Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Kovo » 26

Liaudies medicina. Nervų sistemos ligos: neurozė

Liaudies medicinos receptai: 

(Žinoma, pirma pasitarkite su gydytoju, dėl ligos nustatymo)

● Nuo širdies neurozių gerti sukatžolės sultis po 20-40 lašų 3-4 kartus per dieną 30 min. prieš valgį. Norint ilgai laikyti sultys, užpilkite jas tokiu pačiu kiekiu degtinės.

● Nuo skrandžio neurozių padeda putino žievė. 1 arbatinį šaukštelį susmulkintos žievės užplikyti stikline verdančio vandens, ant silpnos ugnies kaitinti 30 min., truputi palaukti kol atvės ir perkošti. Vartoti 3 kartus per dieną po 1 valgomąjį šaukštą 30 min. prieš valgį.

● Nuo neurozių padeda jaunų pavasarinių beržo lapų užpilas. 100 g susmulkintų lapų užpilti 2 stiklinėmis virinto šilto vandens, palaukti 5-6 val. ir perkošti, išspaudus lapus. Gerti po pusę stiklinės 2-3 kartus per dieną 30 min. prieš valgį.

● Nuo neurozių: vartoti po 2 g blindės žievės miltelių per dieną.

● Nuo neurastenijos, mėšlungių, nemigos ir esant didelei nervinei įtampai vartojamas barkūno žolės užpilas. 1 valgomąjį šaukštą žolės užpilti stikline šalto vandens. Palaukti 4 val. ir perkošti. Gerti po 100 ml 2-3 kartus per dieną.

● Natūralus neurozės gydymas: centrinę nervų sistemą ramina raugerškio žievės arba šaknų nuoviras. 30 g žaliavos užplikyti stikline verdančio vandens ir kaitinti ant silpnos ugnies 15 min. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną.

● Esant nerviniam sukrėtimui, isterijai ir epilepsijai vartoti valerijono užpilą: peiliu iš nerūdijančio plieno smulkiai supjaustyti valerijono šaknis, užpildyti jomis 1/5 butelio apimties, pripildyti butelį iki viršaus degtine arba spiritu ir pastatyti į tamsią vietą 9 dienom. Vėliau nupilti skystį, išspausti šaknis, palaukti kol nusistovės ir nukošti per keturgubai sudėtą marlę. Vartoti po 15-30 lašų 3 kartus per dieną 30 min. prieš valgį.
Taip pat galimą paruošti kitą užpilą: sugrūsti porcelianiniame inde valerijono šaknį, 2 arbatinius šaukštelius miltelių užpilti stikline kambario temperatūros vandens, ryte išmaišyti ir leisti nusistovėti. Vartoti ryte ir dieną po 1 valgomąjį šaukštą, o vakare – po 1/4 stiklinės. Saugoti vėsioje vietoje. 

● Esant didelei nerviniai įtampai: 1 arbatinį šaukštelį kopūstų sėklų užplikyti stikline verdančio vandens, kaitinti ant silpnos ugnies 10 min., laikyti šiltai pusvalandį ir perkošti. Gerti po 2 gurkšnius 3 kartus per dieną 30 min. prieš valgį. Geriau gerti lygiomis dalimis sumaišytą kopūstų nuovirą ir sultis. Ši priemonė gerai padeda ir nuo nemigos.

● Nuo padidėjusio nervingumo ir nemigos: 1 stiklinėje virinto vandens ištirpinti 1 arbatinį šaukštelį medaus ir įpilti pusės citrinos sultis. Išgerti per 3 kartus.

● Nuo neurastenijos geriamas 7-8 dienų senumo arbatinio grybo užpilas po 100 ml (vaikams po 10-20 ml) 3 kartus per dieną 1 val. prieš valgį.

● Pipirmėčių užpilas ramina nervų sistemą. Užpilas ruošiamas: 1 valgomąjį šaukštą pipirmėčių užplikyti stikline verdančio vandens, palaukti 40 min., perkošti. Vartoti reguliariai, ryte prieš valgį ir vakare prieš miegą. Puodelis užpilo geriamas lėtai, mažais gurkšneliais.

● Manoma, kad dilgėlė, nuskinta nuo liepos 19 iki rugpjūčio 23 dienos, nešiojama ant kūno nuveja žmogaus baimes.

● Nešiojami ant kūno lauro lapai trukdo haliucinacijų atsiradimui.

● Nuo nervinių ligų: stiklainyje sumaišyti 500 g cukraus ir tokį pat kiekį medaus. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą mišinio 2 kartus per dieną.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.09.2018 laikas 07:42 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai klausos gerinimo gydymui
Klausos gerinimas liaudies medicinoje, klausos gerinimas, klausa, receptai klausai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

31.08.2018 laikas 09:36 Receptai – Patiekalai Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai
Prakaitavimą skatina liaudies medicinoje, Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai, receptai skatinantis prakaitavimą, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydy...

Skaityti daugiau

17.09.2018 laikas 08:27 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kraujospūdžio gydymui

Kraujospūdis liaudies medicinoje, kraujospūdis, kraujospūdžio gydymas, kraujospūdžio receptai, vaistažolės kraujospūdžiui, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydy...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau