Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 5

Naftos milijardierius sprogdina Bideno kaltinimus dėl dujų kainų ir sako, kad infliaciją ištaisys tik vienas dalykas

Autorius: Tom Ozimek per "The Epoch Times",

Niujorko milijardierius ir naftos perdirbėjas Džonas Katsimatidis (John Catsimatidis), kuriam priklauso šimtai degalinių, pasipiktino Prezidentu Džo Baidenu (Joe Biden), kuris kaltę dėl didelių kainų degalinėse verčia degalinių savininkams, ir teigė, kad infliaciją galima išspręsti tik vienu būdu - padidinti naftos gavybą.

Katsimatidis išsakė šias pastabas birželio 24 d. interviu televizijai "Fox News", paprašytas pakomentuoti Baideno raginimą degalinių savininkams "sumažinti degalinių kainas, kad jos atspindėtų išlaidas, kurias mokate už produktą".

"Padarykite tai dabar. Padarykite tai šiandien. Jūsų klientams, Amerikos žmonėms, reikia pagalbos dabar", - sakė J. Bidenas birželio 23 d. Baltuosiuose rūmuose vykusioje spaudos konferencijoje, kurioje prezidentas paragino įvesti federalinį degalų mokestį, paragino naftos bendroves savo pelną panaudoti naftos perdirbimo pajėgumams didinti ir paragino degalinių savininkus mažesnes žalios naftos kainas perkelti į mažesnes kainas mažinant kainas degalinėse.

"Juokinga tai suversti mums"

Katsimatidis, reaguodamas į Bideno pastabas, gynė degalinių savininkus, teigdamas, kad jie "uždirba tą pačią maržą, kurią mes uždirbome amžinai", nes turi padengti darbo užmokesčio išlaidas, sumokėti nuomos mokestį, sąskaitas už elektrą ir kitas veiklos išlaidas.

Nors degalinių savininkų gaunama marža svyruoja keliais centais į vieną ar kitą pusę, Katsimatidis teigė, kad "juokinga tai suversti mums. Ne mes sukūrėme šią problemą".

Nuo tada, kai Baidenas pradėjo eiti pareigas, benzino kaina beveik padvigubėjo, o prezidentas dėl to kaltino naftos pramonės godumą, naftos perdirbimo pajėgumų stoką, pasaulinį pasiūlos trūkumą, palyginti su smarkiai išaugusia paklausa po pandemijos, ir karą Ukrainoje.

Kai kurie ekspertai ir pramonės atstovai teigė, kad Bideno administracijos politika, nukreipta prieš iškastinį kurą, neskatino bendrovių investuoti į naftos perdirbimo pajėgumus.

"Tai ne karas Ukrainoje. Iš tikrųjų tai vidaus veiksnių sukeltas pasiūlos suvaržymas", - neseniai interviu laikraščiui "The Epoch Times" sakė Gvelfo universiteto Ontarijuje ekonomikos profesorius, energetikos ir aplinkosaugos politikos ekspertas Rossas McKitrickas (Ross McKitrick).

"Niekas nenori investuoti į naftos perdirbimo gamyklų pajėgumų didinimą, nes pagal viską, ką pasakė vyriausybė, galima daryti prielaidą, kad leidimų negausite", - pridūrė jis.

McKitrick'o nuomonei pritarė ir Chevron generalinis direktorius Mike'as Wirth'as (Mike Wirth), kuris neseniai duotame interviu sakė, kad nemano, jog Jungtinėse Valstijose vėl bus pastatyta dar viena naftos perdirbimo gamykla, teigdamas, kad pagrindinis veiksnys yra vyriausybės politika.

"Matėme, kaip uždaromos naftos perdirbimo gamyklos. Matėme, kaip mažinami įrenginiai. Matėme, kaip naftos perdirbimo gamyklos pertvarkomos į biorafinavimo gamyklas. Gyvename pasaulyje, kuriame JAV vyriausybės vykdoma politika - mažinti naftos perdirbimo įmonių gaminamų produktų paklausą", - sakė Wirthas.

...

Savo ruožtu Katsimatidis interviu Fox sakė, kad yra tik viena išeitis iš dabartinio infliacijos šuolio - didelę jo dalį lemia sparčiai augančios energijos kainos.

    "Mes turime 100 metų naftos, - sakė jis. "Atidarykime naftos čiaupus."

"Jei atidarytume angas ir užtvindytume rinką nafta, žalia nafta, amerikietiška žalia nafta, sugrąžintume naftos kainą" ir "infliacija išnyktų", - sakė Katsimatidis.

Daugiau skaitykite čia...

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.06.2019 laikas 18:20 Receptai – Patiekalai Varškėčiai su cinamonu
Gardžių varškėčių su cinamonu receptas. Virti varškėčiai patiekiami su tirpintu sviestu arba sviesto - grietinėlės padažu, šiek tiek pagardintu cukrumi. Abejais atvejais varškėčiai apibarstomi cinamonu. Skanaus!...

Skaityti daugiau

04.11.2019 laikas 22:16 Receptai – Patiekalai Kepti varškėčiai su obuoliais

Varškę dedame į dubenį, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, druską, dedame obuolius ir miltus. Visus ingredientus sumaišome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome miltais. Tarp delnų suvoliojame rutuliukus ir pri...

Skaityti daugiau

14.07.2019 laikas 07:20 Receptai – Patiekalai Virti varškėtukai “tinginukai”

Gaminame namuose skanius varškėčius. Virti varškėtukai. Varškėtukai, tinginukai patiekiami su mėgstama uogiene arba sviesto - grietinės padažu. Jeigu nesugalvojate, ką valgyti, tai puiki įdėja pasigaminti patiekalą iš varškės. ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau