Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Balandžio » 12

Išslaptinti vyriausybės duomenys atskleidžia, kad 2014 m. danguje sprogo tarpžvaigždinis objektas

2014 m. danguje virš Papua Naujosios Gvinėjos praūžęs ugnies kamuolys iš tikrųjų buvo greitai judantis objektas iš kitos žvaigždžių sistemos, teigiama neseniai JAV kosmoso vadavietės (USSC) paskelbtoje atmintinėje.

Objektas, nedidelis meteoritas, kurio skersmuo siekė vos 1,5 pėdos (0,45 metro), 2014 m. sausio 8 d. įsirėžė į Žemės atmosferą po to, kai erdvėje skriejo daugiau kaip 130 000 mylių per valandą (210 000 km/h) greičiu - tokiu greičiu, kuris gerokai viršija vidutinį Saulės sistemoje skriejančių meteorų greitį, teigiama 2019 m. objekto tyrime, paskelbtame preprintų duomenų bazėje "arXiv".

Tame 2019 m. tyrime teigiama, kad meteoro "Wee" greitis kartu su jo orbitos trajektorija su 99 proc. tikrumu įrodo, kad objektas atsirado toli už mūsų Saulės sistemos ribų - galbūt "iš gilios planetų sistemos vidaus arba iš žvaigždės storajame Mėlynbarzdžio galaktikos diske", rašė autoriai.

Tačiau, nepaisant to, kad jie buvo beveik tikri, komandos darbas taip ir nebuvo peržiūrėtas ar paskelbtas moksliniame žurnale, nes kai kuriuos duomenis, reikalingus jų skaičiavimams patikrinti, JAV vyriausybė laikė įslaptintais, rašo "Vice".

Dabar USSC mokslininkai oficialiai patvirtino komandos išvadas. Kovo 1 d. datuotoje atmintinėje, kuria balandžio 6 d. pasidalijo socialiniame tinkle "Twitter", USSC vado pavaduotojas generolas leitenantas Johnas E. Shaw (John E. Shaw) rašė, kad 2019 m. atlikta ugnies kamuolio analizė buvo "pakankamai tiksli, kad patvirtintų tarpžvaigždinę trajektoriją".

Šis patvirtinimas atgaline data paverčia 2014 m. meteorą pirmuoju mūsų Saulės sistemoje aptiktu tarpžvaigždiniu objektu, priduriama atmintinėje.

Objekto aptikimas buvo trejais metais ankstesnis nei 'Oumuamua - dabar jau pagarsėjusio cigaro formos objekto, kuris taip pat juda pernelyg greitai, kad būtų kilęs iš mūsų Saulės sistemos, - atradimas, teigiama USSC atmintinėje. (Priešingai nei 2014 m. meteoras, 'Oumuamua buvo aptiktas toli nuo Žemės ir, pasak NASA, jau sparčiai skrieja iš Saulės sistemos).

Harvardo universiteto teorinės astrofizikos specialistas Amiras Sirajas (Amir Siraj), pagrindinis 2019 m. dokumento autorius, "Vice" sakė, kad jis vis dar ketina paskelbti originalų tyrimą, kad mokslo bendruomenė galėtų tęsti pradėtą darbą ten, kur jis ir jo kolegos baigė. Kadangi meteoritas užsidegė virš pietinės Ramiojo vandenyno dalies, gali būti, kad objekto nuolaužos nukrito į vandenį ir nuo to laiko prisiglaudė jūros dugne, pridūrė jis.

Nors šių tarpžvaigždinių nuolaužų suradimas gali būti neįmanomas uždavinys, Siradžas sakė, kad jau konsultuojasi su ekspertais dėl galimybės surengti ekspediciją joms surasti.

"Galimybė gauti pirmąjį tarpžvaigždinės medžiagos gabalėlį yra pakankamai įdomi, kad tai labai kruopščiai patikrintume ir pasikalbėtume su visais pasaulio vandenynų ekspedicijų, skirtų meteoritams išgauti, ekspertais", - "Vice" sakė Sirajas.

Daugiau apie 2014 m. meteorą skaitykite Vice.com.

Šį straipsnį iš pradžių paskelbė "Live Science". Originalų straipsnį skaitykite čia.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.11.2017 laikas 14:16 Receptai – Patiekalai Česnakas su pienu gydo laringitą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas, Tonzilitas. Ingredientai: česnakas, pienas.

Skaityti daugiau

30.07.2019 laikas 19:36 Receptai – Patiekalai Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
Gaminame namuose. Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu. Šiek tiek pakepinus dedame nuplautus špinatų lapus ir kepiname dar kelias minutes vis pamaišant. Pilame grietinėlę, beriame Parmezano sūrį, išmaišome, sudedame į keptuvę laši...

Skaityti daugiau

11.09.2019 laikas 20:44 Receptai – Patiekalai Purūs kefyriniai paplotėliai
Tokiais puriais paplotėliais dažnai mane lepino močiutė, kepė juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku būdavo sulaukti, kol jie nors truputį atauš… Dabar aš gaminu tokius paplotėlius savo artimiesiems, kuo jie neapsakomai džiaugiasi!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau