Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 7

Šri Lankos prezidentas prašo Putino padėti įsigyti degalų

Šri Lankos prezidentas Gotabaja Radžapaksa (Gotabaya Rajapaksa) paprašė savo kolegos iš Rusijos Vladimiro Putino padėti įsigyti degalų salų valstybei, kuri išgyvena didžiausią ekonominę krizę nuo pat nepriklausomybės atgavimo 1948 m.

Trečiadienį Radžapaksai apie tai pranešta socialiniame tinkle "Twitter":  "Turėjau labai produktyvų telekontaktą su Rusijos Prezidentu Vladimiru Putinu (Vladimir Putin). Dėkodamas jam už visą paramą, kurią jo vyriausybė suteikė įveikiant praeities iššūkius, paprašiau pasiūlyti kreditinę paramą degalų importui (Šri Lankai) įveikiant dabartinius ekonominius iššūkius."

Savo tviteryje Prezidentas taip pat paprašė, kad Rusijos oro vežėjas "Aeroflot" atnaujintų veiklą Šri Lankoje po to, kai praėjusį mėnesį oro bendrovė sustabdė skrydžius į šią salų valstybę.

"Vieningai sutarėme, kad dvišalių santykių stiprinimas tokiuose sektoriuose, kaip turizmas, prekyba ir kultūra, yra svarbiausias dalykas stiprinant mūsų dviejų tautų draugystę", - pridūrė jis.

Radžapaksos prašymas padėti nuskambėjo po to, kai sekmadienį energetikos ministras Kanchana Wijesekera paskelbė griežtą perspėjimą, teigdamas, kad esant įprastam poreikiui šalyje benzino užtektų tik mažiau nei parai.

Pasak BBC, praėjusią savaitę valdžios institucijos sustabdė benzino ir dyzelino pardavimą nebūtiniausioms transporto priemonėms, siekdamos išsaugoti mažėjančias degalų atsargas.

Ketvirtadienį Šri Lankos centrinis bankas vienu procentiniu punktu padidino pagrindines palūkanų normas, siekdamas kovoti su didėjančiomis pragyvenimo išlaidomis šalyje.

Paskolų palūkanų norma buvo padidinta iki 15,5 %, o indėlių palūkanų norma - iki 14,5 %, t. y. aukščiausio lygio per 21 metus.

Tai padaryta atsižvelgiant į tai, kad birželio mėn. metinė infliacija pasiekė rekordinį 54,6 proc. lygį, nes krizės sąlygomis maisto kainos padidėjo daugiau kaip 80 proc.

Šimtai protestuotojų trečiadienį susirinko prie parlamento pastato Kolombe, kad pradėtų "paskutinį postūmį", kuriuo siekiama nuversti M. Radžapaksos vyriausybę.

Dėl netinkamo ekonomikos valdymo ir Kovid-19 pandemijos poveikio 22 mln. gyventojų turinčios salos valstybės užsienio valiutos atsargos sumažėjo.

Dėl to jai sunku sumokėti už būtiniausius importuojamus produktus, pavyzdžiui, degalus, maistą ir vaistus.

Gegužės mėn. ji pirmą kartą savo istorijoje pradėjo nevykdyti skolinių įsipareigojimų, kai baigėsi 30 dienų lengvatinis laikotarpis sumokėti 78 mln. dolerių nesumokėtų skolos palūkanų.

Šiuo metu šalis derasi su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) dėl finansinės pagalbos.

Šri Lankos vyriausybė pareiškė, kad šiais metais jai reikia 5 mlrd. dolerių tarptautinės pagalbos, įskaitant TVF.

"Agence France-Presse" (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.11.2017 laikas 14:02 Receptai – Patiekalai Arbata skatinanti prakaitavimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: liepos žiedai, avietės vaisiai

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:55 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo mažakraujystės
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Mažakraujystė liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo mažakraujystės, receptai nuo mažakraujystės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netr...

Skaityti daugiau

02.06.2019 laikas 21:59 Receptai – Patiekalai Šiuo receptu gaminu tik puodais – labai skanūs blynai!
Jie labai švelnūs ir išsipūtę – tirpsta burnoje! Suplakame raugintą pieno produktą su kiaušiniais, druska, cukrumi. Įpilkite miltų su soda ir gerai sumaišykite. Išeis tiršta tešla, kuri lėtai slysta iš šaukšto. Dedame dubenėlį su...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau