Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Gegužės » 23

Naujose JK gairėse teigiama, kad beždžionių raupų atvejų kontaktiniai asmenys turėtų 21 dieną izoliuotis

Remiantis naujausiomis JK vyriausybės gairėmis, artimi beždžionių raupų ligonių kontaktai turėtų būti izoliuoti 21 dieną.

Jungtinės Karalystės Sveikatos saugumo agentūros (UKHSA) gairėse dabar rekomenduojama, kad žmonės, turėję "nesaugų tiesioginį kontaktą arba didelės rizikos aplinkos kontaktą", turėtų izoliuotis tris savaites.

Tikimasi, kad kontaktiniai asmenys pateiks duomenis kontaktų atsekimui, vengs tiesioginio kontakto su imunosupresiniais asmenimis, nėščiomis moterimis ir vaikais iki 12 metų bei nekeliaus.

Patarimas taikomas visiems, kurie turėjo tiesioginį ar buitinį kontaktą su patvirtintu ligos atveju.

BBC praneša: Dr. Susan Hopkins (Susan Hopkins), UKHSA vyriausioji patarėja medicinos klausimais, sakė, kad Jungtinėje Karalystėje virusas perduodamas bendruomenėje.

"Randame atvejų, kurie neturi nustatyto kontakto su asmeniu iš Vakarų Afrikos, o tai jau anksčiau buvo pastebėta šioje šalyje", - sakė ji.

UKHSA teigė, kad nemaža dalis ankstyvųjų atvejų buvo nustatyta tarp gėjų ir biseksualių vyrų, ir paragino šių bendruomenių narius būti ypač budrius.

Be to, šie atvejai daugiausia užfiksuoti miestuose.

"Rekomenduotume visiems, kurie reguliariai keičia lytinius partnerius arba artimai bendrauja su nepažįstamais asmenimis, pranešti apie tai, jei atsiranda bėrimas", - sakė daktarė Hopkins.

Dr. Hopkins pridūrė, kad artimiems susirgusiųjų kontaktams buvo suleista nustatyta raupų vakcina, kuri gali padėti apsisaugoti nuo beždžionių raupų.

"Mes nenaudojame [vakcinos] bendroje populiacijoje", - sakė ji. "Ją naudojame asmenims, kuriems, mūsų nuomone, yra didelė rizika, kad pasireikš ligos simptomai, ir ją naudojame anksti, ypač per keturias ar penkias dienas nuo ligos simptomų pasireiškimo.

"Kontaktiniams asmenims [tai] sumažina ligos išsivystymo riziką, todėl šiuo metu būtent į tai sutelkiame savo skiepijimo pastangas."

Vakcinos nuo raupų yra maždaug 85 proc. veiksmingos siekiant išvengti užsikrėtimo beždžionių raupais, todėl kelios šalys teigė pradėjusios kaupti jų atsargas.

Kol kas neaišku, kodėl šis netikėtas protrūkis kilo būtent dabar.

Viena iš galimybių yra ta, kad virusas kažkaip pasikeitė, nors šiuo metu nėra daug įrodymų, kad tai naujas variantas.

Kitas paaiškinimas - virusas atsidūrė tinkamoje vietoje tinkamu laiku, kad galėtų klestėti.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.10.2019 laikas 16:41 Receptai – Patiekalai Medutis. Beprotiškai Skanus Medaus Torto Receptas

Siūlome pagaminti visų mėgstamą medaus tortuką neįprastu paruošimo būdu. Gaunasi beprotiškai skanus ir aromatingas tortas. Šiame recepte nereikia nieko kočioti, o pagal laiką užima ne daugiau 30 min.

Skaityti daugiau

31.08.2018 laikas 09:36 Receptai – Patiekalai Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai
Prakaitavimą skatina liaudies medicinoje, Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai, receptai skatinantis prakaitavimą, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydy...

Skaityti daugiau

31.01.2018 laikas 18:46 Receptai – Patiekalai Vitaminų kaukė iš varškės
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Varškė, Citrinų sultys, Apelsino skiltelė

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 18:21 Kokias paslaptis saugo „išrinktųjų šventykla“, į kurią įleidžiami tik „ypatingi“ mormonai?

Į šiaurę nuo Meksikos sostinės, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo vietinių lankytinų vietų - zoologijos sodo ir Aragono miško - stovi paslaptingas labai didelių matmenų objektas. Šviesus neįprastos formos pastatas smarkiai kontrastuoja su v...

Skaityti daugiau