Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Ligos, Mutacijos » 2022 » Gegužės » 21

PSO įspėja, kad vasarą beždžionių raupai gali "pagreitėti", CDC perspėja JAV gydytojus, nes virusas pasiekė 13 šalių

Europos, Šiaurės Amerikos ir Australijos sveikatos priežiūros institucijos pradėjo tirti beždžionių raupų protrūkį, todėl susirūpinimą kelia tai, kad Vakaruose gali kilti platesnis virusinės infekcijos protrūkis.

Beždžionių raupai yra virusinė liga, paprastai endeminė centrinėje ir vakarinėje Afrikoje, tačiau nuo gegužės pradžios keliose žemynui nepriklausančiose šalyse pranešta apie dešimtis patvirtintų atvejų. Dar daugiau įtariamų atvejų tiriama.

medicina, raupai, mokslas, beždžionių raupai

1971 m. Ligų kontrolės centro dalomojoje nuotraukoje matyti į beždžionių raupus panašūs pakitimai ant moters vaiko rankos ir kojos Bondua mieste Liberijoje. (CDC/Getty Images)

Rašydamas šį straipsnį "The Epoch Times" Nikolas Dolindžeris (Nicholas Dolinger) pranešė, kad beždžionių raupai užregistruoti 13 šalių: Australijoje, Kanadoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Portugalijoje, Ispanijoje, Švedijoje, Jungtinėje Karalystėje, Izraelyje, Belgijoje, Nyderlanduose ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Daugiausia atvejų patvirtinta Portugalijoje, Ispanijoje ir Jungtinėje Karalystėje, o kitose šalyse patvirtintų atvejų skaičius yra tik vienaženklis.

medicina, raupai, mokslas, beždžionių raupai

Šaltinis: BNO

Pasak Pasaulio sveikatos organizacijos vyriausiojo pareigūno žemyne Hanso Kluge's (Hans Kluge), artimiausiais mėnesiais Europa turėtų tikėtis beždžionių raupų atvejų bangos.

    "Prasidėjus vasaros sezonui... su masiniais susibūrimais, festivaliais ir vakarėliais, nerimauju, kad [beždžionių raupų] perdavimas gali paspartėti", - penktadienį sakė H. Kluge.

Užsikrėtusiųjų skaičius gali išaugti, nes "šiuo metu nustatomi atvejai yra tarp asmenų, užsiimančių lytiniais santykiais", o daugelis jų neatpažįsta simptomų, pridūrė jis.

Dabartinis viruso plitimas Vakarų Europoje yra "netipiškas", nes anksčiau jis buvo paplitęs daugiausia centrinėje ir vakarų Afrikoje, pridūrė PSO Europos regiono direktorius.

    "Visi naujausi atvejai, išskyrus vieną, nėra susiję su kelionėmis į vietoves, kuriose beždžionių raupai yra endemiški", - sakė Kluge.

medicina, raupai, mokslas, beždžionių raupai

Kluge'o susirūpinimą išreiškė ir Jungtinės Karalystės Sveikatos apsaugos agentūros vyriausioji patarėja medicinos klausimais Siuzana Hopkins (Susan Hopkins), kuri sakė, kad tikisi, jog "artimiausiomis dienomis šis atvejų skaičius ir toliau didės, o platesnėje bendruomenėje bus nustatyta daugiau atvejų".

CDC pažymėjo, kad Jungtinės Karalystės atveju buvo "laikinai susitelkusi atvejų grupė, apimanti keturis asmenis, kurie save identifikuoja kaip gėjus, biseksualus arba vyrus, turinčius lytinių santykių su vyrais".

    "Kai kurie duomenys rodo, kad atvejai tarp [vyrų, turinčių lytinių santykių su vyrais] gali būti epidemiologiškai susiję; šios grupės pacientai buvo nustatyti seksualinės sveikatos klinikose", - teigiama pranešime. "Šis tyrimas yra plėtojamas, ir visuomenės sveikatos priežiūros institucijos tikisi, kad artimiausiomis dienomis sužinos daugiau apie užsikrėtimo būdus."

PSO įspėja, kad vasarą beždžionių raupai gali "pagreitėti", CDC perspė

Beždžionių raupų viruso atvejo simptomai matyti ant paciento rankos 2003 m. gegužės 27 d. (CDC/Getty Images)

Penktadienį Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) išleido patarimą, kuriame gydytojų visose Jungtinėse Valstijose prašoma saugotis beždžionių raupų.

CDC prašo gydytojų "būti budriems dėl beždžionių raupams būdingo bėrimo" ir apibūdina bėrimą kaip "pūsleles ar pustules, kurios yra giliai įsiskverbusios, kietos ar kietos ir gerai apjuostos", pridurdamas, kad pažeidimai "gali susilieti arba susilieti ir laikui bėgant išsivystyti į šašus".

    "Pažeidimai gali būti išplitę arba išsidėstę tik lytinių organų ar perianalinėje srityje", - taip pat teigiama CDC rekomendacijoje.

    "Kai kuriems pacientams gali pasireikšti proktitas, o jų liga gali būti kliniškai supainiota su lytiškai plintančia infekcija (LPI), pavyzdžiui, sifiliu ar herpesu, arba su varicella zoster viruso infekcija", - priduria agentūra. 

Proktitas - tai tiesiosios žarnos gleivinės uždegimas, galintis sukelti tiesiosios žarnos skausmą, viduriavimą, kraujavimą ir išskyras.

Gegužės 18 d. Bideno administracija pateikė Danijoje įsikūrusios biotechnologijų bendrovės "Bavarian Nordic" užsakymą milijonams vakcinos, skirtos apsisaugoti nuo raupų ir beždžionių raupų, dozių. Ši vakcina Jungtinėse Valstijose patvirtinta pavadinimu "Jynneos", ja gali naudotis asmenys, kuriems gresia didelė raupų ir beždžionių raupų rizika.

Mimi Nguyen Ly laikraštyje "The Epoch Times" rašo, kad, CDC duomenimis, kadangi beždžionių raupų virusas yra susijęs su raupus sukeliančiu virusu, vakcina gali apsaugoti žmones nuo užsikrėtimo beždžionių raupais.

    "Ankstesni duomenys iš Afrikos rodo, kad vakcina nuo raupų yra bent 85 [procentų] veiksminga siekiant išvengti beždžionių raupų", - teigė CDC.

    "Jynneos" veiksmingumas [nuo beždžionių raupų] buvo nustatytas atlikus klinikinį "Jynneos" imunogeniškumo tyrimą ir veiksmingumo duomenis, gautus atlikus tyrimus su gyvūnais.

"Vakcinos nuo raupų ir beždžionių raupų veiksmingai apsaugo žmones nuo beždžionių raupų, kai jos įskiepijamos prieš susidūrimą su beždžionių raupais. Ekspertai taip pat mano, kad skiepijimas po beždžionių raupų kontakto gali padėti išvengti ligos arba sumažinti jos sunkumą."

P komentaras: tiesa slypi kažkur anapus, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.08.2018 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai skrandžio negalavimams gydyti
Skrandžio negalavimai liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai Skrandžio negalavimams gydyti, receptai nuo skrandžio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 07:24 Receptai – Patiekalai Trupininis obuolių pyragas
Labai gardus ir paprastai pagaminamas trupininis obuolių pyragas.

Skaityti daugiau

16.06.2019 laikas 11:44 Receptai – Patiekalai Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su bananų įdaru

Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su baananų įdaru greitai ir labai paprastai pagaminami, puiki idėja užsimanius kažko skanaus. Taigi, paprastai ir greitai pagaminamų sluoksniuotos tešlos pyragėlių receptas. Snanaus!

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau