Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Paslaptingi Statiniai » 2022 » Sausio » 16

Paslaptingas Dievų miestas Teotihuakanas

Teotihuakaną statė nežinoma išsivysčiusi civilizacija – taip teigia viena iš paskutinių nusistovėjusių versijų apie paslaptingą senovinį miestą Šiaurės Amerikoje. Netoli Meksikos sostinės esančiame Teotihuakane, kuris, kaip manoma, buvo pastatytas daugiau nei prieš 3 tūkstančius metų, išliko milžiniškas piramidžių kompleksas su požeminių urvų sistema, taip pat daug buvusių gyvenamųjų pastatų liekanų, vadinamoji Mirties gatvė bei spalvinga sienų puošyba. Turint omenyje, kad čia kažkada klestėjo actekų civilizacija, atrodytų nieko nuostabaus. Tačiau ir šiandien ankstyvoji Teotihuakano istorija yra nežinoma, nes tyrinėjimai rodo, kad dar iki actekų čia gyveno nežinoma civilizacija, todėl, kaip atsirado šis miestas ir kas jį įkūrė, nėra aišku. Taip pat nėra aišku kur dingo jo gyventojai. Actekai, kurie atėjo į apleistą miestą, tikėjo, kad Teotihuakaną pastatė milžinų gentis. Kaip Teotihuakanas buvo vadinamas pačių įkūrėjų – irgi mežinoma, o actekai jį vadino ,,miestu kur grįžta dievai” arba ,,dievų miestu”.

dievų miestas, teotihuakanas, actekai, senovinis miestas

Esantis vos už 48 km nuo Meksiko senovės miestas yra vienas iš neįtikėtinų archeologinių radinių. Svarbiausias jo ypatumas yra didžiulės piramidės. Visos jos atgręžtos į vieną pusę ir išdėstytos panašiai kaip planetos Saulės sistemoje. Centrinė ir didžiausia piramidė simbolizuoja Saulę, o kitos mažesnės piramidės išsidėsčiusios tarsi planetos, skriejančios apie savo šviesulį. Šiaurinėje senovinio miesto dalyje stovi kiek mažesnė, apie 40 metrų aukščio Mėnulio piramidė. Kai kurių mokslininkų teigimu, atstumų tarp piramidžių išmatavimai rodo, kad jie atitinka atstumus tarp Saulės sistemos kosminių kūnų, bet masteliu nuo 1 iki 100 mln. Kas įkūrė šį miestą ir kas jį sunaikino? Atsakymų į šiuos klausimus, nepaisant didžiulio skaičiaus tyrinėtojų, vis nėra.

Ir taip, actekai jau rado apleistą miestą. Visos slaptavietės su matomai buvusiais ,,įrodymais” buvo apiplėštos, o statulos sugadintos ar net suskaldytos. Vienintelis dalykas, kuris išgyveno – tai milžiniškos piramidės. Jos išliko matyt dėl ​​to, kad sunaikinti jų beveik neįmanoma, nes yra pastatytos iš didžiulių monolitinių blokų, kurių kiekvienas sveria ne mažiau kaip 5 tonas. Visi piramidės akmenys apdirbti tiksliai ir nepriekaištingai. Tiesiog neįmanoma įsivaizduoti, kad tai padaryta naudojant varinius ar bronzinius įrankius.

Mokslininkų nuomone miestas-imperija Teotihuakanas buvo didžiausias visoje Amerikoje. Jame galėjo gyventi iki 200 tūkstančių žmonių. Čia buvo ne tik dar išlikusios piramidės, bet ir šventyklos, daugybė pastatų bei gatvių. Pirmtakai sukūrė miestą, kuris buvo didelės valstybės sostinė, ir turėjo nemažą įtaką Lotynų Amerikos kultūrai. Savo klestėjimo laikais jis turėjo būti pranokęs vieną stambiausių Europos imperijos sostinių – Romą. Tačiau istorikai iki šios dienos dar nežino net jo valdovų vardų. Teotihuakano gyventojai nepaliko jokių rašytinių įrodymų – jokių karališkųjų dekretų ar kronikų. Kas čia gyveno ir kodėl žuvo ar pasitraukė? Atsakymo į šį klausimą nėra, yra žinoma tik viena, kad civilizacija, kuri ten gyveno, buvo labai pažangi.

dievų miestas, teotihuakanas, actekai, senovinis miestas 

Dauguma archeologų priėjo išvados, kad miestas buvo suniokotas beveik akimirksniu po to, kai buvo nustatyta kiekvienos piramidės preliminari pastatymo data. Paaiškėjo, kad jos buvo statomos beveik vienu metu. O to negali būti, nes jei gyventojai miršta šimtmečiais, tai nauja karta kažką irgi stato. Pavyzdžiui, Egipto piramidžių amžius skiriasi net tūkstantmečiais. Archeologai mano, kad Teotihuakanas žuvo per labai trumpą laiką, galbūt nuo barbarų invazijos. Tai galėjo būti gentis iš šiaurės nuo dabartinės Meksikos. Ir nors tai realiai skambanti versija, tačiau ji nepriimama kaip pagrindinė, nes jokių pėdsakų ir įrodymų nėra. Visų pirma, archeologai nerado ginklų ar namų apyvokos daiktų, kurie turėjo likti ten, kur žmonės gyveno ilgą laiką. Susidaro įspūdis, kad visi miesto gyventojai vienu metu susirinkę visus daiktus išvyko nežinoma kryptimi. Kai kurie tyrinėtojai, nežemiškos civilizacijos šalininkai kelia net ir tokią hipotezę, kad tai galėjo atsitikti dėl ateivių civilizacijos įsikišimo. Šios hipotezės šalininkai kaip įrodymu remiasi neseniai atliktų kasinėjimų rezultatais. Tyrinėjant vieną iš Teotihuakano piramidžių, jos papėdėje buvo atkasti gerai išsilaikiusios keistos būtybės palaikai, kuri iš išorės atrodo kaip vaikas, tačiau turinti didžiulę galvą ir uodegą. Antropologai teigia, kad palaikai priklauso mokslui nežinomam žinduoliui, paveikto stiprios mutacijos. Tai, kad mutacijos nėra retas reiškinys ir pasitaiko skirtingose mūsų planetos vietose, jau seniai žinoma ir nėra paslaptis. Tačiau savo ruožtu, nežemiškos civilizacijos šalininkai mano, kad palaikai priklauso ateiviui iš kitos planetos.

dievų miestas, teotihuakanas, actekai, senovinis miestas  

Taip pat yra versija, kad miesto gyventojai buvo labai priešiški ir jų žinioje buvo technologijos, galinčios sunaikinti gyvybę kitose planetose. Todėl akivaizdu, kad ateiviai pirmieji užpuolė ir sunaikino potencialų priešą Žemėje, tuo pačiu ir visus civilizacijos gyvavimo įrodymus. Šios hipotezės šalininkai kaip įrodymu remiasi ypatingu piramidžių išsidėstymu su tiksliomis matematinėmis proporcijomis, taip pat rytinėje pusėje nebaigta statyti piramide, kuri galbūt buvo paskutinis štrichas kuriant tarpplanetinius ginklus ir nebuvo baigta dėl nežemiškos civilizacijos įsikišimo. Versijų apie Teotihuakaną yra ne viena, skirtingų pažiūrų mokslininkai išsako savo nuomones remdamiesi įrodymais, kurių, deja, nepakanka, kad sužinotume apie paslaptingą senovės miesto kilmę. Galbūt šiuo metu kasinėjami požeminiai tuneliai duos daugiau atsakymų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.10.2017 laikas 10:57 Receptai – Patiekalai Geltonžiedis barkūnas nuo širdies - kraujagyslių ligų

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos, Stenokardija, Koronarinių kraujagyslių trombozė. Ingredientai: vaistinis geltonžiedžis barkūnas.

Skaityti daugiau

23.11.2019 laikas 12:50 Receptai – Patiekalai Purūs Naminiai Mieliniai Blynai

Kaip pasigaminti namuose purius, naminius mielinius blynus, blynelius pusryčiams? Gaminame namuose. Purūs mieliniai blynai. Skanaus!

Skaityti daugiau

18.09.2019 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Avižiniai pyragėliai su braškėmis

Braškes supjaustykite smulkiais kubeliais, berkite ant jų tarkuotą citrinos žievelę, cukrų, kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Šį braškių ruošinį dėkite į kepimo skardą ant jau paruošto pagrindo. Braškes apibarstykite likusiu pa...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau