- 07.06.2022
- 0.0 Reitingas
- 1208 Peržiūros
- Komentarai
Liaudies medicinoje peršalimo ligų ir viršutinių kvėpavimo takų ligoms gydyti dažnai naudojamas pienas. Paprastai jis derinamas su įvairiais gydomaisiais produktais, pavyzdžiui, medumi ir vaistažolėmis. Šie naminiai vaistai su pienu patinka ir suaugusiems, ir vaikams.
Sergant peršalimu su aukšta temperatūra, efektyviai veikia pienas su aviečių uogiene arba aviečių lapų bei stiebų antpilu.
2 valgomuosius šaukštus smulkintų džiovintų aviečių lapų ir stiebų užpilti 1 stikline verdančio vandens, termose laikyti 30 minučių. 2 valgomuosius šaukštus nukošto antpilo įpilti į 1 stiklinę karšto pieno. Gerti po 1/4-1/3 stiklinės 3-4 kartus per dieną, likus 10 minučių iki valgio.
Gydyti gripą ir ŪRVI padeda eukalipto lapų antpilas su pienu.
2 arbatinius šaukštelius smulkintų eukaliptų lapų užpilti 1 stikline verdančio vandens, palaikyti 40 minučių, nukošti. 1 valgomąjį šaukštą antpilo įpilti į 1 stiklinę pieno.
Vartoti karštą prieš miegą.
Kaip atsikratyti kosulio
Į emaliuotą puodą įpilti 1 stiklinę pieno, dėti ant ugnies. Kai pienas, pradės virti, įdėti į jį nuluptą svogūno galvutę, ant mažos ugnies pavirti 10 minučių.
Pieną gerti karštą. Tokį gydymą dienos bėgyje kartoti kelis kartus.
Nuo sauso kosulio gerai padeda šiltas šarminis gėrimas.
Sumaišyti 1 stiklinę pieno ir 1/2 stiklinės mineralinio vandens. Įdėti sviesto ant arbatinio šaukštelio galiuko. Gerti po 1-2 valgomuosius šaukštus kas valandą.
Sergant angina ar kosuliu, šiltas pienas pats savaime suminkština uždegimo apimtą gerklę, bet įdėjus sviesto ar medaus, minkštinantis efektas sustiprėja.
Užvirinti l stiklinę pieno, truputį atvėsinti, įdėti 1 valgomąjį šaukštą medaus ar sviesto, išmaišyti, kad visai ištirptų, išgerti. Tokį vaistą vartoti 3 kartus per dieną: ryte, per pietus ir prieš miegą.
Nuo anginos
4-5 figos vaisius užpilti 1/2 stiklinės pieno ir virti, kol suminkštės.
Pieną išgerti ir figas suvalgyti prieš miegą.
1 valgomąjį šaukštą smulkintų šalavijų lapų užpilti 1 stikline pieno, ant mažos ugnies užvirinti, atvėsinti, nukošti. Gerti šiltą prieš miegą.
Sumaišyti šviežiai spaustas morkų sultis su pienu (lygiomis dalimis). Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 5-6 kartus per dieną.
Per sielą sutrinti 2 bananus, įberti 1 arbatinį šaukštelį cukraus ir užpilti 1 stikline karšto pieno. Vartoti karštą per dieną po 3-4 valgomuosius šaukštus.
1 stiklinėje šilto pieno ištirpinti 1/4 arbatinio šaukštelio sodos.
Skalauti gerklę 5-6 kartus per dieną, siekiant suminkštinti, numalšinti pabrinkimą ir uždegimą.
Nuo laringito ir balso praradimo
1/2 stiklinės sėlenų užpilti 500 ml pieno, ant mažos ugnies pavirti 1-2 valandas.
Nukošti, atvėsinti iki kambario temperatūros ir išgerti visą porciją iš karto.
Procedūrą daryti 3 kartus per dieną (ryte ir vakare). Kaskart ruošti šviežią nuovirą.
Nuo slogos
Į nosį lašinti šviežiai spaustas česnakų ar svogūnų sultis, sumaišytas su pienu santykiu 1:2.
Vitaminas D palengvina kvėpavimą
Vitaminas D ne tik stiprina kaulus, bet ir gerina kvėpavimo sistemos veiklą. Naujosios Zelandijos mokslininkai atliko tyrimą ir nustatė, kad žmonės, kurių kraujyje vitamino D kiekis padidėjęs, kvėpavimo apsunkinimus patiria gerokai rečiau, negu tie, kurių šio vitamino kiekis yra artimas vidutiniam statistiniam arba mažesnis už jį. Didelę vitamino D dalį žmogaus organizmas pasigamina, veikiamas saulės šviesos. Daug šio vitamino yra kiaušinio trynyje, svieste, piene ir riebioje žuvyje.
Mokslininkai mano, kad, vartojant produktus, turinčius daug vitamino D, galima efektyviai atkurti normalų kvėpavimą ligoniams, sergantiems respiratoriniais susirgimais.
P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau