Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 5

13 milijonų gyventojų turintis Kinijos miestas vėl uždarytas, kad būtų išvengta "Covid" "sprogimo

Antradienį pareigūnai pranešė, kad po to, kai Kinijos mieste buvo užregistruota keletas Covid-19 atvejų, o visoje šalyje kilus protrūkių, Pekinas laikosi nulinės tolerancijos virusui principo, Sianio miesto įmonės, mokyklos ir restoranai bus uždaryti vienai savaitei.

Kinija yra paskutinė iš didžiųjų ekonomikų, kuri laikosi nulinės Covid strategijos ir, siekdama išnaikinti naujus užsikrėtimo atvejus, skubiai uždaro patalpas, nustato karantiną ir apriboja keliones.

Remiantis oficialiais pranešimais, Sianas - istorinis 13 mln. gyventojų turintis miestas, kuriame praėjusių metų pabaigoje buvo uždarytas mėnesiui, - nuo šeštadienio pranešė apie 18 atvejų, kuriuos sukėlė greitai plintantis Omicron viruso variantas.

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje miesto pareigūnas Zhang Xuedongas (Zhang Xuedong) sakė, kad Sianas įgyvendins "septynias dienas truksiančias laikinas kontrolės priemones", kurios "leis visuomenei kiek įmanoma labiau nurimti, sumažins judrumą ir kryžminio užsikrėtimo riziką".

"Turime lenktyniauti ir su laiku, ir su virusu..., kad apsisaugotume nuo visų galimų rizikų ir paslėptų pavojų ir ryžtingai išvengtume bendruomenės plitimo sprogimo", - sakė Zhangas.

Viešosios pasilinksminimo vietos, įskaitant užeigas, interneto kavines ir karaokės barus, nuo trečiadienio vidurnakčio užvers duris, sakoma miesto valdžios pranešime.

Restoranams nebus leidžiama aptarnauti valgytojų patalpose, tačiau jie ir toliau galės teikti išsinešimo paslaugas, sakoma pranešime.

Mokyklose vasaros atostogos prasidės anksčiau, o universitetų miesteliai bus uždaryti.

Sianas, kuriame yra Terakotinių karių namai, anksčiau buvo paskelbęs vieną ilgiausių Kinijoje įsakymų likti namuose - gruodžio-sausio mėn. jis buvo uždarytas mėnesiui, nes buvo aptikta tūkstančiai Covid atvejų.

Miesto valdžia sulaukė kritikos dėl to, kaip elgėsi su uždarymo laikotarpiu, kai kilo problemų dėl maisto tiekimo ir medicinos tragedijų, nes pacientai negalėjo patekti į ligonines.

Kai kurie turistinio miesto gyventojai antradienį socialinėje žiniasklaidoje išreiškė pasibaisėjimą dėl uždarymo.

"Jie tarsi priklausomi nuo uždarymų. Ką dar jie apskritai daro?" - rašė vienas iš jų į "Twitter" panašioje platformoje "Weibo".

"Štai ir vėl", - skundėsi kitas.

Nacionalinės sveikatos komisijos (NHC) duomenimis, antradienį Kinijoje užregistruoti 335 nauji susirgimai šalies viduje, kurių dauguma buvo besimptomiai.

Naujausias didelis ligos paūmėjimas Kinijoje yra centrinėje Anhui provincijoje, kur 1,7 mln. žmonių dviejose apskrityse nuo antradienio buvo nurodyta likti namuose.

NHC duomenimis, apie 90 proc. iš beveik 300 pirmadienį provincijoje užregistruotų infekcijų buvo besimptomės. Iki šiol per protrūkį nustatyta daugiau kaip 1 000 atvejų.

Atskirai Šanchajaus miesto pareigūnai daugelyje rajonų pradėjo naują privalomo Covid testavimo etapą po to, kai nuo sekmadienio "paeiliui buvo užregistruota daug vietinių teigiamų atvejų".

Daugelis iš 25 mln. šio prekybos centro gyventojų nuo antradienio iki ketvirtadienio turės atlikti du testus, pranešė valdžios institucijos.

Nepaisant to, kad gegužės pabaigoje buvo oficialiai atšauktas du mėnesius trukęs varginantis viso miesto uždarymas, Šanchajaus dalyse vis dar vyksta vietiniai uždarymai ir testavimo akcijos, nustačius pavienius naujus atvejus.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.09.2018 laikas 08:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai gerklės gydymui

Gerklės ligos liaudies medicinoje, liaudiški patarimai gerklės gydymui, gerklės ligos, gerklė, gerklės gydymas, gerklės skausmas, receptai gerklei, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

21.08.2018 laikas 10:13 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai žaizdoms gydyti

Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Žaizdos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai žaizdoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, receptai žaizdoms...

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 13:37 Receptai – Patiekalai Vitaminų kaukė iš varškės įvairių tipų odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Varškė, Citrinų sultys, Apelsino skiltelė.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau