Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 12

Obama: Iki 2024 m. turime sunaikinti nepriklausomą žiniasklaidą

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama (Barack Obama) paragino iki 2024 m. prezidento rinkimų visiškai panaikinti nepriklausomą žiniasklaidą.

Praėjusią savaitę kalbėdamas Kopenhagos demokratijos aukščiausiojo lygio susitikime, B. Obama paragino visame pasaulyje visiškai uždrausti turinį, kurį jis laiko "dezinformacija", "neapykanta" ar "sąmokslo teorija". Kitaip tariant, viską, ko nepatvirtina korporacinė didžioji žiniasklaida.

Reclaimthenet.org praneša: 2022 m. Obamos fondo vadovė Sara-Josephine Hjorth (Sarah-Josephine Hjorth), prieš Obamai užlipant į sceną, užsiminė apie tai, kas laukia ateityje, bardama "netikras naujienas ir dezinformaciją".

"Nors išaugęs išmaniųjų telefonų ir socialinės žiniasklaidos priemonių naudojimas iš pradžių šmėkštelėjo apie atsinaujinusį demokratinį dalyvavimą, skaitmeniniame kraštovaizdyje dominuoja melagingos naujienos ir dezinformacija, dėl kurių nyksta tiesos audinys ir vyksta poliarizacija", - sakė S. Hjorth.

Netrukus užlipęs į sceną B. Obama tęsė šią temą, paminėdamas sausio 6 d. riaušes Kapitolijuje ir susiedamas jas su "dezinformacija ir sąmokslo teorijomis".

"Mano šalyje jėgos, kurios mūsų Kapitolijuje paleido minios smurtą, vis dar skleidžia dezinformaciją ir sąmokslo teorijas", - sakė B. Obama.

Kalbos pabaigoje B. Obama dar tiesmukiau paragino cenzūruoti turinį, kuris įvardijamas kaip sąmokslo teorija, dezinformacija ar neapykanta.

"Turime imtis veiksmų, kad detoksikuotume savo diskursą", - sakė buvęs prezidentas. "Ypač dezinformacijos, sąmokslo teorijų ir neapykantos internete rykštę, kuri užteršė mūsų politinį diskursą."

Toliau B. Obama reikalavo, kad technologijų bendrovės "prisiimtų tam tikrą demokratinės priežiūros ir atskaitomybės laipsnį", ir pažymėjo, kad apie šiuos klausimus išsamiai kalbėjo balandžio 21 d. sakydamas kalbą Stanfordo universitete.

Savo kalboje Stanforde B. Obama ragino "spręsti dezinformacijos problemą", palankiai vertino "neapykantos kalbos" cenzūravimą socialinėje žiniasklaidoje ir teigė, kad turinio moderavimas "nėra pakankamas".

Baigęs kalbą, B. Obama į sceną pakvietė tris 2022 m. B. Obamos fondo vadovus: Tudorą Julianą Bradataną (Tudor Iulian Bradatan), Selviją Mustafi (Selvije Mustafi) ir Federiką Vinci (Federica Vinci). Tuomet jis skundėsi, kad nuo tada, kai baigė savo kadenciją, padaugėjo dezinformacijos ir kad sunku "atskirti, kas yra tiesa, o kas melas, kas yra žurnalistika, o kas - prasimanymas".

Toliau B. Obama tvirtino, kad COVID klausimų, tokių kaip skiepijimasis ar kaukių dėvėjimas, politizavimas buvo "skatinamas vien tik dezinformacijos, kuri buvo paskleista".

"Man įdomu, kaip... tai [dezinformacija] paveikė jus ir ar matėte kokių nors sprendimų, kaip... padėti jauniems žmonėms atskirti, kas tiesa, o kas melas, priimant sprendimus, kaip dalyvauti ir ką palaikyti?" Obama paklausė.

Mustafi, didžiausio Šiaurės Makedonijos romų judėjimo nacionalinis pilietinis organizatorius, sakė, kad "mūsų judėjimas taip pat labai susirūpinęs dėl to, kaip... internete plinta melaginga informacija ir dezinformacija, siekiant paveikti kai kurių politinių veikėjų ar politinių partijų sprendimus".

Ji pridūrė, kad tokių netikrų naujienų ir dezinformacijos iššūkis yra tas, kad dėl jų žmonės susidaro "kitokią nuomonę, kuri nebūtinai yra tinkama ar teisinga".

Italijos Isernijos miesto mero pavaduotoja Vinci "melagingų naujienų" ir "melagingo triukšmo" plitimą apibūdino kaip "bauginantį".

B. Obamos kalbos Kopenhagos demokratijos aukščiausiojo lygio susitikime ir Stanfordo universitete - tai vieni iš daugelio jo postūmių, kuriais jis siekė įtvirtinti taisykles, kurios sušvelnintų internetinę kalbą.

Anksčiau šiais metais buvęs prezidentas pasiūlė "modifikuoti" anonimiškumą internete, kai žmonės yra "grubūs, nemalonūs, žiaurūs ar meluoja", ir pasiūlė, kad socialinės žiniasklaidos algoritmus turėtų tikrinti federaliniai inspektoriai, kad būtų galima kovoti su dezinformacija.

Ir ankstesniais metais B. Obama ragino nustatyti socialinės žiniasklaidos taisykles, kurios pažabotų "beprotišką melą ir sąmokslo teorijas", ir ragino interneto platformas mažinti neapykantos grupių įtaką.

P komentaras: užsienis rašo, bet Lietuva tikrina ir nusitikrina, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite kas teisus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.11.2017 laikas 13:25 Receptai – Patiekalai Svogūnas nuo kosulio
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: svogūnas, pienas.

Skaityti daugiau

19.06.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Chačapuri su sūriu pusryčiams per 15 minučių
Chačapuri su sūriu, tradicinis gruzinų virtuvės patiekalas, jau seniai yra mėgstamas daugelyje šalių. Traški plutelė su gardžiu sūrio įdaru viduje … Taip, tai nuostabu!

Skaityti daugiau

10.07.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Cepelinai su varške
Gaminame namuose. Cepelinai su varške. Skanių tradicinių cepelinų su varške receptas. Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau