Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Kovo » 8

Apie kosulio nauda. Greitoji pagalba kosuliui

Ką mes darome, kai peršalę pradedame kosėti? Teisingai - skubame atsikratyti kosulio. Ir nesuprantame, kad kosulys, sergant ŪRVIS, yra gėris.

Apsauginis mechanizmas

Taip, taip, jūs išgirdote teisingai, būtent gėris. Jei mums peršalimo kosulys - tiesiog nemalonus simptomas, tai mūsų organizmui - tai vienintelis būdas išsivalyti plaučius ir bronchus. Kvėpavimo takuose yra gleivinė, kuri apsauginiais tikslais išskiria gleives (ar skreplius), už jų pašalinimą atsakingos specialios blakstienėlės. Kai tik pasigauname kokią nors virusinę infekciją, gleivinė pradeda darbuotis su dviguba jėga, bandydama atsikratyti neprašytų svečių. Gleivių darosi vis daugiau, ir blakstienėlės jau nebesusitvarko su savo darbu. Čia į pagalbą ateina kosulys. Kartu su skrepliais jis pašalina ir ligos sukėlėjus, ir uždegimo produktus. Jei pradėsimo slopinti kosulį vaistiniais preparatais, tai plaučiuose kaupsis skrepliai, o tai savo ruožtu gali sukelti bronchitą, pneumoniją, plaučių ventiliacijos sutrikimą ir kitus nemalonumus. Todėl gydymo uždavinys yra ne nustoti kosėti, o, išsiaiškinus kosulio priežastį, padaryti jį produktyvesniu.

Greitoji pagalba kosuliui

Paprastai ŪRVI prasideda sausu kosuliu. Jis gydomas preparatais nuo kosulio, bet neskubėkite bėgti į vaistinę! Tokie vaistai turi griežtas indikacijas. Ir jų vartojimas be gydytojo paskyrimo, kruopštaus plaučių paklausymo, be diagnozės patikslinimo gali sukelti rimtų pasekmių. Kitas reikalas - karštas pienas su «Boržomi». Ši priemonė padeda sausam kosuliui pereiti į drėgną be jokių pasekmių. Beje, pienas minkština ir kosulį, kurį sukelia laringitas - gerklų uždegimas. Nuo laringito naudingos garų inhaliacijos su šviežiai virtomis bulvėmis per susuktą popierinę movą. O sergant bronchitu, tokios procedūros daryti negalima.

Bronchinis kosulys ir drėgnas kosulys reikalauja vartoti atsikosėjimą skatinančius preparatus, kurie skystina skreplius ir sustiprina jų šalinimą.

Tam tinka vaistiniai mišiniai, kuriuose yra svilarožių šaknų, saldymedžių šaknų, termopsio, raudonėlių, čiobrelių žolės, gysločių ir šalpusnių lapų ir t.t. Augalinės kilmės preparatų rezultatyvumą gali žymiai padidinti derinimas su medikamentinėmis priemonėmis. Ir nereikėtų susižavėti užsieniniais vaistiniais preparatais. Vietinės gamybos pertusinas gali būti ne mažiau efektyvus, negu garsiojo daktaro Taiso «Mikstūra nuo kosulio su gysločiais», mūsų ambroksolis niekuo neblogesnis už vokišką lazolvaną, o kaina skiriasi kelis kartus. Be to, gydytojo patarimai dėl konkretaus vaisto, dozės ir vartojimo trukmės tikrai bus naudingi.

DĖMESIO! Jei skrepliai kosint darosi žalsvi ar gelsvi, pradeda prastai kvepėti, jei kosulį lydi aukšta temperatūra ar kosulys sukelia aštrų skausmą krūtinėje, būtina pasitarti su specialistu. Bet kuris iš minėtų simptomų gali rodyti pneumoniją.

Abejotinas palengvėjimas

Krūtinės ląstos ištrynimas kokiais nors riebalais ar kiaulių, barkų taukais yra mažai efektyvus ir net žalingas: kosulio nepaveikia, bet odos kvėpavimą apsunkina.

Į istorijos šiukšlyną reikėtų išmesti garstyčių trauklapius ir taures. Visame pasaulyje šių priemonių jau niekas nebenaudoja. Garstyčių trauklapis degina, nuo taurų skauda, o svarbiausia: šios procedūros nedaro jokio specifinio poveikio kosuliui.

Nuo kosulio nepadeda ir fizioterapinės procedūros, tarp jų ir elektroforezė ant krūtinės ląstos.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.09.2018 laikas 10:01 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nusilpus regėjimui

Nusilpus regėjimui liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nusilpus regėjimui, receptai nusilpus regėjimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis...

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Šviežios bulvės kepimo popieriuje. Kažkas naujo tavo virtuvėje!
Skanus šviežių bulvių patiekalas. Jis labai paprastas ir labai skanus. Aš savaite valgau tokias bulves ir dar neatsibodo. Kvapnios bulvės su apskrudusia odele ir minkštu vidumi. Labai skanu!

Skaityti daugiau

03.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai pigmentinių dėmių blukinimui

Pigmentinių dėmių blukinimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai pigmentinių dėmių blukinimui, receptai pigmentinių dėmių blukinimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaist...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau