Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Birželio » 7

Vaistai su pienu

Liaudies medicinoje peršalimo ligų ir viršutinių kvėpavimo takų ligoms gydyti dažnai naudojamas pienas. Paprastai jis derinamas su įvairiais gydomaisiais produktais, pavyzdžiui, medumi ir vaistažolėmis. Šie naminiai vaistai su pienu patinka ir suaugusiems, ir vaikams.

Sergant peršalimu su aukšta temperatūra, efektyviai veikia pienas su aviečių uogiene arba aviečių lapų bei stiebų antpilu.

2 valgomuosius šaukštus smulkintų džiovintų aviečių lapų ir stiebų užpilti 1 stikline verdančio vandens, termose laikyti 30 minučių. 2 valgomuosius šaukštus nukošto antpilo įpilti į 1 stiklinę karšto pieno. Gerti po 1/4-1/3 stiklinės 3-4 kartus per dieną, likus 10 minučių iki valgio.

Gydyti gripą ir ŪRVI padeda eukalipto lapų antpilas su pienu.

2 arbatinius šaukštelius smulkintų eukaliptų lapų užpilti 1 stikline verdančio vandens, palaikyti 40 minučių, nukošti. 1 valgomąjį šaukštą antpilo įpilti į 1 stiklinę pieno.

Vartoti karštą prieš miegą.

Kaip atsikratyti kosulio

Į emaliuotą puodą įpilti 1 stiklinę pieno, dėti ant ugnies. Kai pienas, pradės virti, įdėti į jį nuluptą svogūno galvutę, ant mažos ugnies pavirti 10 minučių.

Pieną gerti karštą. Tokį gydymą dienos bėgyje kartoti kelis kartus.

Nuo sauso kosulio gerai padeda šiltas šarminis gėrimas.

Sumaišyti 1 stiklinę pieno ir 1/2 stiklinės mineralinio vandens. Įdėti sviesto ant arbatinio šaukštelio galiuko. Gerti po 1-2 valgomuosius šaukštus kas valandą.

Sergant angina ar kosuliu, šiltas pienas pats savaime suminkština uždegimo apimtą gerklę, bet įdėjus sviesto ar medaus, minkštinantis efektas sustiprėja.

Užvirinti l stiklinę pieno, truputį atvėsinti, įdėti 1 valgomąjį šaukštą medaus ar sviesto, išmaišyti, kad visai ištirptų, išgerti. Tokį vaistą vartoti 3 kartus per dieną: ryte, per pietus ir prieš miegą.

Nuo anginos

4-5 figos vaisius užpilti 1/2 stiklinės pieno ir virti, kol suminkštės.

Pieną išgerti ir figas suvalgyti prieš miegą.

1 valgomąjį šaukštą smulkintų šalavijų lapų užpilti 1 stikline pieno, ant mažos ugnies užvirinti, atvėsinti, nukošti. Gerti šiltą prieš miegą.

Sumaišyti šviežiai spaustas morkų sultis su pienu (lygiomis dalimis). Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 5-6 kartus per dieną.

Per sielą sutrinti 2 bananus, įberti 1 arbatinį šaukštelį cukraus ir užpilti 1 stikline karšto pieno. Vartoti karštą per dieną po 3-4 valgomuosius šaukštus.

1 stiklinėje šilto pieno ištirpinti 1/4 arbatinio šaukštelio sodos.
Skalauti gerklę 5-6 kartus per dieną, siekiant suminkštinti, numalšinti pabrinkimą ir uždegimą.

Nuo laringito ir balso praradimo

1/2 stiklinės sėlenų užpilti 500 ml pieno, ant mažos ugnies pavirti 1-2 valandas.

Nukošti, atvėsinti iki kambario temperatūros ir išgerti visą porciją iš karto.

Procedūrą daryti 3 kartus per dieną (ryte ir vakare). Kaskart ruošti šviežią nuovirą.

Nuo slogos

Į nosį lašinti šviežiai spaustas česnakų ar svogūnų sultis, sumaišytas su pienu santykiu 1:2.

Vitaminas D palengvina kvėpavimą

Vitaminas D ne tik stiprina kaulus, bet ir gerina kvėpavimo sistemos veiklą. Naujosios Zelandijos mokslininkai atliko tyrimą ir nustatė, kad žmonės, kurių kraujyje vitamino D kiekis padidėjęs, kvėpavimo apsunkinimus patiria gerokai rečiau, negu tie, kurių šio vitamino kiekis yra artimas vidutiniam statistiniam arba mažesnis už jį. Didelę vitamino D dalį žmogaus organizmas pasigamina, veikiamas saulės šviesos. Daug šio vitamino yra kiaušinio trynyje, svieste, piene ir riebioje žuvyje.

Mokslininkai mano, kad, vartojant produktus, turinčius daug vitamino D, galima efektyviai atkurti normalų kvėpavimą ligoniams, sergantiems respiratoriniais susirgimais.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.08.2019 laikas 14:51 Receptai – Patiekalai Mano mama kepenėles gamindavo tik taip - sultingas, krakmolingas ir traškias

Sultingos, skanios ir ekonomiškos! Marinuojame kepenėles kiaušinio, krakmolo, druskos ir pipirų mišinyje, mažiausiai 40 minučių, geriausia 1-1,5 valandos. Tada kepkite kepenėles karštame aliejuje. Kaip pasigaminti, žiūrėkite va...

Skaityti daugiau

24.09.2019 laikas 07:21 Receptai – Patiekalai Obuolių ir varškės suflė be miltų
Suflė iš obuolių ir varškės be miltų tiems, kas skaičiuoja kalorijas! Pasigaminkite namuose suflė kurie mėgsta skaičiuoti kalorijas. Skanaus!

Skaityti daugiau

03.01.2018 laikas 14:29 Receptai – Patiekalai Maitinamoji, tonizuojamoji kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Sausos veido odos. Ingredientai: Kiaušinio trinys, Grietinė, Citrinos žievelė, Alyvuogių aliejaus

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau