Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Karo Paslaptys » 2022 » Birželio » 26

Kodėl vokiečių kareiviai dėvėjo moteriškus apatinius?

Potraukis persirenginėti egzistuoja jau labai seniai. Tikriausiai nuo tada, kai žmonija išrado skirtingus drabužius vyrams ir moterims. Skirtingais laikais ir skirtingose šalyse žmonės skirtingai žiūrėjo į tokias "išdaigas". XX amžiuje šis reiškinys netgi buvo moksliškai vadinamas transvestizmu arba persirenginėjimu ir buvo plačiai tyrinėjamas.

Kai kur tai buvo laikoma įprastu dalyku, o kai kur - smerkiama ir net baudžiama. Bet kokiu atveju vyrų persirenginėjimas moterimis ir atvirkščiai vyksta nuo neatmenamų laikų iki šių dienų ir yra daugybė tai patvirtinančių įrodymų.

Istorinė nuoroda

Persirenginėjimo istorija atsispindi mitologijoje, literatūroje ir kine. Pavyzdžiui, Odisėjoje ne kartą minima deivė Atėnė, padedanti žmonėms vyriškais drabužiais. Achilo motina Fetidė persirengia Achilą moterimi, kad Odisėjas nerastų jos sūnaus ir nepaimtų jo su savimi į karą su Troja. Heraklis buvo nubaustas už vieną iš savo žygdarbių. Jis tapo Omfalės vergu, kuri ne tik privertė Heraklį atlikti moteriškas pareigas, bet ir reikalavo, kad jis dėvėtų moteriškus drabužius.

Skandinavų epe taip pat esama nuorodų į persirenginėjimą. Taigi Odinas, pasiryžęs paimti Rindrą, bet du kartus atstumtas, apsimetęs kariu, pasiuntė Rindrą sergantį ir pateko pas ją, persirengęs žiniuone. Thoras ir Loki taip pat persirengė moterimis. Toras buvo apsirengęs kaip nuotaka, o Lokys - kaip jos (jo?) mergina. Vieną dieną piktadarys - milžinas Trymras - pavogė stebuklingąjį Thoro plaktuką Mjolnirą. Jis pareikalavo išpirkos už plaktuką - deivę Frėją, kad paimtų ją į žmonas. Taigi Toras ir Loki turėjo ją išgelbėti. Hagbardas ir Signy - skandinavų Romeo ir Džuljeta. Per patį dviejų šeimų nesantaikos įkarštį Hagbardas, persirengęs tarnaite, slapta patenka į savo mylimosios namus.

Daugelio šalių folklore taip pat dažnai pasitaiko persirengėlių. Pavyzdžiui, paimkime "Baladę apie Mulan. Kinų mergaitė Hua Mulan persirengia vyru ir yra pašaukiama į kariuomenę. Jos senas tėvas yra per silpnas ir neturi sūnų. Vienoje iš baladžių garsusis Robinas Hudas persirengia sena moterimi, kad apgautų vyskupą.

Vokiečių pasakoje "Dvylika medžiotojų" mergaitė persirengia medžiotoja ir 11 savo draugų aprengia medžiotojais, kad galėtų patekti į karaliaus rūmus ir grąžinti savo meilę.

Patriarchato draudimai

Tačiau ne visada viskas buvo taip nekenksminga. Patriarchaliniame pasaulyje moterims buvo draudžiama dėvėti vyriškus drabužius, nes buvo manoma, kad taip jos pagerina savo socialinį statusą, o tai, žinoma, nepatiko vyrams. Kai kuriose šalyse moterims buvo draudžiama vaidinti teatre. Pavyzdžiui, senovės Graikijoje, Renesanso Anglijoje, japonų kabuki teatre visus moterų vaidmenis vaidino ir vaidina persirengę vyrai. Žana d'Ark, garsioji Orleano tarnaitė, buvo nuteista inkvizicijos mirties bausme už tai, kad, be kita ko, dėvėjo "vyriškus drabužius".

Viduramžių Europoje moteris galėjo dėvėti vyriškus drabužius tik tuo atveju, jei tai buvo labai būtina: pavyzdžiui, norėdama pasislėpti nuo priešų arba jei neturėjo kuo apsirengti. Tačiau, nors su moterimis buvo elgiamasi daugiau ar mažiau švelniai, kai kalbama apie persirenginėjimą, visuomenė visada buvo agresyvesnė, kai kalbama apie vyrus, persirenginėjančius moteriškais drabužiais. Ši tendencija išliko iki šių dienų.

Tikras arijus?

"Tikrasis arijas, šiaurietiško charakterio, neturėjo jokių jį menkinančių ryšių." Visi prisimena šias eilutes iš garsaus filmo "Septyniolika pavasario akimirkų". Tačiau tik nedaugelis susimąstė, apie kokius santykius jie kalbėjo. Tos pačios lyties asmenų meilė taip pat buvo laikoma šmeižikiškais santykiais. Trečiajame reiche homoseksualumas buvo uždraustas ir persekiojamas. Šiame kontekste vokiečių kareivių ir karininkų aistra persirenginėti moterimis Antrojo pasaulinio karo metais atrodo dar keistesnė.

Žurnalas "Spiegel" šiuo reiškiniu susidomėjo studijuodamas Martino Dammanno, surinkusio daugybę Antrojo pasaulinio karo nuotraukų, kolekciją. Žurnalistai pastebėjo, kad kolekcijoje buvo daug nuotraukų, kuriose kareiviai ir karininkai vaizduojami apsirengę moteriškais drabužiais. "Spiegel" atliko žurnalistinį tyrimą ir nustatė tris vokiečių kareivių persirenginėjimo priežastis.

Pirmoji priežastis - atšiaurus Rusijos klimatas. Kai kurios iš šių nuotraukų darytos Rytų fronte žiemą. Šalta Rusijos žiema nėra maloninga įsibrovėliams. Vokiečių uniformos nebuvo pritaikytos tokiai žemai temperatūrai, o naciams buvo negailestingai šalta. Jie rekvizavo visus šiltus drabužius okupuotose teritorijose. Kadangi didžioji dalis šalies vyrų buvo fronte, beveik visi drabužiai buvo moteriški. Šilti šalikai, kepurės, striukės, paltai, viskas buvo moteriška, bet kai lauke 40 laipsnių šalčio, kas tai svarbu? Svarbiausia išlikti sveikam ir nemirti nuo šalčio.

Antroji priežastis buvo maskavimasis. Po 1942 m. lapkričio mėn. įvykusio Stalingrado mūšio triumfuojantis nacistinės Vokietijos pajėgų veržimasis į Sovietų Sąjungą sustojo. Iš pradžių retkarčiais, o paskui vis dažniau ir dažniau kareiviai ėmė judėti priešinga kryptimi. Dažnai vokiečių kareiviai ir karininkai, išeidami iš apsupties arba iš užimtų miestų ir kaimų, persirengdavo moteriškais drabužiais, kad saugiai pasiektų pagrindines vokiečių pajėgas. O kai slapstomasi priešo teritorijoje, visos priemonės yra geros.

Trečioji priežastis yra ta, kad tai buvo vien vyrų komanda. Tuo metu Vokietijos kariuomenėje tarnavo labai nedaug moterų. Antrojo pasaulinio karo metais Vokietijos kariniuose daliniuose tarnavo beveik vien tik vyrai. Kelios dešimtys jaunų, sveikų vyrų, kurie nuolat patirdavo stresą. Bet kurią akimirką jie gali būti nužudyti arba sužeisti. Nuolatinės mirties baimės sukeltą įtampą reikėjo išlaisvinti. Galbūt persirenginėjimas moteriškais drabužiais buvo savotiškas vožtuvas neigiamai energijai išlieti.

Kareiviai ne tik persirenginėjo moterimis: jie dainavo, šoko ir vaidino įvairius vaidinimus. Žinoma, jie tiesiog kvailiojo, o jų elgesys buvo nesąmoningas. Nacistinės Vokietijos valstybinė homofobija ištrėmė iš vyrų sąmonės net hipotetinę tos pačios lyties asmenų santykių galimybę. Todėl jauni vyrai pasąmoningai siekė suteikti savo nepatenkintiems troškimams "padorią, tinkamą išvaizdą".

Tokias išvadas padarė "Der Spiegel" žurnalistai ir pats Martinas Dammannas. Tačiau, kaip teigia tyrėjai, tai tik hipotezė. Norint nuodugniau ištirti šį reiškinį, žinoma, reikia ekspertų, o žurnalistai ir Dammannas, kaip jie patys prisipažįsta, tokie nėra. Be to, kolekcininkas sako, kad persirenginėti kareiviais moteriškais drabužiais yra įprastas reiškinys kitų šalių kariams, kovojusiems Antrajame pasauliniame kare. Išskyrus, žinoma, sovietų karius. Net atsižvelgiant į tai, kad praėjusio amžiaus keturiasdešimtojo dešimtmečio pradžioje fotoaparatai mūsų šalyje dar buvo retenybė ir jais daugiausia naudojosi profesionalūs fotografai ir žurnalistai, Sovietų Sąjungoje gimę žmonės buvo auklėjami visiškai kitaip.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.09.2018 laikas 13:58 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai odos alergijos gydymui

Odos alergija liaudies medicinoje, Odos alergija, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo odos alergijos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

26.10.2019 laikas 14:16 Receptai – Patiekalai Labai Skanūs Sausainiai Iš Varškės

Skanūs, sluoksniuoti, paprastai pagaminami naminiai sausainiai nė vieno nepaliks abejingu. Greit paruošiami ir be jokių problemų.

Skaityti daugiau

20.06.2019 laikas 06:02 Receptai – Patiekalai Baklažanai su česnaku

Baklažanai ne visada gali būti skanūs, net galima pasakyti, kad jie tik mėgėjams. Tačiau viskas slypi teisingame jų paruošime. Mes skubame pasidalyti su jumis tokios įdomios daržovės paruošimo receptu, kad ji gali būti tokia sk...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau