Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 2

Niujorko gubernatorė Hochul pasirašė įstatymą, dėl šaunamųjų ginklų nešiojimo "jautriose" vietose, nepaisant Aukščiausiojo Teismo sprendimo

Niujorko gubernatorė Kathy Hochul (D) penktadienį pasirašė įstatymą, kuriuo po Aukščiausiojo Teismo sprendimo apribojamas slaptas šaunamųjų ginklų nešiojimas "jautriose" vietose.

Praėjusį ketvirtadienį JAV Aukščiausiasis Teismas panaikino šimtmetį galiojusį Niujorko įstatymą dėl slapto ginklų nešiojimo.

Iki Aukščiausiojo Teismo ketvirtadienio sprendimo valstija galėjo nuspręsti, kam suteikti šią teisę, o kam ne.

Teisėjas Clarence Thomas rašė, kad Niujorko įstatymas dėl slapto nešiojimo leidimų "pažeidžia Keturioliktąją pataisą, nes neleidžia įstatymus gerbiantiems piliečiams, turintiems įprastų savigynos poreikių, pasinaudoti teise viešai laikyti ir nešiotis ginklus".

Nepaisant Aukščiausiojo Teismo sprendimo, Hochul pasirašė naujus ginklų kontrolės teisės aktus.

"Naujajame įstatyme nustatyta griežta licencijavimo procedūra, norint gauti leidimą nešiotis ginklą, ir "jautriomis" laikomų vietų sąrašas, įskaitant Times Square, kuriose, kaip teigiama teisės akto tekste, bus draudžiama laikyti šaunamąjį ginklą. Kitos pažeidžiamomis laikomos vietos apima vyriausybei priklausančius pastatus, mokyklas, sveikatos priežiūros įstaigas, maldos namus ir viešąjį transportą. Asmenys, kurie nešios ginklą draudžiamoje vietoje, pagal įstatymą gali būti apkaltinti nusikaltimu." CNN pranešė.

"Ką tik pasirašiau naują įstatymą, kad Niujorko gyventojai būtų saugūs - net ir po didžiulės Aukščiausiojo Teismo nesėkmės." sakė Hochul.

Hochul padėkojo aukščiausiems Niujorko valstijos įstatymų leidėjams už greitą ginklų kontrolės teisės aktų priėmimą.

Apie tai pranešė CNN:

Penktadienį Niujorko gubernatorė demokratė Kathy Hochul pasirašė įstatymą, ribojantį slaptą šaunamųjų ginklų nešiojimą tokiose vietose kaip vyriausybiniai pastatai ir mokyklos po to, kai JAV Aukščiausiasis Teismas praėjusią savaitę panaikino šimtmetį galiojusį valstijos įstatymą, kuriuo buvo nustatyti apribojimai nešiotis slaptą ginklą ne namuose.

Hochul, kuri ketvirtadienį sušaukė neeilinę įstatymų leidžiamosios valdžios sesiją šiam klausimui spręsti, paskelbė, kad priėmus įstatymą jį skubiai pasirašė.

Ketvirtadienį įstatymų leidėjai parengė galutinį įstatymo projekto tekstą, o penktadienį, po tam tikrų diskusijų, pateikė įstatymo projektą balsavimui - sulaukė respublikonų kritikos dėl trumpo laiko tarpo. Penktadienį valstijos Senatas priėmė įstatymo projektą 43-20 balsų, o valstijos Asamblėja penktadienio vakarą priėmė teisės aktą 91-51.

"Dėl plunksnos brūkštelėjimo (Aukščiausiasis Teismas) panaikino ilgamečius apribojimus, kuriais Niujorko valstijoje galėjome naudotis priimdami protingus sprendimus dėl to, kas turėtų turėti teisę nešiotis ginklą", - sakė Hochul. "Manome, kad tokie ginklų įstatymai padarė Niujorką saugesnį."

Įstatymu įteisinamas griežtas leidimų nešiotis ginklą išdavimo procesas. Jame reikalaujama tikrinti šaudmenų pardavimo praeitį, tačiau Hochul teigė, kad šia politika nesiekiama nukreipti dėmesio į teisėtus ginklų savininkus.
Pagal įstatymą ginklų savininkai privalės laikyti šaunamuosius ginklus saugiose vietose savo gyvenamosiose vietose, jei namuose gyvena jaunesni nei 18 metų nepilnamečiai, t. y. nuo anksčiau nustatyto 16 metų amžiaus.

Penktadienį gubernatorė Hochul surengė spaudos konferenciją, kurioje aptarė naująjį ginklų įstatymą.

PAŽIŪRĖKITE:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.02.2018 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Kaip ruošiamos arbatos
Vaistažolių arbatas geriausia ruošti tik tam skirtuose emaliuotuose neįskilusiuose induose. Nerūdijančio plieno visiškai netinka, nes turi kenksmingų priedų. Nenaudokite aliumininių indų, nes iš jų į arbatą patenka metalo jonų....

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Auksinis sklindžių receptas
Svarbiausia – išsirinkti šių blynų kepimui pačią geriausią keptuvę. Pageidautina kepti ant sausos keptuvės, nepridedant riebalų: tame glūdi purių amerikietiškų blynų – pankeikų – ruošimo paslaptis. Paruošti blynai ilagai neužsibūn...

Skaityti daugiau

23.11.2019 laikas 12:50 Receptai – Patiekalai Purūs Naminiai Mieliniai Blynai

Kaip pasigaminti namuose purius, naminius mielinius blynus, blynelius pusryčiams? Gaminame namuose. Purūs mieliniai blynai. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau