Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gegužės » 1

B. Obamos administracija tyliai paskelbė naujas karantino ir izoliavimo taisykles paskutinę savo darbo dieną

Paskutinę B. Obamos administracijos darbo dieną jo vadovaujama CDC tyliai paskelbė taisykles, pagal kurias žmonės, užsikrėtę "užkrečiamąja liga", gali būti priversti laikytis karantino ar izoliavimo sąlygų.

Taisyklės buvo paskelbtos Federaliniame registre paskutinę B. Obamos prezidentavimo dieną, 2017 m. sausio 19 d., ir įsigaliojo 2017 m. vasario 21 d.

Nepaisant visuomenės susirūpinimo, kad naujosios taisyklės įves priverstinį privalomą skiepijimą, CDC tvirtino, kad "neprivers skiepytis ar gydytis".

Daugelyje visuomenės komentarų buvo išreikštas susirūpinimas, kad šiomis atnaujintomis taisyklėmis siekiama priversti gydytis ar skiepytis be paciento sutikimo... HHS/CDC nesiekia priversti skiepytis ar gydytis. Pagal dabartinę praktiką HHS/CDC rekomenduoja tam tikras vakcinas poekspozicinei profilaktikai, o asmenys gali pasirinkti laikytis šių rekomendacijų savo nuožiūra.

Infowars.com praneša: Kaip matome, CDC šią dalį paliko verslui, demokratų politikams ir kariuomenei.

Pagal šias naujas taisykles CDC garantuoja karantiną ir izoliaciją tokių ligų kaip SARS, gripo virusai, virusinės hemoraginės karštligės virusai atveju, tačiau dar kartą pabrėžia, kad priverstinis skiepijimas nebus vykdomas:

Šiuo metu karantinui pateikiamos tik šios užkrečiamosios ligos: cholera, difterija, infekcinė tuberkuliozė (TB), maras, raupai, geltonoji karštligė ir virusinės hemoraginės karštligės (tokios kaip Marburgo, Ebolos, Lasos karštligė ir Krymo-Kongo karštligė), sunkūs ūminiai kvėpavimo takų sindromai ir gripas, kurį sukelia nauji ar naujai atsirandantys gripo virusai, sukeliantys ar galintys sukelti pandemiją. Žr. 2003 m. balandžio 4 d. Vykdomąjį įsakymą Nr. 13295 su pakeitimais, padarytais 2005 m. balandžio 1 d. Vykdomuoju įsakymu Nr. 13375 ir 2014 m. liepos 31 d. Vykdomuoju įsakymu Nr. 13674. Užkrečiamųjų ligų, kurioms taikomas karantinas, sąrašo pakeitimai nepatenka į šio reglamento taikymo sritį. Ir dar kartą pabrėžiame, kad šiais reglamentais HHS/CDC neketina įpareigoti skiepyti ar privalomai gydyti asmenis. 

Nors CDC pripažįsta, kad neturi įgaliojimų "areštuoti" ar priverstinai sulaikyti asmenis, naujosiose taisyklėse teigiama, kad keliautojai, kuriems pasireiškia ligos simptomai, gali būti laikomi karantine arba "sulaikomi", jei užsikrėtė prezidento nurodytomis ligomis.

Kad būtų aišku, HHS/CDC nėra teisėsaugos institucija, ji neturi teisinių įgaliojimų "areštuoti" asmenis, tačiau Kongresas jai suteikė įgaliojimus "sulaikyti ir sulaikyti" asmenis, kad būtų užkirstas kelias karantinui užkrečiamų užkrečiamųjų ligų įvežimui, perdavimui ir plitimui, kaip nurodyta prezidento įsakyme. 42 U.S.C. 264(b). Šioje nuostatoje taip pat numatyta, kad "taisyklėse gali būti numatyta, kad jei ištyrus tokį asmenį nustatoma, kad jis yra užsikrėtęs, jis gali būti sulaikytas tokiam laikui ir tokiu būdu, koks gali būti pagrįstai būtinas". 42 U.S.C. 264(d)(1). HHS/CDC tvirtai tiki, kad šios valdžios institucijos gali būti įgyvendinamos taip, kad neprieštarautų JAV Konstitucijai. Be to, sulaikymo laikotarpiu HHS/CDC pasirūpins tinkamu maistu ir vandeniu, tinkamu apgyvendinimu, tinkamu medicininiu gydymu ir būtinomis ryšio priemonėmis.

Be to, tokie įgaliojimai sulaikyti keliautojus bus perduoti JAV muitinės ir sienos apsaugos agentūrai arba JAV pakrančių apsaugos tarnybai.

... Pagal dabartinę praktiką ir galiojančius įstatymus, karantino ar izoliavimo įsakymų vykdymo užtikrinimo pagalbą paprastai teiks JAV muitinės ir pasienio apsaugos agentūra, JAV pakrančių apsaugos tarnyba arba kitos federalinės teisėsaugos programos, tačiau HHS/CDC taip pat gali priimti savanorišką valstijų ir vietos valdžios institucijų pagalbą vykdant federalinius įsakymus.

Nerimą kelia tai, kad taisyklėse teigiama, jog skiepijimas gali būti "sąlyginė" išankstinė išleidimo iš karantino sąlyga:

HHS/CDC patikslina, kad, kai tai mediciniškai tikslinga, skiepijimas arba gydymas gali būti "sąlyga", kad asmuo būtų išleistas iš karantino ar izoliavimo. Asmenys sutinka su šiomis sąlygomis.

Pažymėtina, kad CDC atmetė visuomenės nuogąstavimus, kad, atsižvelgiant į Pasaulio sveikatos organizacijos "Tarptautinio masto ekstremaliąją situaciją visuomenės sveikatos srityje" (angl. PHEIC), JAV suverenitetas bus perduotas pasaulinei organizacijai.

HHS/CDC taip pat gavo pastabą, kurioje buvo prieštaraujama, kad apibrėžtyje būtų daroma nuoroda į PSO paskelbtą tarptautinio masto ekstremaliąją situaciją visuomenės sveikatos srityje (PHEIC), nes taip neva atsisakoma JAV suvereniteto. HHS/CDC su tuo nesutinka.

Įtraukdama nuorodas į PHEIC, HHS/CDC neriboja savo veiksmų ir nepaveda jų vykdyti pagal PSO nurodymus. Priešingai, PHEIC paskelbimas arba pranešimas apie ją yra tik vienas iš būdų, kuriuo HHS/CDC gali apibrėžti, kada užkrečiamosios ligos, kuriai taikomas karantinas, priešinfarktinė stadija gali sukelti pavojų visuomenės sveikatai, jei ji būtų perduota kitiems asmenims.

Kaip nuramina.

Naujų karantino ir izoliavimo įgaliojimų suteikimas CDC, nurodant PSO kaip autoritetingą nuorodą, buvo tik pirmas pasaulio vyriausybės perėmimo etapas globojant visuomenės sveikatos kritinę situaciją.

Antrąjį etapą šiuo metu įgyvendina Bideno administracija, kurios COVID caras daktaras Ašišas Džha (Ashish Jha) šią savaitę pasiūlė, kad Amerikos atsakui į pandemiją turėtų vadovauti Jungtinės Tautos.

P komentaras: Pasaulio naujienos kitaip, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.05.2020 laikas 22:53 Receptai – Patiekalai Troškinti rauginti kopūstai
Troškiniui reikės raugintų kopūstų, rūkytos kiaulienos šoninės, svogūno, lauro lapų, druskos, pipirų, vandens.

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 10:57 Receptai – Patiekalai Geltonžiedis barkūnas nuo širdies - kraujagyslių ligų

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos, Stenokardija, Koronarinių kraujagyslių trombozė. Ingredientai: vaistinis geltonžiedžis barkūnas.

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 20:25 Receptai – Patiekalai Traškūs vaflių ritinėliai be vaflinės
Jei jums kilo noras prisiminti vaikystės skonį, pasigamini skanius, traškius susuktus vaflius, bet neturite po ranka vaflinės, šią problemą labai lengva išspręsti. O, ir vaflių kepimas keptuvėje užims mažai laiko....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau