Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 4

Bezosas kritikuoja Bideno kreipimąsi dėl mažesnių benzino kainų

"Amazon" įkūrėjas Džefas Bezosas (Jeff Bezos) sukritikavo JAV prezidentą Džo Bideną ( Joe Biden) už tai, kad šis paragino naftos bendroves sumažinti itin aukštas benzino kainas, todėl Baltieji rūmai sekmadienį stojo ginti JAV vadovo.

"Mano žinia bendrovėms, valdančioms degalines ir nustatančioms kainas degalinėse, yra paprasta: dabar yra karo ir pasaulinio pavojaus metas", - šeštadienį tviteryje rašė J. Bidenas.

"Sumažinkite kainą, kurią taikote degalinėse, kad ji atspindėtų išlaidas, kurias mokate už produktą. Ir padarykite tai dabar", - pridūrė J. Bidenas.

J. Bezosas sakė, kad J. Bideno pastabos buvo "arba tiesioginis klaidingas nukreipimas, arba gilus pagrindinės rinkos dinamikos nesupratimas".

"Ouch. Infliacija yra per daug svarbi problema, kad Baltieji rūmai galėtų toliau daryti tokius pareiškimus", - šeštadienį tviteryje rašė JAV milijardierius.

Benzino kainos degalinėse tapo platesnio masto kainų kilimo Jungtinėse Valstijose simboliu ir mažina J. Bideno reitingą prieš lapkritį vyksiančius įstatymų leidybos rinkimus.

J. Bidenas nuolat užsipuola naftos bendroves, sakydamas, kad joms rūpi tik pelnas, o ne vidutinio vartotojo gerovė.

Bendrovės savo ruožtu teigia, kad jos padidino gavybą, bandydamos suvaldyti kainas, tačiau jos nustatomos pasaulinėje rinkoje ir priklauso nuo dinamikos, kurios JAV naftos milžinės nekontroliuoja.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre sekmadienį socialiniame tinkle "Twitter" pareiškė, kad per pastarąjį mėnesį naftos kainos sumažėjo apie 15 JAV dolerių už barelį.

"Tačiau kainos prie siurblių beveik nesumažėjo. Tai nėra "pagrindinė rinkos dinamika". Tai rinka, kuri žlugdo Amerikos vartotojus", - rašė ji.

Nuo birželio pradžios benzino kainos viršijo 5 JAV dolerių už galoną, o tai beprecedentis atvejis automobilius mėgstančioje šalyje. Nuo to laiko kainos šiek tiek sumažėjo, tačiau vis dar yra toli nuo prieš metus buvusio 3 JAV dolerių už galoną lygio.

Baltųjų rūmų atstovas spaudai nacionalinio saugumo klausimais Džonas Kirbis (John Kirby) sekmadienį taip pat gynė prezidentą, pasirodęs "Fox News" laidoje.

"Prezidentas labai, labai sunkiai dirba įvairiose srityse... stengdamasis sumažinti kainą", - sakė J. Kirby.

Jis paminėjo J. Bideno pasiūlymą šią vasarą sustabdyti federalinio dujų mokesčio taikymą - tam reikėtų Kongreso pritarimo - ir sprendimą panaudoti JAV strategines naftos atsargas, kad rinkai būtų tiekiama daugiau produktų.

"Jis žino, kad tai neišspręs visų problemų, bet padės, jei visi bendradarbiaus šiuo klausimu. Galėtume sumažinti kainą bent jau maždaug vienu doleriu už galoną", - sakė Kirbis.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.10.2017 laikas 10:00 Receptai – Patiekalai Medus nuo širdies ligų

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: medus.

Skaityti daugiau

17.07.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Keptas karpis
Gaminame namuose. Keptas karpis. Karpį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabalėliais. Į gilesnį dubenėlį pilame pieno, beriame druskos, pipirų, išmaišome, sudedame karpio gabaliukus ir paliekame pastov...

Skaityti daugiau

04.01.2018 laikas 10:18 Receptai – Patiekalai Baltymų kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: riebios veido odos. Ingredientai: Baltymas, Citrinų sulčių.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau