Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Gegužės » 21

PSO šaukia skubų posėdį, nes beždžionių raupų virusas išplito visame pasaulyje

Atnaujinimas (20:47 val.): Pareigūnai Niujorke teigia, kad stebi pirmąjį valstijoje įtariamą beždžionių raupų atvejį Bellevue ligoninėje, kur buvo atlikti preliminarūs tyrimai ligai patvirtinti, rašo "Wall Street Journal".

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, iki šiol pasaulyje patvirtinti 87 atvejai, o dėl 57 atvejų atliekamas tyrimas. Anksčiau penktadienį Izraelis tapo 13-ąja šalimi, pranešusia apie įtariamą ligos atvejį.

PSO šaukia skubų posėdį, nes beždžionių raupų virusas išplito visame p

Penktadienį apie ligą taip pat pranešė Vokietija, Australija, Prancūzija ir Belgija, o du atvejai patvirtinti Kanadoje.

Beždžionių raupai sukelia užkrečiamą bėrimą, panašų į žmonių vėjaraupius, ir plinta per artimą kontaktą. Simptomai, kurie paprastai pasireiškia per pirmąsias penkias dienas nuo užsikrėtimo, apima raumenų skausmus, šaltkrėtį, karščiavimą, patinusias liaukas, išsekimą ir, žinoma, pūlinukus.

Mirtingumas nuo beždžionių raupų svyruoja nuo 1 % iki 15 % ir yra endeminis trijose šalyse: Kongo Demokratinėje Respublikoje, Nigerijoje ir Centrinės Afrikos Respublikoje. PSO duomenimis, pirmuoju Jungtinėje Karalystėje nustatytu atveju asmuo keliavo į Nigeriją, iš kurios grįžo su bėrimu.

***

Pasaulio sveikatos organizacija šaukia svarbiausių ekspertų grupę į skubų susitikimą dėl tebesitęsiančio beždžionių raupų protrūkio, rašo "Telegraph".

Susitikimas rengiamas 12 šalių pranešus apie naujausius beždžionių susirgimo atvejus, o CDC patvirtino, kad bent vienas atvejis užregistruotas Jungtinėse Valstijose.

"Esu tikras, kad galiausiai tai bus didžiausias beždžionių raupų protrūkis, kokį tik esame turėję už endeminių teritorijų Afrikoje ribų", - "Axios" sakė užkrečiamųjų ligų ekspertas, Amerikos tropinės medicinos ir higienos draugijos prezidentas Danielis Bauschas (Daniel Bausch).

Tačiau D. Bauschas nemano, kad kol kas yra pagrindo nerimauti.

"Nemanau, kad yra pagrindo panikai. Nemanau, kad turėsime dešimtis tūkstančių atvejų".

Kalifornijos universiteto epidemiologijos profesorė Anne Rimoin (Anne Rimoin), pasaulinio garso beždžionių raupų ekspertė, "Telegraph" sakė, kad sveikatos apsaugos pareigūnams tinka skiepyti artimus patvirtintų atvejų kontaktus, taip pat vadinamoji žiedinė vakcinacija.

Ji pridūrė, kad šiuo metu visuomenė neturėtų pernelyg nerimauti.

"Paprastam žmogui pernelyg didelio nerimo nekelčiau. Jei turite bėrimą, kreipkitės į savo sveikatos priežiūros įstaigą, bėrimas neįprastas arba panašus į beždžionių raupus", - sakė ji.

"Jei manote, kad turėjote sąlytį su žmogumi, kuris serga beždžionių raupais, kuris turi tokį bėrimą, aš identifikuočiau save ir pasikalbėčiau su savo sveikatos priežiūros paslaugų teikėju."

Taigi, COVID "nekėlė didelės grėsmės JAV gyventojams" (Fauci), antrarūšiai kreditai "suvaldyti" (Bernanke), ir "nemanau, kad per mūsų gyvenimą įvyks dar viena finansų krizė" (Yellen)... bet dabar neturėtume nerimauti dėl beždžionių raupų...

***

Kas čia vyksta?  Anksčiau mums buvo sakoma, kad beždžionių raupai nekelia didelio susirūpinimo, nes juos labai sunku perduoti iš vieno žmogaus kitam. 

Tačiau dabar atrodo, kad beždžionių raupai plinta kaip gaisras. 

Gegužės 7 d. Jungtinėje Karalystėje patvirtintas pirmasis 2022 m. atvejis Vakarų pasaulyje.  Dabar štai praėjo mažiau nei dvi savaitės, o dabar jau yra dešimtys patvirtintų ir įtariamų atvejų vienuolikoje skirtingų šalių už Afrikos ribų.

medicina, raupai, mokslas

Vakar aptariau Ispanijoje, Portugalijoje ir Jungtinėse Valstijose atsiradusius atvejus.  Dabar apie patvirtintus arba įtariamus atvejus praneša dar trys šalys, ir tai mums visiems turėtų kelti didelį nerimą.

medicina, raupai, mokslas

Patvirtintas atvejis Masačusetse susijęs su vyru, kuris neseniai keliavo į Kanadą, todėl buvo įtariama, kad tarp kanadiečių yra papildomų atvejų. 

Šiandien sužinojome, kad "Kanadoje tiriama trylika tikėtinų atvejų", o šių trylikos "tikėtinų atvejų" tyrimų rezultatai turėtų būti paskelbti netrukus.

Tuo tarpu vienas atvejis patvirtintas Švedijoje...

    Stokholmo regione patvirtintas vieno asmens užsikrėtimas beždžionių raupais, - sakoma Švedijos visuomenės sveikatos agentūros pranešime.

    Agentūros teigimu, užsikrėtęs asmuo "sunkiai neserga, bet jam suteikta priežiūra".

Atrodo, kad Italijoje gali būti keli atvejai...

    Italijos pacientas atostogavo Kanarų salose ir dabar yra izoliuotas Spallanzani ligoninėje Romoje, pranešė ligoninė.

    Ji pridūrė, kad stebimi dar du įtariami atvejai.

Pirmasis beždžionių raupų atvejis Australijoje buvo patvirtintas Viktorijos valstijoje 30-mečiui vyrui, neseniai grįžusiam iš Jungtinės Karalystės.

    "Nustatyti keli artimi kontaktai, akivaizdu, kad šeimos gydytojas yra vienas iš jų", - penktadienį žurnalistams sakė Viktorijos vyriausiasis sveikatos apsaugos pareigūnas Brettas Suttonas, turėdamas omenyje šeimos gydytoją, kuris nukreipė vyrą tyrimams.

Belgijoje nustatytas antrasis atvejis...

Miunchene (Vokietija) patvirtintas beždžionių raupų atvejis. Penktadienį tai nurodė Bavarijos sveikatos ministras Klausas Holetschekas (Klaus Holetschek). Pacientas atvyko iš Brazilijos ir jau yra izoliuotas Miuncheno Švabingo klinikoje.

Pirmasis užsikrėtimo beždžionių raupais atvejis ketvirtadienį nustatytas Prancūzijoje, Île-de-France, šį penktadienį paskelbė Sveikatos generalinis direktoratas.

    "Vos tik įtarus jo užsikrėtimą, šiuo asmeniu buvo pasirūpinta. Nesant rimtumo, jis izoliuotas savo namuose", - patikslina ministerija.

    Pacientas yra jaunas 29 metų vyras, anksčiau nekeliavęs į šalį, kurioje cirkuliuoja virusas.

Taip niekada neturėjo nutikti.

Nors beždžionių raupai yra palyginti nauja liga, jos atvejai visada buvo itin reti, o pasaulinis protrūkis visada buvo laikomas itin mažai tikėtinu, nes beždžionių raupus labai sunku išplatinti.

Ar kas nors pasikeitė?

Žymus Džono Hopkinso universiteto infekcinių ligų ekspertas mums sako, kad šis virusas "plinta per fizinį prisilietimą" ir kad tam tikromis aplinkybėmis jis gali plisti "per kvėpavimo takų lašelius"...

    Džono Hopkinso universiteto Baltimorėje (Merilandas, JAV) infekcinių ligų ekspertas daktaras Amešas Adalja (Amesh Adalja) portalui DailyMail.com taip pat sakė, kad šis virusas plinta per fizinį prisilietimą - ir kad jis plinta tik per kvėpavimo lašelius ore žmonėms, kuriems jau pasireiškia ligos simptomai.

Tai kelia didžiulį nerimą.

Tačiau prieš darant skubotas išvadas, svarbu pažymėti, kad apie šį virusą vis dar tikrai nedaug žinome.  Jis egzistuoja ne taip jau seniai, o mokslininkai jau seniai perspėjo, kad jis gali mutuoti į labiau užkrečiamą formą...

    Keletas mokslininkų dešimtmečius reiškė susirūpinimą, kad beždžionių raupų virusas galėjo tapti geresniu užkrečiant žmones - ironiška, nes XX a. septintojo dešimtmečio pabaigoje išnaikinome jo giminaitį - raupus. Vakcina nuo raupų atsitiktinai apsaugojo nuo beždžionių raupų. Ir kai naujos kartos gimė pasaulyje, kuriame nebuvo nei raupų, nei skiepijimo nuo raupų kampanijų, jos užaugo pažeidžiamos beždžionių raupų. Kongo Demokratinėje Respublikoje dėl mažėjančio imuniteto per tris dešimtmečius po raupų išnykimo beždžionių raupų infekcijų padaugėjo 20 kartų, kaip 2010 m. parodė Rimoinas. Tai suteikia virusui daugiau galimybių išsivystyti į labiau žmonėms užkrečiamą patogeną. Iki šiol jo R0 - vidutinis žmonių, kurie užsikrečia nuo vieno užsikrėtusio asmens, skaičius - buvo mažesnis nei 1, o tai reiškia, kad protrūkiai natūraliai mažėja. Tačiau ilgainiui jis gali peržengti šią ribą ir sukelti ilgiau trunkančias epidemijas, kaip Bergstromas modeliavo 2003 m. "Beždžionių raupus laikėme tiksinčia bomba", - sakė jis man.

Tikimės, kad šį naują protrūkį tiriantys specialistai netrukus galės pasakyti, ar virusas mutavo, ar ne.

Tuo tarpu valdžios institucijos tvirtina, kad, atrodo, virusas ypač plinta tarp vyrų, turinčių lytinių santykių su kitais vyrais.  Toliau pateikiama CNN informacija...

Tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek Kanadoje sveikatos priežiūros institucijos pažymėjo, kad daugelis beždžionių raupų atvejų nustatyti tarp vyrų, turinčių lytinių santykių su vyrais, tačiau virusas paprastai nėra apibūdinamas kaip lytiškai plintanti infekcija, o šių naujausių atvejų tyrimai tęsiami.

Jei šis naujas protrūkis ir toliau plėsis, tik laiko klausimas, kada žmonės pradės reikalauti vakcinų.  Sveikatos apsaugos pareigūnai teigia, kad esama raupų vakcina turėtų bent šiek tiek apsaugoti nuo beždžionių raupų, ir jie jau svarsto galimybę ją skirti tam tikroms grupėms...

CDC pareigūnai vertina, ar raupų vakcina turėtų būti siūloma sveikatos priežiūros darbuotojams, gydantiems beždžionių raupais sergančius pacientus, ir kitiems žmonėms, kuriems gali būti "didelė rizika" užsikrėsti beždžionių raupais, sakė Makkvistonas (McQuiston).

"Mes tikrai diskutuojame ir vertiname, ar dabartinėmis sąlygomis yra prasminga siūlyti raupų vakciną", - sakė ji.

"Artimiausiu metu galėsime pateikti rekomendacijas šiuo klausimu."

Pranešama, kad raupų vakcinos dozių pakanka, "kad būtų galima paskiepyti iš esmės visus JAV gyventojus"...

Ir dar viena bioterorizmo prevencijos priemonė - trijų raupų vakcinų atsargos yra pakankamos, "kad iš esmės būtų galima paskiepyti visus JAV gyventojus". Inglesby sakė. Nors beždžionių raupais sergantiems pacientams paprastai suteikiama tik palaikomoji priežiūra, galimas gydymas, kuris taip pat yra sukauptas: Tecovirimat, arba TPOXX, buvo sukurtas raupams gydyti, bet greičiausiai tiktų ir beždžionių raupams gydyti.

Tikėkimės, kad niekada nepasieksime tokio lygio, kai pareigūnai manys, kad reikia vykdyti visapusišką vakcinacijos kampaniją.  Po to, ką patyrėme su COVID, niekas nenori to matyti.

Akivaizdu, kad vakcina nuo beždžionių raupų jau yra, o "New York Post" praneša, kad JAV ką tik užsakė "13 milijonų papildomų dozių"...

JAV užsakė 13 mln. papildomų beždžionių raupų vakcinos dozių po to, kai Masačusetso valstijoje retu, bet potencialiai sunkiu virusu užsikrėtė vyras, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Didžiulį 119 mln. dolerių vertės "Jynneos" skiepų, kurie gali būti naudojami ir beždžionių raupų virusui, ir raupams gydyti, užsakymą sukūrė biotechnologijų bendrovė "Bavarian Nordic", rašo "Newsweek".

Vakarų pasaulio valdžios institucijos neabejotinai elgiasi taip, tarsi tai galėtų virsti kažkuo dideliu.

Laikas parodys, ar tai tiesa, ar ne.

Tačiau, be jokios abejonės, tikiu, kad įžengėme į istorijos laikotarpį, kai reguliariai kils dideli marai.

Slaptuose laboratorijose visame pasaulyje pamišę mokslininkai karštligiškai bando padaryti mirtiniausias planetos ligas dar mirtinesnes.

Negalėčiau pervertinti tokių "tyrimų" atlikimo kvailumo, bet kad ir kiek mes prieštarautume, jie tiesiog tęs savo darbą.

Laikui bėgant neišvengiamai bent keletas jų kūrinių išsilaisvins, ir dėl to gali mirti daugybė žmonių.

Authored by Michael Snyder via TheMostImportantNews.com

P komentaras: kadangi tenka paskaityti daugelį medicinos straipsnių ir nuomonių... susidaro toks įspūdis, kas buvo kalbama daug ankščiau. Tik gaila, kad visuose straipsniuose neminima, ar šie žmonės kuriuose buvo nustatytas šis užsikrėtimas, buvo vakcinuoti, mūsų gerai žinomomis vakcinomis? Nes ankščiau buvau rašęs, kurie atliko šią procedūrą, prarandą savo imuninį atsaką į virusus.... Antras, kuris klausymas kylą... lygiai panašus dalykas... vyksta ir su šia problema... palengva, baimė, užkrečiamumas ir skaninimas atlikti tam tikras procedūras.... Trečia, kas gali paneigti, kad tai yra apgaulė, ar specialus paleistas virusas... nes prieš tai liga kažkaip prarado savo sugebėjimus. Ir mums reikia naujų planų... naujų karantinų... naujų priežasčių uždarymams ir badalų už laisvę.... Reziume... sudėkime prieš tai badalus, žmonių problema dėl imuninio atsako, tampa pažeidžiami... ir nauja priežastis.... O ką jūs manote? Todėl stebėsime ir lauksime kitų nuomonių iš kitų šaltinių. Šiuo metų, problema yra, bet kas sukėlė? Ir kam tai naudinga?

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.06.2019 laikas 08:28 Receptai – Patiekalai Tradiciniai virti varškėtukai
Pasigaminkime skanius varškėtukus. Skanių varškėtukų receptas.

Skaityti daugiau

09.10.2019 laikas 18:45 Receptai – Patiekalai Sultingi Mėsos Zrazai + Receptas (Video)
Pradžiai darome įdarą: pjaustome svogūnų laiškus ir 3 kietai virtus kiaušinius. Viską dedame į atskirą indą, į įdarą galima berti truputį druskos, truputį pipirų, jei norite dar kokių nors prieskonių, tai dėkite į faršą....

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 20:53 Receptai – Patiekalai Keistos formos pyragas be kepimo nustebins kiekvieną!
Tai yra paprasčiausias ir greičiausias pyragas be kepimo, kurį visada galite gaminti su savo šeimos nariais. Keistos formos pyragas nustebins kiekvieną!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau