Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 19

Kinija ir Pakistanas aptaria CPEC plėtrą į Afganistaną

Pasak vietos žiniasklaidos, Pakistano ir Kinijos aukšto rango pareigūnai aptarė galimybę išplėsti Kinijos ir Pakistano ekonominį koridorių (CPEC) į Afganistaną, kad būtų skatinamas ekonominis vystymasis ir gerovė karo nuniokotoje šalyje.

Pasak "The Express Tribune", idėja išplėsti Kinijos juostos ir kelio iniciatyvos (BRI) pavyzdinę programą buvo aptarta per Kinijos specialiojo pasiuntinio Afganistanui Yue Xiaoyong ir užsienio reikalų sekretoriaus Sohail Mahmood susitikimą Užsienio reikalų ministerijoje Islamabade.

Pasak oficialaus pranešimo, abi šalys aptarė politinę ir saugumo padėtį Afganistane, Pakistano ir Kinijos teikiamą humanitarinę pagalbą Afganistanui ir kitus abiem šalims svarbius klausimus.

"Atsižvelgdamos į regioninį ryšį, abi šalys pasikeitė nuomonėmis dėl CPEC išplėtimo į Afganistaną, kad būtų skatinamas ekonominis vystymasis ir gerovė", - sakoma pareiškime, pranešė "Express Tribune".

Pakistano užsienio reikalų sekretorius pabrėžė šalies įsipareigojimą siekti taikaus, stabilaus, klestinčio ir sujungto Afganistano. Jis pabrėžė humanitarinės pagalbos Afganistanui teikimą, įskaitant Pakistano pastangas teikiant pagalbą po birželio 22 d. žemės drebėjimo Afganistano rytuose.

Užsienio reikalų sekretorius taip pat pabrėžė, kad svarbu atitirpinti Afganistano užsienio atsargas ir sudaryti palankesnes sąlygas bankų operacijoms, siekiant palengvinti Afganistano žmonių ekonominius sunkumus ir prisidėti prie tvarios ekonomikos plėtros.

Užsienio reikalų sekretorius taip pat pabrėžė, kad svarbu, jog Afganistano pusė pateisintų tarptautinės bendruomenės lūkesčius dėl įtraukties, pagarbos visų afganų teisėms, įskaitant mergaičių švietimą, ir veiksmingų kovos su terorizmu priemonių.

Jis pabrėžė, kad tarptautinės bendruomenės dėmesys neturėtų būti nukreiptas nuo sunkios padėties Afganistane dėl įvykių kitur.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.07.2018 laikas 20:08 Receptai – Patiekalai Balzamo receptas nuo kunigo
Šis balzamas pasirodė tikrai stebuklingas. Kartą traukinyje mano kaimynas buvo kunigas. Jis pamatė, kad aš geriau širdies lašus, paklausė kuo sergu ir rekomendavo pabandyti balzamą pagal šį receptą.

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 16:02 Receptai – Patiekalai Grybukų receptas. Meduoliniai grybukai
Gardžių ir lengvai pagaminamų meduolinių grybukų receptas. Pasigaminkime namuose. Kitoks grybukų paruošimo receptas. Žiūrėkite vaizdo įrašą. Skanaus!

Skaityti daugiau

31.01.2018 laikas 18:59 Receptai – Patiekalai Bulvių kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Didelė bulvė, Pienas

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau