Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Konspirologija, Gandai » 2022 » Birželio » 14

Paslaptingos žymių JAV sąmokslo teoretikų mirtys

Sąmokslo teoretikai nagrinėja labai paslaptingus dalykus: pasaulinį sąmokslą, slaptas draugijas, ateivius, skraidančias lėkštes... Neatsitiktinai jiems kartais nutinka labai paslaptingų istorijų. Pavyzdžiui, jau kurį laiką spauda ir internetas praneša apie tokius paslaptingus atvejus.

Negyvas kūnas vonios kambaryje

Nemažai net labai rimtų sąmokslo teorijų šalininkų Jungtinėse Valstijose įvairiomis aplinkybėmis mirė paslaptingomis aplinkybėmis po to, kai jiems pavyko atskleisti tamsias vyriausybės paslaptis. Pavyzdžiui, 1991 m. rugpjūčio 1 d. viešbučio "Sheraton Inn" kambaryje Martinsburge, Vakarų Virdžinijoje, buvo rastas vidutinio amžiaus vyro kūnas. Jis gulėjo vonios kambaryje ant grindų didžiulėje kraujo baloje, kurią pamačiusi kūną aptikusi tarnaitė prarado sąmonę. Iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad tai savižudybė: ant abiejų mirusiojo riešų buvo labai gilios žaizdos.

Registratūroje greitai paaiškėjo, kad kambaryje buvo rašytojas, žurnalistas ir sąmokslo teorijų kūrėjas Danny Casolaro. Jo mirtis buvo šokiruojanti staigmena draugams ir šeimai, tačiau dauguma jų galiausiai vis dėlto priėmė savižudybės versiją. Tačiau daugeliui viskas atrodė labai įtartina, o kai policijos detektyvai ėmė gilintis

Paskutinis Makso Spierso interviu.

tiriant incidentą, ėmė aiškėti vis daugiau keistų detalių. Į tai atkreipė dėmesį amerikiečių sąmokslo teorijų šalininkai, kurie padarė išvadą, kad buvo įvykdyta gerai užmaskuota žmogžudystė.

Tiesa ta, kad likus metams iki tragedijos Casolaro susidūrė su kažkuo labai tamsiu, ir kuo labiau jis gilinosi į bylą, tuo aiškiau suvokė jos mastą. Sąmokslo teorijų kūrėjas išsiaiškino, kad egzistuoja paslaptinga šešėlinė grupė, kurią jis pavadino "Aštuonkoju". Ji buvo beveik už kiekvieno aukšto lygio įvykio pasaulyje.

Aštuonkojo paslaptys

Atradimą pradėjo Casolaro draugas Williamas Hamiltonas, jo paties įkurtos bendrovės "Inslaw" programuotojas, sukūręs sudėtingą PROM IS programinę įrangą, skirtą nusikaltėliams sekti, slaptai stebėti ir surasti. Vienu metu Hamiltonas apkaltino JAV teisingumo departamentą neteisėtai naudojantis jo PROMIS ir pavertus ją šnipinėjimo programine įranga. Nuo 1983 m. Hamiltonas kelerius metus bylinėjosi su Teisingumo departamentu, kol paprašė Casolaro padėti jam. Casolaro išsiaiškino, kad ministerija iš tiesų modifikavo Hamiltono programinę įrangą ir pardavė ją užsienio žvalgybos agentūroms Izraelyje, Jordanijoje ir kitur. Kuo labiau gilinosi į šią bylą, tuo aiškiau suprato, kad atskleidė kažkokį didžiulį slaptą tinklą, kuriame dalyvauja daugybė žmonių visame pasaulyje.

Casolaro nustatė, kad šis tinklas atliko svarbų vaidmenį tokiuose reikšminguose įvykiuose kaip 1962 m. Kubos raketų krizė ir Votergeito skandalas. "Octopus" agentai prisidėjo prie amerikiečių įkaitų laikymo Irane, kuris padėjo Ronaldui Reiganui laimėti 1980 m. prezidento rinkimus. "Aštuonkojis" taip pat prisidėjo prie 1988 m. virš Lokerbio (Škotija) susprogdinto lėktuvo "Boeing 747 Jumbo Jet" sprogdinimo ir netgi dalyvavo slaptose operacijose 51-osios zonos karinėje bazėje Nevadoje, nes šis paslaptingas slaptas tinklas buvo susijęs su projektu "Majestic 12".

Kai Danny Casolaro vis labiau gilinosi į savo tyrimą, jis pradėjo gauti grasinimų, kad bus nužudytas, jei nenutrauks šio darbo. Kartą jis net pasakė savo broliui, kad jei jis žūtų avarijoje, nereikėtų tikėti oficialiomis versijomis, nes viskas bus surežisuota. Atlikus Casolaro mirties tyrimą paaiškėjo, kad rašytojas susitiko su kitu informatoriumi, vardu Williamas Turneris, likus maždaug dienai iki jo mirties, ir buvo daug požymių, kad sąmokslo terapeutas iš jo gavo daug įdomios informacijos. Liudininkų teigimu, kai Casolaro grįžo į viešbutį, jis neatrodė susirūpinęs ar nusiminęs, o ramus ir patenkintas.

Daug klausimų kėlė ir Casolaro pasirinktas savižudybės būdas. Kaip puikiai žinojo jo brolis, jam buvo baisu matyti kraują, todėl mažai tikėtina, kad rašytojas būtų pasirinkęs tokį savižudybės būdą savo noru, net ir būdamas gilioje depresijoje. Taip pat paaiškėjo, kad abiejų Casolaro riešų pjūviai buvo tokie gilūs, kad net alkūninės arterijos buvo visiškai nutrauktos. Po tokių įpjovimų sąmokslo terapeutas nebegalėtų tinkamai valdyti rankos, kad padarytų panašius gilius įpjovimus ant kito riešo.

Mirtis po konferencijos

Paslaptingų konspiracinių nelaimingų atsitikimų pasitaiko ir Senajame pasaulyje. 2018 m. rugpjūčio pradžioje Lenkijos valdžios institucijos grąžino nešiojamąjį kompiuterį ir mobilųjį telefoną anglų uždraustų paslapčių tyrinėtojo Maxo Spierso, kuris prieš dvejus metus keistomis aplinkybėmis mirė toje šalyje, artimiesiems. Tačiau paaiškėjo, kad visi nešiojamojo kompiuterio failai buvo ištrinti, o telefono SIM kortelė konfiskuota. Nei tuo metu, nei dabar spaudai nepavyko išsiaiškinti, kas ir kodėl ištrynė failus.

Maxas Spiersas paslaptingai mirė Lenkijoje 2016 m., būdamas 39 metų. Jis buvo sąmokslo teorijų šalininkas. Jį ypač žavėjo informacija apie pasaulio valdovų ryšius su ateivių žvalgyba. Prieš mirtį britas kelis kartus vėmė keistu juodu skysčiu, kurio tiksli prigimtis kol kas nežinoma, o daugiau nei du litrai jo išbėgo į aplinką. Manoma, kad dalis jų buvo jo paties kraujas.

2016 m. gruodį buvo pradėtas tyrimas dėl jo mirties ir iš pradžių manyta, kad Spiersas mirė dėl natūralių priežasčių. Tačiau kai jo kūnas buvo nugabentas į Jungtinę Karalystę, gydytojai vis dar negalėjo nustatyti tikslios mirties priežasties. Tuo tarpu tyrėjams pavyko nustatyti, kad prieš pat tragediją jis susisiekė su savo motina Vanessa Bates ir pasakė jai, kad "jos berniukas pateko į bėdą", o jei jam kas nors nutiktų, kad ji ir kiti giminaičiai atliktų išsamų tyrimą.

Spiersas išvyko į Lenkiją pasisakyti dokumentinių filmų festivalio konferencijoje, o paskui su savo mergina ilsėtis Baltijos jūros paplūdimiuose. Tačiau po pranešimo konferencijoje draugė rado jį agonijos apimtą jų nuomojamame bute. Teigiama, kad Spierso tyrimas buvo susijęs su tam tikrais populiarių verslo ir politikos veikėjų gyvenimo aspektais. Pasak Vanessos Bates, tikėtina, kad jos sūnus apie juos atrado ką nors kompromituojančio. Egzistuoja neoficiali versija, kad Maksas Spiersas buvo nužudytas, nes sužinojo tai, ko neturėjo žinoti. Žmogžudystę įvykdė arba "vyrai juodais drabužiais", arba valdžios institucijų agentai.

2019 m. sausio mėn. bylos medžiagą sudarė daugiau kaip 700 puslapių tekstinių ir fotodokumentų, todėl turėjo būti pradėtas tolesnis tyrimas.

Paslaptingas dingimas

Trečiasis atvejis įvyko 2017 m. kovo mėn. Pietų Amerikoje, kai 24 metų psichologijos studentas Bruno Borgesas dingo iš savo namų Akri valstijoje Brazilijos vakaruose. Tėvai ką tik buvo išvykę į ilgalaikę kelionę, o Bruno liko namuose su seserimi. Jaunuolis žavėjosi ufologija ir sąmokslo teorijomis. Jo sesuo žurnalistams pasakojo, kad Bruno pradėjo kasdien kelioms valandoms užsidaryti savo kambaryje ir dirbti prie vadinamojo "projekto".

Apžiūrėję Bruno Borgeso kambarį, policijos pareigūnai pamatė, kad sienos išklijuotos keistais tekstais, kuriuose minimi iliuminatai. Kambaryje taip pat buvo didelė Džordano Bruno, panašaus į Borgesą, skulptūra, 14 segtuvų su "slaptaisiais rankraščiais", ant kurių viršelių buvo romėniški skaičiai, o ant grindų - įvairūs iliuminatų simboliai.

Bruno Borgesas paskutinį kartą buvo matytas kovo 27 d. Pasak jo tėvo Athoso Borgeso, jaunasis sąmokslo teoretikas vilkėjo tik marškinėlius ir su savimi neturėjo pinigų. Pasak Athoso, sūnus niekada anksčiau nebuvo išėjęs iš namų nepranešęs, o bandymai paskambinti jo mobiliuoju telefonu buvo nesėkmingi, nes telefonas visada išjungtas. Kriminalinių tyrimų koordinatorius Fabrizio Sobreira tuo metu Akri TV žurnalistams sakė, kad vyksta studento paieška ir svarstomos įvairios dingimo versijos. Jis taip pat sakė, kad tarp vietinių gyventojų sklandė gandai, jog berniuką pagrobė ateiviai.

Įdomios informacijos pateikė ir aštuonių dvasinių centrų Brazilijoje įkūrėjas gydytojas José Medeirosas, kuris yra sąmokslo teorijų šalininkas. Jis pasakojo, kad dar 2016 m. Borgesas jaunesnysis su juo konsultavosi dėl savo slapto projekto. Pasak Medeiroso, studentas gebėjo matyti dvasias, galėjo tapti mediumu ir net... Džordano Bruno reinkarnacija.

P komentaras: užsienis rašo, bet Lietuva tikrina ir nusitikrina, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite kas teisus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.09.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Paprastas varškės pyragas per 30 minučių. Šis pyragas bus jūsų mėgstamiausias!
Nuo jo sunku atsitraukti. Jį galima pagaminti, jei į svečius pas jus užgriuvo visiškai netikėtai. Jam jūs sugaišite daugiausia 30 minučių.

Skaityti daugiau

02.08.2019 laikas 12:10 Receptai – Patiekalai Vištienos ir moliūgo kotletai

Gaminame namuose. Vištienos ir moliūgo kotletai. Vištienos filė nuplauname, nusausiname ir pjaustome nedideliais gabaliukais. Moliūgo odelę nulupame, minkštimą taip pat pjaustome nedideliais gabaliukais. Svogūnus nulupame ...

Skaityti daugiau

12.11.2019 laikas 20:29 Receptai – Patiekalai Avižiniai sausainiai su bananais ir šokoladu

Dubenyje sumaišykite avižų dribsnius, smulkintus riešutus, kokosų drožles, visas sėklas, smulkiais gabaliukais smulkintą šokoladą, razinas, cinamoną, cukrų ir žiupsnį druskos. Atskirame inde šakute sutrinkite bananą. Įmuškite k...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau