Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 25

JAV pirmą kartą per pastaruosius dešimtmečius priimtas svarbus įstatymas dėl ginklų

JAV įstatymų leidėjai penktadienį nutraukė dešimtmečius trukusią aklavietę šaunamųjų ginklų kontrolės srityje ir priėmė pirmąsias svarbias saugos taisykles per beveik 30 metų, praėjus mažiau nei 24 valandoms po to, kai Aukščiausiasis Teismas patvirtino teisę nešiotis ginklą.

Ginklų reguliavimas yra svarbiausias Jungtinių Valstijų konservatorių ir liberalų klausimas, dėl kurio pastaraisiais metais įvykus daugybei masinių šaudynių, šalies politika tapo itin aktuali.

Demokratų vadovaujami Atstovų Rūmai balsavo už tai, kad būtų patvirtintas abiejų partijų Senato ginklų įstatymo projektas, kuris, nors ir kuklus, yra pirmasis svarbus teisės aktas, skirtas šaunamiesiems ginklams reguliuoti nuo 1994 m.

Keturiolika respublikonų pasipriešino savo lyderiui Kevinui McCarthy (Kevin McCarthy), peržengė savo slenkstį ir patvirtino 80 puslapių paketą, kuris vėlai ketvirtadienį su įvairių partijų palaikymu išėjo iš tolygiai pasiskirsčiusių aukštųjų rūmų.

Šis balsavimas įvyko praėjus kelioms valandoms po to, kai Aukščiausiojo Teismo konservatyvioji dauguma panaikino šimtmečio senumo Niujorko įstatymą, pagal kurį reikalaujama gauti leidimus nešiotis ginklus.

Ginklų teisės aktuose numatyta griežtesnė jaunesnių pirkėjų patikra ir federaliniai pinigai valstijoms, kurios priima "raudonos vėliavos" įstatymus, leidžiančius teismams laikinai atimti ginklus iš asmenų, kurie laikomi keliančiais grėsmę.

Milijardai dolerių skirti kovai su "šiaudiniais pirkėjais", kurie perka šaunamuosius ginklus žmonėms, kuriems jų įsigyti neleidžiama, ir prekybai ginklais pažaboti.

Ilgai lauktas triumfas

Ginklų kontrolės klausimas, kuris kelia didelį susipriešinimą, vėl tapo aktualus po gegužės mėn. įvykusių dviejų žudynių: Niujorko valstijoje nušauta 10 juodaodžių prekybos centro pirkėjų, o Teksaso mokykloje nužudytas 21 žmogus, daugiausia maži vaikai.

Aukščiausiasis Teismas balsavo pagal partinę liniją: šeši respublikonų paskirti teisėjai pasisakė už konstitucinės teisės nešiotis ginklą įtvirtinimą, o trys demokratų paskirti teisėjai nepritarė.

Šį sprendimą sveikino kampanijos už ginklų teisių didinimą dalyviai, tačiau jis aptemdė džiaugsmą, kuris, kaip tikėtasi, buvo skirtas ginklų kontrolės aktyvistų džiaugsmo dienai.

Liberalai džiaugėsi Kongreso veiksmais, nors buvo nusivylę ribota teisės akto taikymo sritimi, nes jame nenumatyta visuotinė asmens duomenų patikra ir nedraudžiami pusiau automatiniai ginklai ar didelės talpos dėklai.

"Šis sprendimas nesustabdys mūsų paprastų žmonių armijos nuo to, ką darome jau dešimtmetį: kovojame, kad mūsų šeimos būtų saugios", - po Aukščiausiojo Teismo sprendimo paskelbimo pridūrė organizacijos "Moms Demand Action" įkūrėja Shannon Watts.

"Lygiai taip pat, kaip mes įveikiame kamščius Kongrese, ketiname dirbti diena iš dienos, kad sušvelnintume padarinius Niujorke ir kitose valstijose, kurias paveikė šis sprendimas, ir išrinkti ginklus saugančius įstatymų leidėjus."

Teisinės ne pelno organizacijos "Everytown Law" vyriausiasis patarėjas teisiniams ginčams Ericas Tirschwellas sakė, kad Aukščiausiasis Teismas neteisingai taikė pagrindinius konstitucinius principus, ir pridūrė, kad grupė yra "pasirengusi kreiptis į teismą", kad apgintų apribojimus.

Aukščiausi respublikonai džiaugėsi teismo sprendimu.

"Tai ne tik ilgai lauktas teisėtų ginklų savininkų visoje Amerikoje triumfas, bet ir visų piliečių bei mūsų konstitucinės tvarkos pergalė", - sakė Senato mažumos lyderis Mitchas McConnellas (Mitch McConnell).

M. McCarthy sveikino sprendimą kaip pergalę, kuri "teisėtai užtikrina visų įstatymų besilaikančių amerikiečių teisę gintis be nereikalingo valdžios kišimosi".

"Sprendimas priimtas svarbiu metu - Senatui svarstant teisės aktus, kurie kenkia Antrosios pataisos laisvei", - pareiškime teigė Nacionalinės šaulių asociacijos vykdomasis viceprezidentas Wayne'as LaPierre'as (Wayne LaPierre).

"Šis sprendimas nedviprasmiškai patvirtina NRA poziciją ir turėtų įspėti įstatymų leidėjus: neturėtų būti priimamas joks įstatymas, kuris varžytų šią asmens laisvę."

Praneša: Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.12.2017 laikas 13:22 Receptai – Patiekalai Receptas lieknėjantiems (gervuogių, beržo, šalpusnio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Organizmo valymas. Ingredientai: gervuogių lapų, beržo lapų, ankstyvojo šalpusnio lapų

Skaityti daugiau

06.12.2017 laikas 19:57 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (gyvatžolės, kraujalankės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: paprastosios gyvatžolės šaknų, vaistinės kraujalankės.

Skaityti daugiau

09.07.2019 laikas 18:42 Receptai – Patiekalai „Gietininiai“ sausainiai
Gaminu juos sūnui labai dažnai! Kepk juos nors kasdien, taip skanu ir paprasta. Norisi naminių sausainių. Tokių, žinote, lengvų,paprastų, greitai paruošiamų. Ir į galvą ateina grietininių sausainių receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau