Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 28

Mažiausiai 13 žmonių žuvo per raketos smūgį perpildytame Ukrainos prekybos centre

Pirmadienį per Rusijos raketų smūgį perpildytam prekybos centrui centrinės Ukrainos Kremenčuko mieste žuvo mažiausiai 13 žmonių, pranešė regiono gubernatorius, patikslindamas ankstesnius duomenis.

"Šiandien Rusijos smūgis Kremenčuko prekybos centrui yra vienas įžūliausių teroro aktų Europos istorijoje", - sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis (Volodymyr Zelensky) savo vakarinėje laidoje, paskelbtoje "Telegram".

Poltavos srities, kurioje yra Kremenčiukas, gubernatorius Dmytro Luninas sakė, kad žuvusiųjų skaičius padidėjo nuo 10 iki mažiausiai 13, daugiau kaip 40 žmonių sužeista.

Anksčiau V. Zelenskis sakė, kad "daugiau kaip tūkstantis civilių" buvo prekybos centre, kai raketos smogė į miestą, kuriame prieš karą gyveno 220 000 žmonių.

"Prekybos centras dega, gelbėtojai gesina gaisrą. Aukų skaičiaus neįmanoma įsivaizduoti", - socialiniame tinkle "Facebook" rašė V. Zelenskis.

Vaizdo įraše, kuriuo pasidalijo Ukrainos prezidentas, matyti liepsnų apimtas prekybos centras, o lauke - dešimtys gelbėtojų ir ugniagesių automobilis.

Gelbėjimo tarnybos taip pat paskelbė nuotraukų, kuriose matyti rūkstantys pastato likučiai, o ugniagesiai ir gelbėtojai bando išvalyti nuolaužas.

Ukrainos gynybos ministerija teigė, kad smūgis buvo sąmoningai suplanuotas taip, kad sutaptų su judriausiomis prekybos centro valandomis ir būtų kuo daugiau aukų.

Ukrainos karinės oro pajėgos teigė, kad į prekybos centrą pataikė Kh-22 prieštankinės raketos, paleistos iš Tu-22 bombonešių iš Kursko srities vakarų Rusijoje.

"Raketų ugnis į Kremenčuką pataikė į labai judrią vietovę, kuri neturi jokio ryšio su karo veiksmais", - socialiniame tinkle "Facebook" rašė miesto meras Vitalijus Maleckis.

Luninas pasmerkė ataką kaip "karo nusikaltimą" ir "nusikaltimą žmoniškumui", sakydamas, kad tai buvo "ciniškas teroro aktas prieš civilius gyventojus".

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paragino Kijevo sąjungininkus tiekti daugiau sunkiosios ginkluotės ir įvesti naujas sankcijas Rusijai.

"Rusija daro gėdą žmonijai ir turi susilaukti pasekmių", - parašė jis socialiniame tinkle "Twitter".

Prezidento padėjėjas Michailas Podoliakas apkaltino Rusiją esant "teroristine valstybe".

JAV valstybės sekretorius Antonijus Blinkenas (Antony Blinken) socialiniame tinkle "Twitter" pareiškė, kad "pasaulis yra pasibaisėjęs šiandieniniu Rusijos raketų smūgiu, kuris pataikė į perpildytą Ukrainos prekybos centrą - tai naujausias iš eilės žiaurumų".

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Džonsonas (Boris Johnson) sakė, kad šis išpuolis parodė Rusijos vadovo Vladimiro Putino "žiaurumo ir barbariškumo gelmes".

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija taip pat pasmerkė išpuolį.

"Rusija, beatodairiškai bombarduodama civilius gyventojus ir civilinę infrastruktūrą, toliau siaubingai pažeidinėja tarptautinę humanitarinę teisę", - parašė ji socialiniame tinkle "Twitter".

"Rusija turi atsakyti už savo veiksmus".

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.09.2018 laikas 10:01 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nusilpus regėjimui

Nusilpus regėjimui liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nusilpus regėjimui, receptai nusilpus regėjimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis...

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 20:15 Receptai – Patiekalai Mėgstamiausios bandelės prie arbatos! Tešla be kiaušinių
Minkštos, purios ir skanios varškės bandelės! Tešla be kiaušinių. Būtinai pasigaminkite, jums patiks! Net merginos jas valgo su malonumu!

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 21:08 Receptai – Patiekalai Naminė „daktariška“ dešra. Kaip ją pasigaminti?
Virtą česnakinę dešrą pasigaminti labai paprasta ir tam nereikia specialių įrankių. Išsamesnę informacija apie dešros gamybą galite pamatyti toliau pateiktame vaizdo įraše. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau