Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistinės Vietovės, Anomalinės Zonos » 2022 » Sausio » 22

Anomalinė gravitacija - Santa Kruze (The Mystery Spot)

The Mystery Spot – tai paslaptinga vieta Kalifornijoje, turinti gravitacinę anomaliją. Atokioje vietoje, netoli Santa Kruzo miesto, mamutmedžiais apaugusio šlaito esančioje laukymėje, maždaug 46 metrų skersmens plotas turi mįslingą poveikį tiek žmonėms, tiek daiktams bei augmenijai. Ir tai jau tęsiasi ne vieną dešimtmetį: kaip pasakojama, 1939-ais metais Džordžas Prateris (George Prather) pagal gydytojo rekomendaciją kuo ilgiau būti gryname ore, vaikštinėjo po Santa Kruzo apylinkes, taip norėdamas išsigydyti nuo jį kamuojančio galvos skausmo. Vienoje laukymėje, apaugusioje eukaliptais, jis pasijuto kažkaip neįtikėtinai gerai. Džordžas pradėjo lankytis čia dažniau ir atsikratė jį kamuojančio galvos skausmo. Tuomet jis nusipirko šį skypą ir pasistatė čia namelį, kuris stovi ir iki šiolei, tiesa, smarkiai pasenęs, stogas dar yra, o sienos iškrypusios, tačiau dažnai lankomas turistų.

Pasakojama, kad žmones, bandančius priartėti prie pastato, dažnai apima keistas spaudimo jausmas: jie jaučia, kad jų kelyje yra nematoma elastinga siena, kurią įveikti yra gana sunku. Tenka palinkti į priekį ir su pastangomis judėti tarsi prieš vėją. Artėjimas prie šios zonos yra jaučiamas jau iš tolo. Širdis pradeda plakti greičiau, patiriama euforijos būsena. Aišku, visa tai galima būtų sieti su lipimu į viršų, norint patekti į anomalinę vietą, tačiau yra realybė, kurios negalima ignoruoti. Netoli Santa Kruzo miesto tikrai yra unikali vieta, kuri suglumina kiekvieno asmeninę vaizduotę. Ant jos ribos guli gelžbetoninė sija. Vienas jos galas galas yra už anomalinės vietos, t.y. paprastoje teritorijoje, o kitas – paslaptingų jėgų veikimo zonoje.

Vadovas, kuris paprastai lydi turistus, ištraukia iš maišo specialų įrenginį, kuris leidžia įsitikinti, kad sija tikrai guli horizontalioje padėtyje. Po to gidas pasiūlo dviems norintiems, panašaus ūgio, atsistoti ant sijos priešinguose galuose.

anomalijos, Kalifornija, gravitacinė anomalija, santa kruzo 

Tuomet akivaizdžiai matosi, kad tas žmogus, kuris stovi anomalioje vietoje, yra žemesnis už tą, kuris atsistojo ant kito sijos galo, esančio ,,ne anomalioje“ zonoje. Po to eksperimentuotojai keičiasi vietomis, tačiau rezultatas tas pats – tas, kuris stovi anomalioje vietoje, yra žemesnis.

Pastebėta, kad kompasas šioje laukymėje elgiasi gana keistai. Jis teisingai rodo pasaulio puses tik metro aukštyje, o nuleidus jį žemiau, rodyklė pradeda audringai suktis.

Laukymėje su nuolydžiu į jos centrą yra įrengtas medinis lovys. Su jėga paridenus sunkų metalinį rutulį link centro, rutulys pasiekia vos pusę kelio ir sustojęs, o po to didindamas greitį, ridenasi atgal. Taip pat keistai laukymėje elgiasi ir ne metaliniai daiktai. Džordžo Praterio namelio-lūšnos centre kartą per savaitę (paprastai antradieniais) dienos pabaigoje kelioms sekundėms susidaro nežinomos sąlygos, kurios imituoja nesvarumą.

the mystery spot, paslaptinga vieta, santa cruz, džordžas prateris   

Žmonės, kurie atsiduria ten tuo metu, gali patirti gravitacijos anomaliją – jie staiga gali pakilti iki lubų! Tai mato ir negali paneigti net patys netikintieji į kažką panašaus. Gidai jaučia malonumą, kai sakantys, kad taip negali būti, staiga yra lyg numušami nuo kojų nematomos jėgos arba atsidūria palubėje maskatuodami rankomis ir kojomis.

Bilas Hopkinsas, vienas iš vadovų, išdirbęs šioje neįprastoje zonoje beveik 30 metų, sako, kad daugelis turistų, kurie buvo girdėję apie šios vietos stebuklus, atvyksta su įvairiais prietaisais. Vienas japonas atsivežė net lazerinį prietaisą. Panaudojus jį, buvo nustebintas, kad zonos epicentre lazerinis spindulys, einantis griežtai horizontaliai, staiga nulinko žemyn.

Kelia nuostabą ir kai kurie medžiai laukymėje: jų kamienai yra spiralinės formos. Anomalių reiškinių tyrėjai mano, kad šių kamienų formas sukuria neįprastas magnetinių ir elektrinių laukų jėgų linijų išsidėstymas.

Deja, nepaisant to, kad apie neįprastą zonos buvimą yra žinoma ne vieną dešimtmetį, ji vis dar nėra rimto tyrimo objektas. Matomai, Santa Kruzo institucijos nori naudoti ją kaip masalą turistams, besidomintiems paslaptingomis mūsų planetos vietomis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.09.2018 laikas 08:01 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo nemigos

Nemiga liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo nemigos, nemiga, receptai nuo nemigos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vai...

Skaityti daugiau

31.08.2019 laikas 14:51 Receptai – Patiekalai Mano mama kepenėles gamindavo tik taip - sultingas, krakmolingas ir traškias

Sultingos, skanios ir ekonomiškos! Marinuojame kepenėles kiaušinio, krakmolo, druskos ir pipirų mišinyje, mažiausiai 40 minučių, geriausia 1-1,5 valandos. Tada kepkite kepenėles karštame aliejuje. Kaip pasigaminti, žiūrėkite va...

Skaityti daugiau

31.01.2018 laikas 11:31 Receptai – Patiekalai Žirnelių kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Virtų žirnelių, Grietinėlė

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau