Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gegužės » 5

Oregonas verčia visas mokyklas berniukų tualetuose dėti "menstruacijų reikmenis" su "instrukcijomis, kaip juos naudoti

Netrukus visos Oregono mokyklos, įskaitant pradines, bus priverstos berniukų tualetuose įrengti tamponus ir moteriškos higienos priemones su "instrukcijomis, kaip jomis naudotis".

Naujos taisyklės paskelbtos įgyvendinant valstijos Menstruacijų orumo įstatymą, kurį pernai pasirašė demokratė gubernatorė Keitė Braun (Kate Brown) ir kuris įpareigoja, kad menstruacijų reikmenys būtų prieinami "kiekviename mokinių tualete".

Priėmus įstatymo projektą, Oregono švietimo departamentas parengė ir išplatino priemonių rinkinį "Medicininis orumas mokiniams", skirtą padėti mokykloms įgyvendinti keistą planą.

Theblaze.com praneša: Nuo šiol kiekviena mokykla privalo turėti menstruacinių priemonių dozatorius bent dviejuose tualetuose. Tačiau iki 2023 m. birželio mėn. bus reikalaujama, kad jie būtų kiekviename mokinių tualete, pranešė KGW-TV. Departamentas pabrėžė, kad mokyklos turi "atsižvelgti į galimybę naudotis produktais visoms lytims".

Departamento seksualinės sveikatos specialistė Sasha Grenier sakė: "Ši nauja programa padės mokiniams aktyviai dalyvauti pamokose ir mokyklos veikloje, nes sumažins kai kuriuos ekonominius sunkumus ir gėdos išgyvenimus, kurie dažnai yra kliūtis menstruacijas patiriantiems žmonėms gauti išsilavinimą."

Portlande įsikūrusios teisių gynimo grupės PERIOD vykdomoji direktorė Michela Bedard pranešime spaudai pridūrė, kad "tai yra ne tik pažangi, bet ir dvipartinė politika..., nes menstruacijos nediskriminuoja dėl rasės, klasės ar politinės priklausomybės".

Akivaizdu, kad menstruacijos nediskriminuoja ir dėl seksualinės orientacijos ar lytinės tapatybės. Valstybės šaltiniuose, skirtuose įstatymo laikymuisi, gausu įtraukiančių frazių, tokių kaip "studentai, kurie turi menstruacijas" ir "menstruuojantys ir nemenstruuojantys studentai". Departamentas teigia, kad įstatymas skatina "menstruacinį teisingumą".

Toliau priemonių rinkinyje teigiama, kad naujuoju įstatymu siekiama "patvirtinti transseksualių, interseksualių, nebinarinių ir dvilypių studentų teisę į menstruacijų orumą".

Pranešama, kad Portlando viešosios mokyklos nekantrauja pradėti įgyvendinti planuojamą reikalavimą dėl kiekvieno tualeto.

Neseniai paskelbtame pareiškime rajonas pranešė, kad "moterų ir visų lyčių tualetuose" suteikė galimybę naudotis moteriškais produktais, ir pridūrė, kad iki kitų mokslo metų pradžios šie produktai bus teikiami "visuose likusiuose tualetuose, įskaitant berniukų tualetus".

Tačiau progresyvus įstatymas susiduria ir su nemažu pasipriešinimu.

Neseniai paskelbtoje skiltyje Šeimos tyrimų tarybos prezidentas Tonis Perkinsas (Tony Perkins) pasmerkė "absurdišką" įstatymą, pažymėdamas, kad vietos mokesčių mokėtojai turės sumokėti už tūkstančius naujų tamponų dozatorių, kurie, kaip tikimasi, kainuos apie 400 JAV dolerių už aparatą.

Jis pridūrė, kad daugeliu atvejų visa, ką ši teisingumą skatinanti priemonė pasieks, bus tik tai, kad mokyklų valytojos turės daugiau darbo, nes jauni berniukai neabejotinai pasinaudos naujomis ir neįprastomis medžiagomis iškyloms.

"Akivaizdu, kad valstijos vadovai nepasivargino pasitarti su kolegomis Ilinojaus valstijoje, kur panašus žingsnis tiesiog atvėrė vartus brangiai kainuojančioms vandentiekio problemoms ir išdaigoms", - rašė Perkinsas. "Pavyzdys: tokie miesteliai kaip Lojolos universitetas, kur valytojai susiduria su įvairiausiomis išdaigomis, klastojimu ir vandalizmu.

Sanitariniai įklotai "atsidurdavo ant veidrodžių, kriauklėse, tualete ir būdavo visiškai išmetami", - skundėsi viena studentų grupė, pasak Perkinso.

P komentaras: Pasaulio naujienos kitaip..., todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.06.2019 laikas 12:48 Receptai – Patiekalai Kaip pasigaminti varškės blynus

Gaminame. Varškės blynai Į dubenį dedame varškę, mušame kiaušinius, beriame cukrų, žiupsnelį druskos ir išmaišome. Pilame kefyrą, beriame nubrauktą šaukštelį sodos, dalimis dedame miltus ir užmaišome blynų tešlą.

...

Skaityti daugiau

17.09.2018 laikas 10:25 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai išutimų gydymui
Išutimai liaudies medicinoje, išutimai, išutimo gydymas, išutimo receptai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

19.10.2019 laikas 14:24 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Grietine + Receptas/Video

Jeigu dievinate cukinijas ir ieškote vis naujų jų paruošimo būdų, štai jums puikus receptas. Cukinijų blynai – vienas geriausių sezoninių užkandžių. Juos galima patiekti su grietinės padažu. O galima į blyną įvynioti mėso...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau