Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Birželio » 24

COVID-19 vakcinos skiepytiems asmenims reaktyvuoja vėjaraupių virusą

Keliuose tyrimuose nustatyta, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) vakcina sukelia daugiau vėjaraupių atvejų.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, kurie atspindi autoriaus nuomonę

Vėjaraupių virusas, žinomas kaip varicella-zoster virusas, yra vienas iš aštuonių žinomų herpeso virusų, galinčių užkrėsti žmones. Užsikrėtę vėjaraupiais ir pasveikę nuo jų, paprastai ankstyvame amžiuje, žmonės įgyja imunitetą virusui visam gyvenimui.

Tačiau vėjaraupių virusas iš tikrųjų niekada nepalieka jų organizmo. Jis tik metų metus išlieka neaktyvus jų nervų sistemoje, kol vėl suaktyvėja, dažniausiai kaip juostinė pūslelinė arba juostinė pūslelinė (HZ).

Pirmasis tyrimas, kuriame įžvelgtas ryšys tarp skiepų COVID-19 ir vėjaraupių, atliktas Izraelyje. Šiame tyrime, paskelbtame recenzuojamame mėnesiniame medicinos žurnale "Rheumatology", buvo tiriamos šešios moterys, sergančios autoimuniniais sutrikimais. Visoms joms juostinė pūslelinė pasireiškė praėjus trims-14 dienų po to, kai joms buvo suleista pirmoji arba antroji Pfizer mRNA COVID-19 vakcinos dozė.

"Mūsų žiniomis, klinikiniuose mRNA pagrindu sukurtos vakcinos COVID-19 tyrimuose nebuvo pranešimų apie į vėjaraupius panašų odos bėrimą ar HZ, o mūsų atvejų serija yra pirmoji, kurioje pranešama apie tokį stebėjimą palyginti jauno amžiaus pacientams", - rašė tyrimo autoriai.

Taivane mokslininkai recenzuojamame medicinos žurnale QJM paskelbė kitą atvejį, susijusį su trimis sveikais vyrais - dviem pagyvenusiais suaugusiaisiais ir vienu senjoru - kuriems juostinė pūslelinė pasireiškė praėjus nuo dviejų iki septynių dienų po pirmosios "Moderna" mRNA vakcinos arba "AstraZeneca" virusinių vektorių vakcinos dozės.

Tyrėjai pažymėjo, kad nėra žinoma, jog HZ reaktyvuojasi po bet kokių kitų vakcinų vartojimo, tačiau jų tyrimu nustatytas ryšys tarp COVID-19 vakcinų ir juostinės pūslelinės atsiradimo.

Taivano tyrėjai yra tikri dėl šio ryšio, nes nuo vakcinacijos iki juostinės pūslelinės atsiradimo praėjo trumpas laiko tarpas ir tai, kad trys jų tirti pacientai prieš skiepijimą turėjo sveiką imuninę sistemą.

Tyrime, paskelbtame recenzuojamame žurnale "Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology", nustatyta, kad daugiau nei milijono COVID-19 vakcinacijų įrodymai atitinka didesnį juostinės pūslelinės atvejų skaičių.

Pasak tyrėjų, paskiepytiems asmenims, gavusiems COVID-19 vakciną, tikimybė susirgti juostine pūsleline buvo "statistiškai labai reikšminga", ypač palyginti su neskiepytaisiais.

"Panašu, kad varicella-zoster viruso reaktyvacija yra potenciali [nepageidaujama vaisto reakcija] į COVID-19 vakcinas", - rašė autoriai. Jie pridūrė, kad "skiepijimas nuo COVID-19, regis, potencialiai didina riziką, kad nusidrieks HZ".

Mokslininkai įspėja apie COVID-19 vakcinos keliamą pavojų

Izraelio tyrimo autoriai tikisi, kad jiems pavyks padidinti informuotumą apie priežastinį ryšį tarp COVID-19 vakcinų kaip HZ sukėlėjo, ypač jauniems žmonėms, sergantiems autoimuninėmis uždegiminėmis reumatinėmis ligomis (AIIRD).

"Reikia toliau budriai stebėti ir stebėti COVID-19 vakcinų šalutinį poveikį saugai. Klinikinis COVID-19 vakcinacijos saugumo registras tarp pacientų, sergančių AIIRD, suteiks daugiau žinių šiuo atviru klausimu", - rašė Izraelio autoriai.

Taivano tyrimo autoriai pažymėjo, kad jie pastebėjo vis daugiau pranešimų, kuriuose HZ siejama su mRNA COVID-19 vakcinomis, o jų tyrimas buvo pirmasis, kuriame nustatytas ryšys tarp juostinės pūslelinės ir ne mRNA pagrindu pagamintos COVID-19 vakcinos, tokios kaip "AstraZeneca".

"Tai skatina skubiai atlikti daugiau tyrimų, kad būtų ištirtas konkretus šio reiškinio mechanizmas ir nustatyti rizikos veiksniai", - rašė jie.

Daugiau apie nepageidaujamą COVID-19 vakcinų poveikį sužinosite svetainėje VaccineInjuryNews.com.

Žiūrėkite šį "Sveikatos reindžerio ataskaitos" epizodą, kuriame sveikatos reindžeris Maikas Adamsas (Mike Adams) pasakoja apie tai, kaip dėl COVID-19 vakcinų žmonės tampa "neurologiškai kvaili".

P komentaras: užsienis rašo, bet Lietuva tikrina ir nusitikrina, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
1
Labai įdomu. Tęsiasi žmogaus naikinimas ir toliau. Palauksime pažiūrėsime kas bus toliau.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.07.2019 laikas 15:07 Receptai – Patiekalai Skanios varškės spurgos
Gaminame namuose. Varškės spurgos Į dubenį mušame kiaušinius, truputį paplakame, dedame varškę, grietinę, beriame cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas, žiupsnelį druskos. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į dube, užma...

Skaityti daugiau

28.07.2019 laikas 10:15 Receptai – Patiekalai Mėsos blyneliai, kuriuos gaminu daugelį metų vietoje bandelių
Toks receptas jus išgelbės, jei nemėgstate ilgai stovėti prie viryklės, tačiau tuo pačiu neatsisakant skanaus maisto. Blyneliai išeina labai sultingi, švelnūs ir labai skanūs!

Skaityti daugiau

20.05.2019 laikas 14:31 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis lauro lapais
Gerklės vėžio gydymas lauro lapais - vieną stiklinę gerai susmulkintų lauro lapų užpilama puse litro degtinės. Laikoma 14 dienų šiltoje ir tamsioje vietoje, pastoviai sukratant. Nukošti. Šią tinktūrą patariama gerti po 1 valgomąjį...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau