Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Spalio » 1

Meteoritų tyrimas rodo, kad Žemės sudėtį pakeitė susidūrimų erozija

Klermono-Overnio ir Bairoito universitetų mokslininkų grupė rado įrodymų, kad ankstyvuoju Žemės gyvavimo laikotarpiu jos sudėtis pakito dėl susidūrimų sukeltos erozijos. Žurnale "Science" paskelbtame straipsnyje komanda aprašo savo atliktą samario ir neodimio kiekio meteorituose tyrimą ir analizuoja procesus, lėmusius dabartinę Žemės sudėtį.

Ankstesniuose tyrimuose buvo teigiama, kad planetos susidaro dėl medžiagos susidūrimų akreciniuose diskuose. Ankstesni tyrimai parodė, kad Žemės branduolį sudaro geležis ir nikelis, kuriuos supa geležies silikato sluoksnis, sumaišytas su magniu. Viršutinis sluoksnis apibūdinamas kaip silikato sluoksnis. Medžiagos tankis nuo branduolio link plutos mažėja, todėl ji tampa pažeidžiamesnė susidūrimams.

Mokslininkai taip pat anksčiau nustatė, kodėl Žemės plutoje yra sunkesnių mineralų. Mokslininkai teigia, kad jie buvo iškelti dėl nesuderinamumo su kitomis medžiagomis. Deja, šios teorijos nepaaiškina, kodėl Žemės plutoje yra daugiau mineralų, pavyzdžiui, neodimio, nei turėtų būti, remiantis branduolio sudėties matavimais.

Šiai anomalijai paaiškinti buvo sukurtos trys pagrindinės teorijos. Pirmoji teorija teigia, kad tai yra iliuzija ir kad iš tikrųjų branduolyje yra daugiau, nei galima išmatuoti. Antroji teorija teigia, kad taip yra dėl to, kad akrecinio disko medžiaga buvo skirtingos sudėties. Trečiasis variantas rodo, kad sunkesnės medžiagos buvo stumiamos aukštyn ir kaupėsi Žemės plutoje, o per naujus susidūrimus dalis jų buvo išmesta į kosmosą.

Šiame naujame darbe mokslininkai rado įrodymų, patvirtinančių trečiąją teoriją. Jie išmatavo neodimio kiekį meteorituose, o tai leidžia manyti, kad jų sudėtis panaši į Žemės statybinių elementų. Mokslininkai padarė išvadą, kad dėl susidūrimų galėjo būti pašalinta iki 20 % išorinių Žemės sluoksnių, o tai galėtų paaiškinti sunkesnių mineralų, tokių kaip neodimis, ir lengvesnių mineralų, tokių kaip samaris, santykį Žemės plutoje.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.11.2017 laikas 10:28 Receptai – Patiekalai Morkos su medumi laringitui gydyti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: morkų, medus

Skaityti daugiau

14.09.2018 laikas 07:59 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kraujavimo iš nosies

Kraujavimas iš nosies liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kraujavimo iš nosies, kraujavimas, nosis, vaistažoles, receptai kraujavimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis ...

Skaityti daugiau

04.09.2019 laikas 14:34 Receptai – Patiekalai Receptas tiems, kurie nori skanių kotletų, bet tingi stovėti prie viryklės!

Aš gaminu būtent taip! Šis receptas skirtas tiems, kurie nenori stovėti prie viryklės ir tuo pačiu metu nori gauti skanius, sultingus kotletus.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau