Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Liepos » 14

Agurkai natūralioje kosmetikoje

Agurkų kaukes ir losjonus galima drąsiai laikyti populiariausia natūralia kosmetika. Agurkų sulčių drėkinamąjį, minkštinamąjį ir balinamąjį poveikį žinojo mūsų prosenelės. Tad kuo tokie naudinga ši daržovė?

Nauda sveikatai

Agurkuose yra beveik 95 % vandens, juose labai mažai baltymų, riebalų ir angliavandenių. Be vandens jie turi:

  • maistinės ląstelienos, reikalingos normaliai žarnyno veiklai,
  • kalio – vertingas mineralas, padedantis veikti širdžiai ir inkstams,
  • gerai organizmo pasisavinamo jodo, kuris saugo nuo skydliaukės ligų,
  • subalansuoto mineralų komplekso – natris, geležis, kalcis, magnis, fosforas, chloras, aliuminis, kobaltas, chloras, chromas, fluoras, cinkas, varis, manganas, molibdenas – normalizuoja medžiagų apykaitą,
  • fermentų, skatinančių gyvulinių baltymų virškinimą.

Švieži agurkai naudingi sergantiems širdies ir kraujagyslių sistemos, kepenų, inkstų ligomis, nutukimu, metaboliniu poliartritu, podagra. Agurkai skatina apetitą, turi choleretinį, šlapimą varantį ir vidurius laisvinantį poveikį, gerai reguliuoja vandens ir druskos balansą. Agurkai ypač naudingi sergant cukriniu diabetu.

Agurkai gerina baltyminio maisto įsisavinimą, todėl agurkų salotos idealiai tinka prie mėsos patiekalų.

Nauda grožiui

Agurkų sultys ir minkštimas vis dar yra nepamainoma priemonė odos ir plaukų grožiui. Strazdanų šalinimas ir odos balinimas, kova su uždegimais, bėrimais ir pertekliniu riebumu – visa tai priklauso nuo šviežių agurkų. Agurkas daro teigiamą poveikį odai dviem būdais:

  • valo organizmą, šalina toksinus, padeda užkietėjus viduriams ir mažina edemą,
  • drėkina odą, ją minkština, balina ir maitina.

Namuose galima drąsiai naudoti agurkus, norint sumažinti paburkimą ir tamsius ratilus po akimis, nuvalyti riebią odą,  drėkinti ir jauninti sausą odą. Agurkas laikomas viena veiksmingiausių natūralių odą šviesinančių priemonių, todėl kaukės su šviežiais agurkais gali pašviesinti pigmentines dėmes, strazdanas ir kitus odos netobulumus. Jei nėra noro ruošti veido kaukių, galite tiesiog odą nuvalyti agurko gabalėliu arba palaikyti ant akių vokių uždėtus agurkų griežinėlius.

Kaukės, kurių pagrindą sudaro švieži agurkai, suteikia greitą efektą. Jos gaivina ir tonizuoja veido odą. Vienas iš šviežių agurkų kaukių privalumų yra tas, kas jos padeda atsikratyti spuogų.

Agurkuose gausu silicio dioksido, kurio funkcija – odos atjauninimas. Naudinga veidą tepti agurkų kaukėmis, jei oda suglebusi ir paraudusi. Nuolat naudojant agurkų kaukes oda tampa lygi, švelni, elastinga.

Receptai grožiui

Maišeliams po akims naikinti. Ši priemonė sena kaip pasaulis, tačiau jos nepaminėti neįmanoma. Norint pasiekti maksimalų efektą, reikia naudoti bent pusvalandį šaldytuve palaikytą agurką. Nupjauti du agurkų griežinėlius ir uždėti ant užmerktų akių vokų. Palaikyti 10 – 15 min.

Agurkų ir medaus tonikas. Vieną vidutinio dydžio agurką smulkiai sutarkuoti. Gautą tyrę pertrinti per sietelį. Supilti gautą masę į švarų butelį, įdėti du šaukštelius skysto medaus. Buteliuką sandariai uždaryti ir 10 – 20 sek. energingai purtyti. Prieš kiekvieną naudojimą buteliuką pakratyti, tada suvilgyti toniku vatos diskelį ir nuvalyti veido odą ryte ir vakare. Po 3 – 4 min. nuplauti kambario temperatūros vandeniu. Toniką laikyti šaldytuve ir sunaudoti per savaitę.

Agurkų ir jogurto kaukė. Ši kaukė idealiai tinka sausai ir jautriai odai. Kaukei reikės pusės mažo agurko ir šaukšto natūralaus jogurto. Agurką smulkiai sutarkuoti, sumaišyti su jogurtu ir tepti ant švariai nuvalytos veido odos. Nuplauti vėsiu vandeniu po 15 – 20 min.

Plaukų kaukė. Tris vidutinius agurkus smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su kiaušinio tryniu, pora šaukštų varnalėšų ar linų sėmenų aliejaus. Mišiniu ištepti plaukus nuo šaknų iki galiuku, apvynioti plastikine plėvele ir rankšluosčiu ir palaikyti bent 15 min. Praėjus nurodytam laikui, plaukus ištrinkti kaip paprastai.

priekavos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2018 laikas 07:52 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai celiulito gydymui

Celiulitas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai celiulito gydymui, celiulitas, celiulito gydymas, receptai, vaistažolės, receptai celiulitui, vaistažolės celiulitui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradici...

Skaityti daugiau

27.08.2018 laikas 07:32 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai strazdanų gydymui
Strazdanos liaudies medicinoje, Strazdanos, receptai nuo strazdanų, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

31.08.2018 laikas 09:36 Receptai – Patiekalai Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai
Prakaitavimą skatina liaudies medicinoje, Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai, receptai skatinantis prakaitavimą, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydy...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau