Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2022 » Birželio » 18

Senovinė tamsiųjų amžių laidojimo vieta, rasta geležinkelio kelio vietoje Britanijoje

Britų archeologai, tyrinėjantys būsimos geležinkelio trasos vietą, rado anglosaksų laidojimo vietą su beveik pusantro šimto žmonių palaikais. Jis priskiriamas V-VI mūsų eros amžiams, praneša "The Guardian".

Ši epocha vadinama "tamsiaisiais amžiais", nes mokslininkai apie ją beveik nieko nežino. Istorinių šaltinių yra labai mažai, o archeologinių radinių taip pat reta. Archeologai išreiškė viltį, kad atradimas padės užpildyti spragas ir daugiau sužinoti apie tų laikų gyvenimą.

Vieta buvo Bakingamšyre, pietryčių Anglijoje. Tyrimų metu aptikti 140 žmonių palaikai ir daugybė daiktų: papuošalų, ginklų, net viliojimo reikmenų.

"Tai viena geriausių ir daugiausiai atskleidžiančių postromėnų laikų vietovių šalyje", - sakė istorikas Danas Snow.

Tyrimai parodė, kad vienas iš skeletų priklausė 17-24 metų amžiaus vyrui. Aštrus geležinis daiktas buvo įstrigęs jo slanksteliuose, o tai reiškia, kad jis mirė smurtine mirtimi. Ant raktikaulio matėsi ryškiai mėlyna dėmė. Ekspertai mano, kad ji atsirado dėl sąlyčio su brože, laikiusia apsiausto kraštus.

Taip pat buvo rasta daugybė moterų palaikų ir artefaktų. Tarp jų buvo žiedai, sagės, dirbiniai iš dramblio kaulo, geležinės diržų dalys ir šviesiai žalios spalvos stiklinis dubuo, datuojamas V a. Akivaizdu, kad moteris savo gyvenimo laikotarpiu turėjo aukštą socialinį statusą.

Iš viso tyrėjai rado 138 kapus ir 141 kūną (vyrų, moterų ir vaikų), taip pat penkis kremuotus palaikus. Tai vienas didžiausių kada nors žinomų anglosaksų palaidojimų Britanijoje.

"Buvo rasta daugiau kaip 2000 karolių, įskaitant stiklinius ir gintarinius, 89 segės, 40 sagčių, 51 peilis, 15 ieties antgalių ir septyni skydo antgaliai", - rašoma tyrimo tekste.

Akivaizdu, kad dauguma laidojimo vietos gyventojų buvo labai turtingi ir galėjo įsigyti prekių iš kitų Europos dalių. Pavyzdžiui, dvi stiklinės taurės galėjo būti pagamintos Šiaurės Prancūzijoje. Į akis taip pat krito higienos reikmenų pavyzdžiai, pavyzdžiui, ausų sieros valikliai, dantų krapštukai, pincetai, šukos ir kosmetikos tūbelė.

Komanda rado ne tik anglosaksų laidojimo vietą, bet ir senesnių žmonių buvimo įrodymų. Kai kuriuos radinius komanda priskyrė neolito, bronzos, geležies ir romėnų amžiams.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.09.2018 laikas 07:51 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai plaukų priežiūrai

Plaukų priežiūra liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai plaukų priežiūrai, receptai plaukams, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

07.08.2019 laikas 22:07 Receptai – Patiekalai Skanūs blynai iš cukinijos ir varškės
Skanūs ir naudingi blyneliai su traškia plutele, kurie patiks visai šeimai. Yra daugybė jų paruošimo receptų, šiandien mes norime pasiūlyti savąjį. Paprasta ir skanu.

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 14:38 Receptai – Patiekalai Medetkos gydo širdies, kraujagyslių ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos, Kraujagyslių ligos. Ingredientai: Džiovinti smulkinti vaistinės medetkos žiedai, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau