Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 10

Šimtai žmonių protestuoja prieš korupciją centrinėje Kinijoje

Šimtai žmonių sekmadienį žygiavo protestuodami prieš įtariamą vietinių pareigūnų korupciją centrinės Kinijos Džengdžou (Zhengzhou) mieste - tai reta vieša demonstracija griežtai kontroliuojamoje šalyje, pranešė AFP keli jos dalyviai.

Nuo šalies ekonomikos sulėtėjimo smarkiai nukentėję keturi Henano provincijos bankai nuo balandžio vidurio įšaldė grynųjų pinigų išėmimą, todėl tūkstančiai smulkiųjų indėlininkų liko be lėšų, o tai sukėlė pavienes demonstracijas.

Sekmadienį įvyko vieni didžiausių protestų: pasak kelių liudininkų, kurie nenorėjo būti įvardyti, keli šimtai žmonių susirinko prie Kinijos liaudies banko padalinio Henano sostinėje Zhengzhou.

Socialinėje žiniasklaidoje platinamuose paveikslėliuose buvo matyti plakatai, smerkiantys "Henano valdžios institucijų korupciją ir smurtą".

Protestuotojai buvo "mušami, sužeisti ir kraujavo iš galvos. Neįgalieji taip pat buvo žiauriai sumušti", - AFP pasakojo vienas iš dalyvių, įvertinęs, kad demonstrantų buvo "keli tūkstančiai".

Henano vietos valdžios institucijos protestų iš karto nekomentavo.

Kai kurie demonstrantai kaltina pareigūnus sąmokslu su vietos bankais, kad nuslopintų protestus, o praėjusį mėnesį valdžia buvo apkaltinta, kad, siekdama numalšinti naujus protestus, pasinaudojo "Covid" sveikatos pasais, protestuotojų pasus paversdama raudona spalva, kad jie negalėtų patekti į viešas erdves.

Pagal griežtą Pekino "Covid zero" strategiją sveikatos pasas tapo įprasta gyvenimo Kinijoje dalimi; juo privaloma naudotis norint patekti į daugumą pastatų, prekybos centrų, viešųjų vietų ir tam tikrą viešąjį transportą.

Nors dauguma pritaria, kad ši technologija būtų naudojama visuomenės sveikatos tikslais, kai kurie išreiškė susirūpinimą, kad ji taip pat gali būti naudojama gyventojų stebėjimui, kuris Kinijoje jau plačiai paplitęs.

Griežtai kontroliuojamoje Kinijoje, kur socialinis stabilumas yra oficiali manija, o opozicija greitai slopinama, demonstracijos vyksta palyginti retai.

Tačiau nevilties apimti piliečiai kartais išeina į gatves, nors ir rizikuoja būti suimti ir persekiojami.

Analitikai teigia, kad kai kurių vietinių bankų visoje Kinijoje finansinę padėtį dar labiau pablogino korupcija.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.12.2017 laikas 19:52 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (sidabražolės, gyvatžolės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: sidabražolės, paprastosios gyvatžolės šaknų.

Skaityti daugiau

15.09.2019 laikas 19:41 Receptai – Patiekalai Pyragėlių su kopūstais receptas be kiaušinių
Pasigaminkite namuose skanius pyragėlius su kopūstais. Receptas be kiaušinių!

Skaityti daugiau

26.10.2019 laikas 14:16 Receptai – Patiekalai Labai Skanūs Sausainiai Iš Varškės

Skanūs, sluoksniuoti, paprastai pagaminami naminiai sausainiai nė vieno nepaliks abejingu. Greit paruošiami ir be jokių problemų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau