Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 7

"Revoliucija prasidėjo": 75 000 britų nustos mokėti sąskaitas už elektrą, kilus infliacijos audrai

Pasipriešinimas didėja - daugiau nei 75 000 susierzinusių Jungtinės Karalystės gyventojų įsipareigojo nemokėti sąskaitų už elektrą šį rudenį, kai kainos vėl šoktels. 

"75 000 žmonių pažadėjo streikuoti spalio 1 d.! Jei vyriausybė ir energetikos bendrovės atsisakys imtis veiksmų, tai padarys paprasti žmonės! Kartu mes galime išsireikalauti sąžiningų kainų ir visiems prieinamos energijos", - tviteryje rašė anoniminė grupė "Don't Pay UK" ("Nemokėk JK"), vadovaujanti pastangoms, kad daugiau nei milijonas britų iki spalio 1 d. boikotuotų sąskaitų už elektrą apmokėjimą. 

Streikas rengiamas tuo metu, kai infliacijos audra dėl aukštų energijos kainų nubraukė namų ūkių pajamas. Britai skursta labiausiai per pastaruosius tris dešimtmečius, nes infliacija, kaip manoma, pasieks 13 proc. Ir nors Anglijos banko (Bank of England, BoE) vadovas Andrew Bailey, siekdamas sutramdyti infliaciją, padidino palūkanų normas daugiausiai per 27 metus, didėja recesijos pavojus. 

Spalio 1 d. vidutinis namų ūkis už elektrą mokės beveik 300 svarų sterlingų per mėnesį, perspėjo BoE. Jei prie didėjančių elektros energijos kainų pridėsime neigiamą realiojo darbo užmokesčio augimą, taps akivaizdu, kad namų ūkiai yra spaudžiami. Tai nesusiję su sparčiai augančiomis būsto, maisto ir benzino kainomis - ši tendencija yra netvari ir gali sukelti socialinį nestabilumą. 

Britų naujienų portalas "Glasgow Live" teigė, kad šis streikas panašus į "aštuntojo dešimtmečio pabaigoje ir devintajame dešimtmetyje vykusią akciją, kuria buvo kovojama prieš premjerės Margaret Thatcher įvestą rinkimų mokestį. Protestuodami 17 mln. žmonių atsisakė mokėti". 

JK finansų žurnalistas ir laidų vedėjas Martinas Lewisas taip kalbėjo apie streiką:

Manau, kad dabar galiu tiksliau jį klasifikuoti: "Didelis judėjimas, kurį matau, yra žmonių, reikalaujančių nemokėti sąskaitų už energiją, masinis nemokėjimas, skaičiaus augimas. Iš esmės tai yra vartotojų streikas dėl sąskaitų už energiją ir atsikratymo teisėtumo jas apmokėti.

"Artėjant spalio mėnesiui artėjame prie apklausos mokesčio momento, susijusio su sąskaitomis už energiją, ir mums reikia, kad vyriausybė imtųsi spręsti šį klausimą, nes kai nemokėti sąskaitų už energiją taps socialiai priimtina, žmonės nustos mokėti sąskaitas už energiją, o visų nuo jų neatskirsi."

Tuo tarpu "Ofgem" (JK energetikos reguliavimo institucijos) vadovas Džonatanas Brearlis (Jonathan Brearley) šeštadienį BBC radijo laidai "Today" sakė, kad žmonės neturėtų jungtis prie streiko dėl dviejų priežasčių.

"Visų pirma, tai padidins visų visų išlaidas. O antra, jei susiduriate su sunkumais apmokant sąskaitas, geriausia, ką galite padaryti, tai susisiekti su savo energetikos įmone."

Jis pridūrė: "Neraginčiau nieko nemokėti sąskaitų, nes tai tik dar labiau pakenks situacijai ir turės asmeninį poveikį.

Praėjusią savaitę JK vyriausybė pasmerkė šį judėjimą ir pavadino jį "labai neatsakingu". 

"Tai yra labai neatsakingas pranešimas, kuris galiausiai tik padidins kainas visiems kitiems ir paveiks asmeninius kredito reitingus", - vyriausybės atstovą citavo "The Independent".

"Don't Pay UK" mano, kad šią žiemą 6,3 mln. JK namų ūkių pateks į elektros sąskaitų nepriteklių, o dar milijonai pajus stresą dėl nekontroliuojamos infliacijos. 

Žmonės socialiniame tinkle "Twitter" reagavo į šią akimirką sakydami, kad "prasidėjo revoliucija" ir "šiek tiek pilietinių neramumų pakeliui į mūsų gatves ir teisingai". 

Galbūt šis judėjimo dalyvavimas bus puikus tarp britų kylančio nepasitenkinimo, kuris šią žiemą gali sukelti pilietinius neramumus, nes milijonams žmonių bus sunku išlaikyti šviesą, krosnį ir maistą ant stalo, pakaitalas.

P komentaras: UK galimai prasės..., o klausymas Lietuvoje? Čia, tariamai suvaryti žmonės į "mėsos gardus" tyli. Kol nebus išspausti iki galo, tol iš to gardo žmogus nebeišeis.... Kodėl tu pasirinkai tiekėja? Nori būti melžiama karvutė? Kai pieno (pinigų) nebus.... į mėsos kombinatą. O, kainas jie žada kelti.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.09.2018 laikas 07:51 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai plaukų priežiūrai

Plaukų priežiūra liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai plaukų priežiūrai, receptai plaukams, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 12:41 Receptai – Patiekalai Šalavijas vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Šalavijo, Vandens

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 08:52 Receptai – Patiekalai Svogūnas, žąsų taukai gydo bronchitą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Svogūnas, Žąsų taukai

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
08.05.2024 laikas 20:37 Kaip Volstrito finansininkas tapo šimtmečio sukčiumi: sėkmingiausio istorijoje vagies Bernio Madoffo istorija
Bernis Madoffas - amerikiečių finansininkas, sukūręs didžiausią istorijoje finansinę piramidę. Per 40 darbo metų jo bendrovė apgavo apie 3 mln. žmonių - ir labai turtingų, ir viduriniosios klasės atstovų. Bendra apgautų indėlininkų finansinių nuostol...

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 13:29 AstraZeneca visame pasaulyje atšaukia Covid vakciną

Bendrovė „AstraZeneca“ visame pasaulyje atšaukia savo „Covid“ vakciną, praėjus keliems mėnesiams po to, kai pripažino, kad ji gali sukelti gyvybei pavojingus sužalojimus.

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:30 Italijoje atkastas prestižinis geležies amžiaus nekropolis
Italijoje Kasertos ir Benevento provincijų Archeologijos, vaizduojamojo meno ir kraštovaizdžio direktorato misija atkasė geležies amžiaus nekropolio liekanas, kurios mokslininkus nustebino savo dydžiu ir prabanga....

Skaityti daugiau