Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gegužės » 5

JAV žvalgyba padėjo nužudyti kelis Rusijos generolus Ukrainoje

Praėjusį mėnesį gynybos sekretorius Lloydas J. Austinas (Lloyd J. Austin) atvirai prisipažino apie JAV politikos tikslus Ukrainoje: "mes norime, kad Rusija susilpnėtų tiek, kad negalėtų daryti tokių dalykų, kokius darė įsiverždama į Ukrainą". Interviu Amerikos visuomenei jis taip pat stengėsi pabrėžti, kad JAV nekariauja "tarpiniame kare".

Tačiau neįvardyti aukšto rango amerikiečių pareigūnai "New York Times" pranešime teigė, kad dalijimasis žvalgybos informacija su ukrainiečiais padėjo pašalinti kai kuriuos iš maždaug 12 rusų generolų, žuvusių fronto linijose nuo vasario 24 d. invazijos, o tai stebėtinai didelis skaičius, turint omenyje, kad bet kuriame kare retai žūsta aukščiausio rango karininkai (ir turint omenyje, kad karas šiuo metu tęsiasi kiek daugiau nei du mėnesius).

Dalijimasis žvalgybos informacija, kurį anksčiau miglotai pripažino Prezidentas J. Bidenas (Biden), yra plačiai išsiplėtusio JAV vaidmens konflikte, kuriam kelią tiesia precedento neturintys karinės pagalbos paketai ir ginklų siuntos, dalis.

Remiantis ribota ukrainiečiams suteiktos žvalgybinės informacijos informacija, "The New York Times" rašo, kad "Jungtinės Valstijos daugiausia dėmesio skyrė vietos ir kitų detalių apie Rusijos kariuomenės mobiliuosius štabus, kurie dažnai persikelia".  Be to, "Ukrainos pareigūnai derino šią geografinę informaciją su savo žvalgybine informacija, įskaitant perimtus pranešimus, kuriais Ukrainos kariuomenė įspėjama apie aukštų Rusijos karininkų buvimą, ir taip vykdė artilerijos smūgius bei kitus išpuolius, per kuriuos žuvo rusų karininkai".

Nors JAV žvalgybos pareigūnai stengiasi paneigti, kad siekiama "nužudyti Rusijos generolus" - kaip "Times" sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai, kai pasirodė ši istorija - ataskaitoje netiesiogiai pripažįstama, kad tai reiškia didelį Vašingtono vaidmens eskalavimą: 

Administracija stengėsi išlaikyti didžiąją dalį mūšio lauko žvalgybinės informacijos paslaptyje, baimindamasi, kad tai bus laikoma eskalavimu ir išprovokuos Rusijos prezidentą Vladimirą V. Putiną (Vladimir V. Putin) platesniam karui. Amerikiečių pareigūnai nenorėjo apibūdinti, kaip jie gavo informacijos apie Rusijos kariuomenės štabus, baimindamiesi sukelti pavojų jų rinkimo metodams. Tačiau per visą karą JAV žvalgybos agentūros naudojosi įvairiais šaltiniais, įskaitant įslaptintus ir komercinius palydovus, siekdamos atsekti Rusijos karių judėjimą.

Tai taip pat apima didesnių Rusijos karių ir įrangos judėjimo stebėjimą, kuris laikomas labiau "įprasta" žvalgybos pagalba naudojant palydovus, kaip antai prieš invaziją, kai Rusijos pajėgos telkėsi palei sieną ir Baltarusijoje. Tačiau dabar JAV žvalgybos vykdomas intensyvesnis ryšių perėmimas yra akivaizdžiai didelis ir vis labiau plintantis dalykas.

Įdomią, jei ne nerimą keliančią tiesioginio netolimos ateities Maskvos ir NATO karo eskalavimo perspektyvą, išlygą įveda ir NY Times pranešimas:

Ne visi smūgiai buvo vykdomi naudojantis amerikiečių žvalgybos informacija. Pasak kelių JAV pareigūnų, savaitgalį suduotas smūgis vietovėje Rytų Ukrainoje, kurioje lankėsi aukščiausio rango Rusijos uniformuotas karininkas generolas Valerijus Gerasimovas, nebuvo paremtas amerikiečių žvalgybine informacija. Jungtinės Valstijos draudžia sau teikti žvalgybinę informaciją apie aukščiausius Rusijos vadovus, sakė pareigūnai.

Ir toliau: "Tačiau amerikiečių žvalgyba buvo labai svarbi kitų generolų žūčiai, pripažino pareigūnai".

Manoma, kad kai kuriais atvejais dėl Rusijos centralizuotos karinio vadovavimo struktūros ir mūšio lauko taktikos aukščiausio rango karininkai yra pernelyg pažeidžiami, o kartu su "prasta drausme", įskaitant tai, kaip naudojamos komunikacijos priemonės, generolų buvimą lengviau nustatyti, kai tai įvyksta netoli Ukrainos kariuomenės ir jos rėmėjų JAV fronto linijų.

Be abejonės, šviežia NYT ataskaita bus perskaityta Maskvoje ir vertinama kaip pasipiktinimą keliantis pripažintas Vašingtono eskalavimas. Kremlius anksčiau įspėjo, kad pareikalaus iš išorės šalių, tiekiančių ginklus ir kitokią pagalbą, "atsakomybės" - ir kad "sprendimų priėmimo" centrai, įskaitant Kijevą, bus labiau puolami. Tuo tarpu panašu, kad šią savaitę kruizinių raketų smūgiai net iki pat Lvovo vakaruose plečiasi.

P komentaras: pasaulio naujienos kitaip, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.06.2019 laikas 12:59 Receptai – Patiekalai Beprotiškai skanių bulvinių blynų receptas

Gaminame. Bulviniai blynai Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame burokine arba smulkesne tarka. Nusunkiame susidariusį skystį (krakmolą gražiname atgal). Į bulvių tarkius įtarkuojame svogūną, pilame citrinos sult...

Skaityti daugiau

16.11.2017 laikas 10:36 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (alavijas, beržas, liepa)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: medėjančio alavijo lapai, beržo pumpurai, liepos žiedai, medus, alyvuogės.

Skaityti daugiau

25.09.2018 laikas 08:06 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą
Apetitą gerinantys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą, apetitas, apetito pagerinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis,...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau