Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 19

PSO Europa įspėja apie "sudėtingą" rudenį ir žiemą

Pasaulio sveikatos organizacijos Europos biuras antradienį įspėjo apie "sudėtingą" rudenį ir žiemą, nes vasarą padaugėjo Covid-19 atvejų ir valstybėse narėse sumažėjo priežiūros apimtys.

Kartu su įspėjimu sveikatos įstaiga paragino šalis "skubiai šalinti pandemijos stebėsenos ir reagavimo į ją spragas, kad būtų išvengta išvengiamų mirčių ir rimtų sutrikimų".

"Praėjusiais metais tokiu metu kalbėjau jums apie naują Covid-19 bangą, nusiritusią per regioną, kurią sukėlė Delta variantas, panaikinus apribojimus ir padidėjus socialiniam maišymuisi", - pareiškime teigė PSO Europos regiono direktorius Hansas Kluge (Hans Kluge).

"Dabar visiškai aišku, kad esame panašioje situacijoje kaip ir praėjusią vasarą, tik šį kartą vykstančią Covid-19 bangą lemia Omikrono varianto pakraipos virusai", - pridūrė jis.

Spartus susirgimų skaičiaus didėjimas ir "sumažėjusi viruso priežiūra" paskatino organizaciją "prognozuoti sudėtingą rudenį ir žiemą Europos regione".

Tai taip pat paskatino paskelbti Covid-19 strategiją rudeniui ir žiemai, "kad būtų lengviau pasiruošti artėjančioms infekcijos bangoms".

"Laukti rudens ir imtis veiksmų bus per vėlu", - sakė Kluge.

Strategijoje raginama didinti vakcinos įsisavinimą tarp gyventojų, skirti antrąją stiprinamąją dozę žmonėms su susilpnėjusiu imunitetu, galimą antrąją stiprinamąją dozę konkrečioms rizikos grupėms, naudoti veido kaukes patalpose ir viešajame transporte.

Kluge sakė, kad per pastarąsias šešias savaites naujų užsikrėtimo atvejų skaičius PSO Europos zonoje - 53 šalyse ir regionuose, įskaitant kelias Vidurio Azijos šalis - patrigubėjo.

Per pastarąsias septynias dienas regione užregistruoti 2 585 734 atvejai.

Organizacija pažymėjo, kad nors per tą patį laikotarpį hospitalizavimo rodikliai padvigubėjo, hospitalizavimo į intensyviosios terapijos skyrius rodikliai "kol kas išliko palyginti nedideli".

"Tačiau, kadangi infekcijų skaičius vyresnio amžiaus žmonių grupėse ir toliau didėja, Europoje kiekvieną savaitę nuo Covid-19 vis dar miršta beveik 3 000 žmonių", - pabrėžė Kluge.

Praėjusią savaitę PSO Europoje rekomendavo vyresniems nei 60 metų žmonėms atlikti antrąją sustiprinančią Covid vakcinos injekciją.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.06.2019 laikas 14:15 Receptai – Patiekalai Obuolių pyragas dėl kurio visi kraustosi iš proto

Gardaus obuolių pyrago receptas. Dar šiltas obuolių pyragas gali būti patiekiamas su ledais.  Skanaus!

Skaityti daugiau

02.09.2019 laikas 11:19 Receptai – Patiekalai Rudeninis trupininis pyragas iš moliūgų. Moliūgų pyragas

Sotaus pyrago gaminimas iš moliūgo.. Paruošas pyragas yra minkštas, trupininis, šiek tiek drėgnas. Ir labai skanus.

Skaityti daugiau

27.08.2018 laikas 10:06 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai rūkymo metimui
Rūkymas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai rūkymo metimui, receptai nuo rūkymo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau