Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 6

Investuotojams baiminantis recesijos, rinkos smunka

Antradienį akcijų rinkos smuko, o naftos kainos nukrito, nes vis labiau baiminamasi, kad didėjant infliacijai didžiosios ekonomikos šalys pateks į recesiją, o euro kursas artėja prie pariteto su doleriu.

"Sklinda baimė dėl pasaulio ekonomikos būklės, todėl matome didelį akcijų, energijos išteklių ir pramoninių metalų kritimą, - sakė rinkos analitikas David Madden iš Equiti Capital.

"Nerimas dėl didėjančios infliacijos, didesnių palūkanų normų ir lėtesnio ekonomikos augimo kabo virš rinkų", - sakė jis.

Europos akcijų rinkos nukrito beveik trimis procentais, o Volstrito gatvėje vėlyvą rytą Dow indeksas smuko maždaug dviem procentais.

Euro kursas dolerio atžvilgiu nusmuko iki 20 metų žemiausio lygio - 1,0238 JAV dolerio dėl baimės dėl recesijos ir investuotojams laukiant agresyvaus JAV Federalinės rezervų sistemos, kovojančios su infliacija, palūkanų normų didinimo, priešingai nei Europos centrinio banko, kuris, kaip manoma, planuoja nuosaikesnį didinimą.

Svaro kursas taip pat smuko iki dvejų metų žemiausio lygio, artimo 1,19 JAV dolerio.

Pagrindinis tarptautinis Brent North Sea naftos kontraktas atpigo beveik 10 %, o pagrindinis JAV WTI kontraktas - beveik 9 % ir nesiekė 100 JAV dolerių už barelį.

"Vis labiau nerimaujama, kad padidėjusios energijos kainos sumažins paklausą, todėl naftos kontraktai ir krito, - sakė Maddenas.

Nuotaiką Europoje sujaukė naujausi apklausų duomenys, rodantys, kad birželio mėn. euro zonos ekonomikos augimas smuko.

Atidžiai stebimas S&P Global mėnesinis pirkimo vadybininkų indeksas (PMI), pagal kurį vertinamas įmonių pasitikėjimas, birželio mėn. sumažėjo nuo 54,8 gegužės mėn. iki 52,0.

Nepaisant to, rodiklis, kuris buvo 16 mėnesių žemiausias, tebebuvo didesnis už 50 punktų ribą, reiškiančią plėtrą.

"Didėjanti recesijos baimė mažina euro kursą, o dolerio kursas kyla dėl lažybų, kad FED ir toliau agresyviai didins palūkanų normas, siekdamas sutramdyti infliaciją", - AFP sakė "City Index" analitikė Fiona Cincotta.

"Šiandienos PMI duomenys iš Europos išryškino lėtėjančio augimo riziką antrojo ketvirčio pabaigoje ir didina aktyvumo sumažėjimo ateinančiais mėnesiais perspektyvą."

XTB vyriausiasis rinkos analitikas Walid Koudmani sakė, kad "ECB atsidūrė tarp uolos ir sunkumų, nes jam reikia didinti palūkanų normas, kad galėtų kovoti su infliacija ir didinti savo valiutą, kartu remiant sunkumų turinčią ekonomiką, kuri tik atsigauna po dvejus metus trukusių su pandemija susijusių problemų".

Pastaraisiais mėnesiais nuotaikos prekybos aikštelėse tapo vis niūresnės, nes stebėtojai perspėja, kad staigus palūkanų normų didinimas, kuriuo siekiama pažaboti kainų augimą, gali sukelti nuosmukį, dar labiau padidinant neapibrėžtumą, kurį sukėlė Rusijos karas Ukrainoje.

Priešingai, dauguma Azijos akcijų rinkų užsidarė aukščiau dėl augančių spekuliacijų, kad JAV prezidentas Džo Bidenas ketina atšaukti kai kuriuos D. Trumpo laikų muitus Kinijos prekėms.

Investuotojai taip pat stebėjo šviežius kovidų protrūkius Kinijoje, dėl kurių prasidėjo miestų uždarymai.

- Pagrindiniai duomenys apie 1530 GMT -

Euro ir JAV dolerio santykis: 1,0243 JAV dolerio nuo 1,0431 JAV dolerio pirmadienį.

Svaras/doleris: 1,1908 JAV dolerio (nuo 1,2116 JAV dolerio).

Euro ir svaro: Sumažėjo nuo 86,09 iki 86,03 penso

Doleris/jenai: 135,73 jenos (nuo 135,69 jenos).

Šiaurės jūros Brent žalios naftos: NUKENTĖJO 9,6 proc. ir sudarė 102,57 JAV dolerio už barelį

Vakarų Teksaso vidutinės rinkos (West Texas Intermediate): JAV dolerių už barelį: 8,8 proc. - 98,94 JAV dolerio už barelį.

Niujorkas - Dow: SUMAŽĖJO 2,1 proc. 30 447,97 punkto

EURO STOXX 50: SUMAŽĖJO 2,3 proc. ir sudarė 3 389,69 punkto

Londonas - FTSE 100: NUKENTĖJO 2,9 proc., 7 025,47 (uždarymas)

Frankfurtas - DAX: 2,9 proc. žemyn, 12 401,20 (uždarymas)

Paryžius - CAC 40: 2,7 proc. žemyn - 5 794,96 (uždarymas)

Tokijas - Nikkei 225: 1,0 proc., 26 423,47 (uždarymas)

Honkongas - Hang Seng indeksas: pakilo 0,1 proc., iki 21 853,07 (sandorio pabaiga)

Šanchajus - Composite: Šanchajus: PLOTAS - 3 404,03 (uždarymas)

Agence France-Presse (AFP)

 

Agence France-Presse (AFP) - Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.08.2018 laikas 17:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo svaigulio

Svaigulys liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo svaigulio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais.

...

Skaityti daugiau

26.08.2018 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai skrandžio negalavimams gydyti
Skrandžio negalavimai liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai Skrandžio negalavimams gydyti, receptai nuo skrandžio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 07:20 Receptai – Patiekalai Lietinių blynų receptas

Gaminame. Lietiniai blynai Prieš gaminant lietinius blynus, kiaušinius ir pieną išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 14:43 Ekspertai įspėja JAV vyriausybę, planuojančią įšaldyti VISUS Amerikos bankų pinigų išėmimus

Ekspertai įspėja, kad JAV vyriausybė slapta planuoja artimiausiais mėnesiais įšaldyti visų Amerikos bankų pinigų išėmimą dėl artėjančio JAV dolerio žlugimo.

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas

Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau