Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » NSO, Ateiviai » 2022 » Birželio » 24

Brazilijos kariuomenės pilotai pastebėjo skraidančių itin greitų NSO armadą

1986 m. gegužę Brazilijoje įvyko vadinamoji "NSO naktis", kai keli karo pilotai ir šimtai kareivių bei karininkų matė daugiau kaip dvidešimt neatpažintų dideliu greičiu skrendančių objektų.

Vienas iš pilotų bandė persekioti ryškiaspalvį objektą, tačiau jam nepavyko, nes jis skriejo maždaug 11 500 km/h greičiu. 

Tai įvyko 1986 m. gegužės 19 d. vėlai vakare, o NSO armadą pirmasis pastebėjo Brazilijos karinių oro pajėgų kontrolierius seržantas Sergio Mota da Silva.  Jis juos pamatė ne radaru, o vizualiai - būdamas netoli San Paulo miesto esančio oro uosto valdymo bokšte jis pastebėjo keistą švytėjimą tamsiame vakaro danguje.

Norėdamas geriau įsižiūrėti į objektus, jis paprašė oro uosto darbuotojų pritemdyti kilimo ir tūpimo tako šviesas, tačiau švytintys objektai ėmė artėti prie oro uosto dar greičiau. Kai vėliau dispečeris paprašė vėl įjungti šviesas, NSO ėmė smarkiai tolti nuo jų.

"Nežinau, ar jie bandė su manimi bendrauti. Žinau tik tiek, kad jie elgėsi protingai", - BBC žurnalistui sakė de Silva.

Kadangi buvo tik apie 20 val. vakaro, netoli oro uosto esančių kareivinių kariai ir karininkai dar nemiegojo ir taip pat matė neatpažintus skraidančius objektus danguje. Danguje buvo mažiausiai 2 000 liudininkų, kurių teigimu, danguje buvo 21 neatpažintas skraidantis objektas.

Kai kurių objektų plotis siekė apie 90 metrų (!).

Brazilijos kariuomenės pilotai pastebėjo skraidančių itin greitų NSO

Praėjus valandai po incidento tame pačiame oro uoste nusileido orlaivių gamintojo "Embraer" lėktuvas, kuris taip pat pranešė matęs kelis keistus objektus danguje, kuriuos pastebėjo artėdamas prie oro uosto. 

Vėliau paaiškėjo, kad paslaptingos šviesos danguje buvo matomos iš dviejų keleivinių lėktuvų, įskaitant vieną, skridusį į centrinę Braziliją.

Tuomet buvo nuspręsta į dangų pasiųsti karinius pilotus, kad šie susektų keistus objektus. Tačiau tai pasirodė esąs iššūkis, nes naktiniame danguje švytinčius NSO buvo galima pamatyti tik vizualiai, o radarai jų vis dar nerodė. 

Tačiau buvo atvejų, kai buvo atvirkščiai - NSO buvo aptinkami radarais, tačiau pilotai nieko nematė. Todėl labai greitai pilotai ėmė nebesuprasti, kas vyksta. Jie nežinojo, su kuo susiduria ir ką daryti tokioje situacijoje. 

Iš pradžių NSO perimti buvo pasiųsti trys naikintuvai, įskaitant "Mirage F-103", kuris pakilo beveik 23 val. vakaro, o prie jo vairo sėdėjo kapitonas Armindo Souza Viriato.

kapitonas Armindo Souza Viriato

Netrukus jo aukštos klasės karinis lėktuvas pasiekė 1000 mylių per valandą greitį, tačiau, artėdamas prie atskiro NSO, jis pagreitėjo iki visiškai neįtikėtino greičio. Viriato apskaičiavo, kad jo greitis 15 kartų viršija garso greitį, t. y. 11 500 mylių per valandą.

"Jei yra lėktuvas, galintis skristi tokiu greičiu, aš apie jį nežinau", - sakė jis viename interviu praėjus keleriems metams po NSO nakties.

Pirmasis lėktuvas, pakilęs perimti NSO apie 22.30 val., buvo F-5E, kurį pilotavo leitenantas J. Kleberas Caldas Marinho. Netrukus jis pastebėjo danguje ryškų objektą, judantį link jo, ir pradėjo artėti prie jo, o objektas nustojo judėti link jo ir ėmė sparčiai kilti į aukštį. 

"Toliau jį sekiau iki maždaug 9 km aukščio, kai praradau radarų ryšį ir objektas buvo matomas tik vizualiai", - sakė jis.

Brazilijos ufologas Adhemaras Jose Guevaerdas mano, kad tą naktį žmonėms buvo pademonstruotos "už mus gerokai pranašesnės" ateivių technologijos.

"Jie nė karto nebandė mūsų užpulti. Jie tiesiog žaidė su mumis katės ir pelės žaidimą", - sako Gevaerdas.

Tą pačią "NSO naktį" vietinio laikraščio fotografas Adeniras Britto sulaukė skubaus skambučio apie danguje "tiesiai virš jo" skraidančius NSO. Iš pradžių jis pamanė, kad tai pokštas, bet išėjęs iš biuro savo akimis pamatė NSO ir pradėjo fotografuoti. 

Kai kurias jo nuotraukas galima rasti internete, tačiau sunku pasakyti, kas jose pavaizduota. Tikriausiai objektai judėjo taip greitai, kad nuotraukos pasirodė būtent tokios, kokios jos buvo.

naikintuvas, NSO, pilotas, orlaivis, oro uostas, oro pajėgos

naikintuvas, NSO, pilotas, orlaivis, oro uostas, Brazilija

NSO persikelia į didžiosios politikos sritį

Ši istorija sulaukė pasaulinio atgarsio, nes šią savaitę Brazilijos senate prasidėjo NSO fenomeno klausymai. Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad šiuose klausymuose ekspertai iš viso pasaulio kalbėsis su Brazilijos politikais apie NSO. 

Ilgus dešimtmečius NSO tema buvo šešėlyje ir priklausė tik bulvariniams laikraščiams, kol prieš porą metų JAV valdžios institucijos "atvėrė viryklę". Pradėta masiškai publikuoti įvairūs JAV karinių pilotų nufilmuoti NSO vaizdo įrašai, interviu su pilotais ir kitais kariškiais, o praėjusią vasarą JAV Kongresui buvo pateikta didelė ataskaita apie NSO.

Nurodoma, kad Brazilijoje vyksiančiame klausyme dalyvaus Luizas Elizondo, vadovavęs slaptai Pentagono Aerokosminės pažangiosios grėsmių identifikavimo programai (AATIP) ir dalyvavęs NSO klausymuose JAV.

"Klausymai Brazilijoje turėtų būti įspėjamasis signalas kitoms šalims. Brazilija istoriškai buvo viena iš atviriausių šalių, kuriose UAP dalyvauja, ir jau daugelį metų laikoma šio reiškinio karščiausiu tašku", - sakė jis viename interviu.

Terminas UAP reiškia neatpažintą oro reiškinį, ir pareigūnai vis dažniau jį vartoja vietoj NSO termino. Daugiausia dėl to, kad NSO tapo labai susiję su bulvarine spauda. 

Elizondo taip pat sakė, kad tai, jog Brazilijos vyriausybė "kartu su JAV į tai žiūri rimtai, rodo, kad šis klausimas yra rimtas".

Elizondo teigė, kad jam buvo didelė garbė kalbėti Brazilijos kongrese, ir pasidžiaugė jų drąsa ir atkaklumu sprendžiant UAP klausimą.

"Galbūt Jungtinės Tautos ir kitos tarptautinės valdymo institucijos pamatys, ką daro Brazilija, ir paseks jos pavyzdžiu. Mane drąsina Brazilija ir jos noras pakelti šią temą į tokį lygį, kokio ji nusipelno - ši tema turėtų būti ne stigma ir tabu, o moksliniai ir akademiniai tyrimai."

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
0
1
O, ką jūs manote? Palikite savo komentarą!
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2017 laikas 13:37 Receptai – Patiekalai Vitaminų kaukė iš varškės įvairių tipų odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Varškė, Citrinų sultys, Apelsino skiltelė.

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:43 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai miežio gydymui
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Miežis liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai miežio gydymui, receptai nuo miežio, miežio gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradi...

Skaityti daugiau

13.06.2019 laikas 18:32 Receptai – Patiekalai Naminiai florentinai

Pasigaminkime naminius florentinus namuose. Nežinote, kaip? Naminių florentinų receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau