Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugpjūčio » 8

Geriausios liaudiškos priemonės: skausmui, juodasis ridikas, varnalėšų lapai, raudonas molis

Strėnų gėlos (lumbago) skausmams slopinti

- Kartais galima priversti skausmą pranykti taip pat greitai, kaip jis ir atsirado, naudojant paspaudimus ir patempimus palei stuburą. Bet tokioms manipuliacijoms pasiduoda ne visi strėnų skausmai. Daug jų gali išgydyti tik ramybė.

- Norint gydytis aktyviau, galima pabandyti pasikabinus ant durų, atsargiai pasukioti liemenį dešinėn ir kairėn.

- Paprastai tai atlaisvina, o kartais ir visai nuslopina skausmą. Jei vis dėlto tai nepadeda, geriau kelias dienas ramiai pagulėti.

-  Naudingos karštos vonios, taip pat sausos taurės ant juosmens srities, įtrynimai įvairiais aštriais tepalais.

-  Ant juosmens galima dėti tarkuotų krienų, aprišti. Nuimti, kai nebegraužia.

- Dar viena labai gera priemonė - pipirinis pleistras. Klijuoti ant juosmens. Galima laikyti kelias dienas - jokios žalos kūnui.

- Paimti pelų (smulkių šieno likučių), supilti į maišelį, užrišti, pavirti inde, uždengus dangčiu. Paskui tą karštą maišelį su pelais dėti ant skaudamos vietos po kelis kartus per dieną. Skausmas nurimsta.

Juodasis ridikas

Nulupti, sutarkuoti su tarka, ant medvilninio arba lininio audinio tepti nestorą sluoksnį tarkuoto ridiko ir pridengti kitu medžiagos gabalėliu. Dėti ant skaudamos vietos, pridengti pergamentiniu popieriumi, aprišti kuo nors šiltu. Tokį kompresą laikyti tol, kol užteks kantrybės. Taip sukuriamas lėto ir gilaus įšildymo pojūtis. Kartais pakanka padaryti kelis kompresus, ir liga atsitraukia. Išoriškai tarkuotas ridikas naudojamas įtrynimams ir nuo radikulito, reumatizmo, podagros, peršalimo ligų.

- Vaistinių valerijonų šaknų tinktūra. Tinktūros įpilti į dubenėlį, suvilgyti ja marlę ar medžiagos gabalėlį, dėti ant skaudamos vietos ir padaryti kompresą. Laikyti, kol užteks kantrybės.

- Vaistinis šalavijas. Šalavijų ekstraktą praskiesti vandeniu santykiu 1:5 arba padaryti šalavijų antpilą ir dėti į šaldiklį. Paskui tais ledukais patrinti skaudamą vietą.

Varnalėšų lapai

Šviežią varnalėšos lapą sudrėkinti šaltu vandeniu, atvirkščia puse dėti ant skaudamos vietos ir aprišti tvarsčiu. Gera skausmą malšinanti priemonė. Vasarą galima iš anksto prisiskinti varnalėšų lapų su ilgais kotais ir išdžiovinti. Žiemą pakanka juos išmirkyti šiltame vandenyje ir naudoti, kaip nurodyta aukščiau.

Gydymas raudonuoju moliu

Į 1 kibirą paprasto raudonojo molio (be priemaišų) įpilti truputį vandens, pašildyti, gerai išmaišyti, kad susidarytų vienalytė tąsi masė. Ji turi būti šilta ir net truputį karšta. Paskui į molį įpilti pašildyto žibalo (1 stiklinė į kibirą molio), vėl viską kruopščiai išmaišyti. Iš molio padaryti paplotėlį, kuris uždengtų skaudamą vietą. Pridengti kuo nors šiltu, laikyti ant kūno, kol atvės. Taip kartoti kelis kartus. Stengtis išvengti nudegimo.

- Paimti kambarinio augalo agavos lapą, nupjauti spyglius, perpjauti plokščiai ir lapo sultimis ištrinti juosmenį. Bet įtrinti iš pradžių teikia labai atsargiai, nes jautrią odą agavos sultys veikia stipriai - žnaibo ir degina, nors neilgai. Jei oda reaguoja nestipriai, galima įtrinti stipriau. Taip daryti du kartus per dieną. Įtrynus agavos sultimis, kūno kažkaip ypatingai apvynioti nereikia.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
29.06.2019 laikas 14:15 Receptai – Patiekalai Orkaitėje keptos vištų blauzdelės: majonezo marinatas
Gaminame. Keptos vištų blauzdelės. Orkaitėje keptos vištų blauzdelės receptas. Į dubenėlį dedame majonezą, Dižono garstyčias, išspaustą česnaką, druską bei prieskonius ir užmaišome marinatą. Skanaus.

Skaityti daugiau

19.06.2019 laikas 21:37 Receptai – Patiekalai Moliūgų blynai
Gardžių moliūgų blynų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 19:16 Receptai – Patiekalai Sausainiai “Karakumas”
Dažnai kepiau šį skanėsta, bet nežinojau, kad jis vadinamas “Karakumas”. Kaip iškepti sausainius „Karakumas“.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau