai, kad jūsų organizmui gali reikėti daugiau cinko:

  • Apetito stoka.
  • Protinis mieguistumas.
  • Sutrikęs skonio ar kvapo pojūtis.
  • Dažnos peršalimo ligos, gripas ar infekcijos.
  • Plaukų slinkimas.

Nors kai kurie tyrimai, naudojami trūkumui nustatyti, yra plaukų analizė, šlapimo mėginiai arba burnos skonio testas, dažniausiai atliekami kraujo plazmos tyrimai. Geriamojo skonio testą galima atlikti namuose, naudojantis paštu užsakomomis laboratorijomis, tačiau jis ne visada yra patikimas. Žmonės, kuriems gresia cinko trūkumas, yra šie:

  • Sergantieji nepakankama mityba.
  • Pagyvenę žmonės.
  • Žmonės, sergantys uždegiminėmis ar autoimuninėmis ligomis.
  • Vegetarai ir veganai.

Ankstyvasis cinko trūkumas dažniausiai būna subklinikinis, t. y. nepasireiškia simptomų, kuriuos gydytojas galėtų gydyti, tačiau jis turi įtakos imuninei sistemai. Nors gali kilti pagunda pradėti vartoti cinko papildus, svarbu suvokti, kad jūsų organizmas turi sudėtingą būdą palaikyti mikroelementų, tokių kaip varis, geležis, chromas ir cinkas, pusiausvyrą. Geriausias būdas lengvai pasiekti tinkamą pusiausvyrą - gauti mineralų iš tikro maisto.

Nors ligos metu, kai organizmui reikia daugiau cinko, gali prireikti papildų, rekomenduoju stengtis kasdienį poreikį patenkinti iš maisto produktų. Štai keletas geriausių cinko šaltinių maiste:

Dabartiniai cinko RDA yra išvardyti 1 lentelėje [ 2 ]. Kūdikiams nuo 0 iki 6 mėnesių FNB nustatė cinko AI, kuris yra lygus vidutiniam suvartoto cinko kiekiui sveikiems, žindomiems kūdikiams.

Štai keletas geriausių cinko šaltinių maiste (amžius)

  • Aliaskos karališkasis krabas.
  • Austrės.
  • Raudonosios pupelės.
  • Aviena.
  • Žole šeriama jautiena.
  • Čederio arba šveicariškas sūris.
  • Grybai.
  • Špinatai.
  • Moliūgų sėklos.

Štai keletas geriausių cinko šaltinių maiste

* DV = dienos vertė. JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) sukūrė DV, kad padėtų vartotojams palyginti maistinių medžiagų kiekį maisto produktuose ir maisto papilduose atsižvelgiant į bendrą mitybą. Cinko DV yra 11 mg suaugusiems ir 4 metų ir vyresniems vaikams [ 14 ]. FDA nereikalauja, kad maisto produktų etiketėse būtų nurodytas cinko kiekis, nebent į maistą būtų pridėta cinko. Maisto produktai, kuriuose yra 20% ar daugiau DV, laikomi dideliais maistinių medžiagų šaltiniais, tačiau maisto produktai, kuriuose yra mažesnė DV dalis, taip pat prisideda prie sveikos mitybos.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.08.2018 laikas 09:24 Receptai – Patiekalai Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų
Vyriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų, receptai nuo vyrišku negalavimu, vyriškos ligos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gy...

Skaityti daugiau

20.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo dantų skausmo

Dantų skausmas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo dantų skausmo, dantų skausmas, receptai dantims, vaistažolės dantų skausmui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistaž...

Skaityti daugiau

25.03.2018 laikas 17:13 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis juodaisiais serbentais

Receptai su juoduoju serbentu. Liaudiški patarimai kaip gydytis juodaisiais serbentais. Juodasis serbentas liaudies medicinoje, juodaisiais serbentais, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau