Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Vasario » 13

PSO vadovas: pandemijos "ūmioji fazė" baigsis, kai bus užsikrėtę 70 % pasaulio gyventojų

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedros Adhanom Ghebreyesus) teigė, kad pandemijos "ūmioji fazė" gali baigtis iki metų vidurio, jei bus užsikrėtę apie 70 proc. pasaulio gyventojų.

Penktadienį kalbėdamas spaudos konferencijoje Pietų Afrikoje, PSO generalinis direktorius sakė, kad tikimasi, jog jei bus pasiektas vakcinacijos tikslas, blogiausia pandemijos fazė baigsis "šių metų viduryje, maždaug birželio ar liepos mėnesį".

Jo komentarai nuskambėjo praėjus vos kelioms dienoms po perspėjimo, kad kova "su mumis dar nesibaigė".

RT praneša: Tedrosas sakė, kad vakcinacijos ribos peržengimas yra "ne atsitiktinumas", o "pasirinkimo reikalas", ir pridūrė, kad sprendimas mobilizuoti išteklius šiam tikslui pasiekti yra "mūsų rankose".

Jis pažymėjo, kad per pastaruosius dvejus metus pasaulyje buvo suleista "daugiau kaip 10 mlrd. dozių", tačiau teigė, kad "mokslinį triumfą", susijusį su Kovid-19 vakcinos kūrimu ir diegimu, "temdė didžiulė prieinamumo nelygybė".

Nors "daugiau nei pusė pasaulio gyventojų yra visiškai paskiepyti", jis sakė, kad "84 % Afrikos gyventojų dar negavo nė vienos dozės". Jis pažymėjo, kad dėl "didžiosios dalies šios nelygybės" kalta vakcinų gamybos koncentracija "keliose daugiausia dideles pajamas gaunančiose šalyse".

Pranešama, kad paskiepyta tik 11 proc. afrikiečių, todėl šis žemynas yra mažiausiai paskiepytas pasaulyje. Praėjusią savaitę PSO Afrikos biuras pareiškė, kad norint pasiekti PSO nustatytą 70 proc. tikslą, šiame regione skiepijimų skaičių reikia padidinti "šešis kartus".

Todėl Tedrosas pabrėžė, kad "mažų ir vidutinių pajamų šalyse" reikia "skubiai didinti vietinę vakcinų gamybą". Kaip daug žadantį žingsnį jis nurodė neseniai žemyne sukurtą pirmąją vietoje gaminamą mRNA Covid vakciną, pagamintą naudojant Moderna injekcijos seką. Ją sukūrė bendrovė "Afrigen Biologics and Vaccines", įgyvendindama bandomąjį technologijų perdavimo projektą, remiamą PSO ir COVAX iniciatyvos.

"Tikimės, kad ši vakcina bus labiau pritaikyta aplinkybėms, kuriomis ji bus naudojama, joje bus mažiau laikymo apribojimų, o jos kaina bus mažesnė", - sakė Ghebreyesus, pridurdamas, kad švirkštas bus paruoštas pradėti klinikinius tyrimus vėliau šiais metais, o patvirtinimo tikimasi 2024 m.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.05.2019 laikas 14:19 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams

Kojų skausmai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais.

...

Skaityti daugiau

15.07.2019 laikas 09:58 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Iškepusias bulvytes dedame į indą, ant viršaus sukrečiame voveraites ir atsargiai išmaišome. Ant viršaus užbarstome pasmulkintų šviežių petražolių, krapų arba svogūnų laiškų. Skanaus!

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Kvapnūs varškėčiai su apelsino žievele
Gaminame. Varškėčiai su apelsino žievele Varškę dedame į dubenį. Įmušame kiaušinį. Beriame miltus, cukrų, druską ir apelsino žievelę. Visus ingredientus išmaišome, išminkome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau