Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Liepos » 23

"Kiek man liko laiko!" Kokia turėtų būti tinkama senatvė?

Yra posakis apie pilką barzdą ir pilką šonkaulį. Mūsų šeimos patirtis rodo, kad šią tiesą gali papildyti ne tik barzdos, bet ir plaukų žilimas. Taip, būtent į plaukus, nes mūsų močiutė neišeidavo be šukuosenos. Antroji patarlės dalis skirta močiutei. Mūsų močiutė jaunystėje tikrai nesidarė šukuosenos, o dabar ji tai puikiai kompensuoja.

Kai mirė senelis, močiutė puolė į tikrą depresiją, todėl šeimoje surengėme susirinkimą ir nusprendėme pasiimti močiutę į savo namus, kad kaip nors ją atgaivintume.

Atjauninimas truko apie šešis mėnesius ir mums pavyko, močiutė atgijo ir pralinksmėjo, bet, matyt, kažkur persistengėme, nes procesas, atvirkštinis depresijai, ėmė dominuoti taip stipriai, kad dabar negalime jo sustabdyti.

Senelė ėmė vadovautis šūkiu "kiek man liko laiko!" ir, neatsigręždama atgal, pasivijo jį.

Paskutinė jos staigmena mums buvo kelionė prie jūros. Ji tai padarė be įspėjimo, išprovokuodama savo draugą skubėti į pajūrį.

Jie išjungė telefonus ir nepranešė, kur yra, kol praėjus penkioms dienoms, kai jau buvo praleidę visus pinigus ir turėjo būti iškeldinti iš viešbučio, nepranešė apie savo buvimo vietą. Senelės taip pat neturėjo už ką nusipirkti bilietų atgal, todėl tėvams teko vykti paskui juos prie jūros. Ten jie rado žvalias senutes, tiesiog sėdinčias ant savo lagaminų. Tėtis trumpai išreiškė savo emocijas pakeldamas nykščius aukštyn:

- Vau! Pagarba! Kodėl jie manęs nepaėmė?

Mama pasakė ilgesnę kalbą, bet močiutė ją tiesiog nušvilpė, viską paaiškindama viena fraze: "Kiek man ten laiko!" O mamos pasakojimas apie tai, kaip jai teko klausytis močiutės draugės vaikų skundų dėl netinkamo močiutės elgesio, pralinksmino ne tik tėtį, bet ir abi močiutes:

- Kaip ir mokykloje, buvo iškviesti tėvai!

Senelė su vyrais kieme mėgsta mušti "ožį", o jos pastabos tiems, kurie apgaudinėja žaidime, skamba visuose namuose. Mamos prašymai taip gyvai nesireikšti nesustabdo močiutės. Prie domino stalo močiutė sutinka Mantą, kuriam, močiutės žodžiais tariant, tik 75-eri. Manau, kad sulaukusi 87 metų ji turi teisę taip reikšti savo nuomonę. Kai močiutė pristatė Mantą, ji vėl šokiravo mamą ir prajuokino tėtį:

- Mantas, mano vaikinas. Ir jokio "senelio"! Tik "Mantuką"!

Koncertai, teatras, kinas - visa tai yra močiutės gyvenime. Mama sako, kad paauglystėje su mumis turėjo mažiau problemų nei dabar su močiute. Man patinka, kad močiutė pasirinko gyventi taip, tarsi gyventų paskutinę dieną, nesigręžiodama į praeitį ir negalvodama apie tai, kas bus rytoj. Jai puikiai sekasi dirbti. Tikiuosi, kad būdama tokio amžiaus galėsiu džiaugtis gyvenimu taip, kaip ji.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.07.2019 laikas 18:36 Receptai – Patiekalai Skanus ir purus omletas “su paslaptim”
Bandžiau gaminti pagal įvairiausius receptus – kartais rezultatas džiugindavo, kartais nelabai. Ir štai pagaliau aš sugalvojau savo puikaus, puraus omleto receptą! Išeina tiesiog burnoj tirpstantis, nessmenga aušdamas, nebėga, sk...

Skaityti daugiau

04.09.2020 laikas 12:58 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti vištų ketvirčiai su bulvėmis ir obuoliais

O jau skonis šios vištienos, iškeptos su bulvėmis ir obuoliais, kvapni ir labai minkšta. Nieko nelaukite ir eikite gaminti!

Skaityti daugiau

29.08.2018 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Prostatos gydymui
Prostata liaudies medicinoje, Prostata, receptai nuo prostatos, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau