Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2022 » Kovo » 12

Senieji receptai nuo skydliaukės ligų

Liaudies medicinos receptai:

(Žinoma, pirma pasitarkite su gydytoju, dėl ligos nustatymo)

Nešiokite ant kaklo gintarą.

Valgykite šviežias jūrines žuvis ir jūros dumblius.

Kuo daugiau valgykite juodavaisių aronijų.

Arbatinį šaukštelį smulkintų šventagaršvių šaknų užpilti stikline vandens, pavirti 3 minutes. Nuovirą gerti šaltą, gurkšniais, vieną puodelį per dieną. Šiame kiekyje yra kasdienė jodo dozė, būtina skydliaukei.

Nuo difuzinės toksinės strumos. Sumaišyti 20 g saldymedžių šaknų, 40 g dažinių raudžių šaknų, 10 g sibirinių bijūnų. Viską užpilti 600 ml verdančio vandens, palaikyti 45 minutes. Vartoti po 1/2 stiklinės ryte ir vakare prieš valgį.

100 g graikinių riešutų pertvarėlių (arba 50 g žalių graikinių riešutų) užpilti 200 ml medicininio spirito, laikyti 2 mėnesius, nukošti. Vartoti po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną, likus 20 minučių iki valgio.

Nuo mazginės strumos. 1 valgomąjį šaukštą tikrųjų sidabražolių užpilti stikline vandens, pavirti 2-3 minutes, laikyti 2 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti 4 kartus per dieną po 50 ml prieš valgį. Gydymo kursas - 45 dienos.

Kartu kasdien dėti kompresus ant kaklo: 2 valgomuosius šaukštus nesūdytų lydytų kiaulinių taukų sumaišyti su 1 šaukštu pelynų. Kompresą laikyti 40 minučių, likus kelioms valandoms iki miego.

Nuo skydliaukės hipofunkcijos: labai tinka vartoti jūros kopūstus, graikinius riešutus, juodavaisias aronijas, amerikines akas, plautes, 1 valgomąjį šaukštą plaučių, 1 arbatinį šaukštelį jūros kopūstų,

1 arbatinį šaukštelį raudonosios šaknies užpilti 1 stikline verdančio vandens, laikyti per naktį, nukošti. Vartoti po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną, likus 20-30 minučių iki valgio.

Nuo padidėjusios skydliaukės funkcijos ir nuo jos padidėjimo gerti kaip arbatą užplikytus gegužinių neužmirštuolių lapus.

Nuo padidėjusios skydliaukės: sutarkuoti citriną arba apelsiną su žievele ir sumaišyti su cukrumi. Vartoti 3 kartus per dieną po 1 arbatinį šaukštelį.

Nuo beprasidedančios strumos: 2 valgomuosius šaukštus ąžuolų žievės užpilti 1 stikline verdančio vandens, palaikyti 30-60 minučių, nukošti. Nuoviru sudrėkinti audinio gabalą ir aprišti kaklą.

Ąžuolo žievę galima pakabinti ant virvelės ant kaklo ir nešioti, kol strumos požymiai sumažės arba pranyks.

Nuo skydliaukės ligų vartoti skystą gudobelių ekstraktą - po 20-30 lašų 3 kartus per dieną prieš valgį.

Arba: erškėčių nuovirą po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.

Arba: sumaišyti 1 valgomąjį šaukštą saldymedžių šaknų, 2 valgomuosius šaukštus dažinių raudžių šaknų, užpilti 0,5 I vandens, vandens vonelėje laikyti 30 minučių. Nuovirą vartoti ryte po 1 stiklinę.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2017-10-30 laikas 13:03 Receptai Rugiagėlės nuoviras gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Džiovinti smulkinti rugiagėlių žiedai, Verdantis vanduo.

Skaityti daugiau

2018-09-03 laikas 13:31 Receptai Vaistažolių mišiniai peršalus

Peršalus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai peršalus, receptai peršalus, peršalimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vai...

Skaityti daugiau

2019-06-12 laikas 21:57 Receptai Švelnus mėsos pyragas be terlionės su tešla

Tortas yra labai minkštas, švelnus ir sultingas, neužima daug laiko jį paruošti. Išsamų maisto paruošimo procesą žiūrėkite vaizdo įraše

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau