Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Patarimai » 2022 » Rugpjūčio » 9

Kodėl neverta šaldyti svogūnų laiškų žiemai?

Šviežių prieskoninių žolelių sezonas greitai baigiasi, tačiau patyrusios šeimininkės žino, kaip vasarą galima pasigaminti puikių produktų žiemai. Dabar pats metas apsirūpinti daržovėmis, uogomis ir prieskoninėmis žolelėmis, kad šaltuoju metų laiku galėtumėte mėgautis įvairiais patiekalais. Kaip svogūnų laiškus paruošti žiemai, kad jie neprarastų aromato ir skonio? Šiame straipsnyje papasakosime, kaip paruošti žaliuosius skanumynus šaltajam sezonui.

KAIP IŠSAUGOTI SVOGŪNŲ LAIŠKUS

Pasidalinsime paprastu būdu, kaip paruošti svogūnų laiškus, kuriuos bus galima laikyti net kelerius metus. Be to, jų nereikės laikyti šaldiklyje, tiks laikymas ir šiltoje vietoje. Jie užims labai mažai vietos – į šaldiklį jų tiek daug nesutalpintumėte. Taigi, štai ką reikia daryti!

Svogūnų laiškus kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite – tai būtina. Galite naudoti popierinius rankšluosčius arba uždėti juos ant audinio ir palikti balkone. Jei neturite daug svogūnų, galite juos tiesiog palikti ant stalo. Svarbiausia, kad svogūnai gerai išdžiūtų.

Tada supjaustykite svogūnų laiškus griežinėliais. Baltąją dalį geriausia pjaustyti plonais griežinėliais, tačiau pačius laiškus galite pjaustyti didesniais gabalėliais.

Tada paimkite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Sudėkite svogūnus gana storu sluoksniu.

Jei svogūnų daug ir neturite antros skardos, galite naudoti orkaitės kepimo groteles. Jas taip pat išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite smulkintus svogūnų laiškus.

Įkaitinkite orkaitę iki 50°C temperatūros (jei orkaitėje veikia konvekcija, toks būdas bus dar greitesnis). Būtinai šiek tiek praverkite orkaitės dureles, kitaip drėgmė neišgaruos.

Džiovinkite svogūnus orkaitėje apie 2-3 valandas (viskas priklauso nuo orkaitės ir konvekcijos).

Džiovinimo metu svogūnus kelis kartus pamaišykite. Pirmą kartą po 40 minučių, paskui dar kartą. Atkreipkite dėmesį, kad svogūnų laiškai greičiau džiūsta ant grotelių nei ant kepimo skardos.

Paruošimo užbaigtumą labai lengva patikrinti: jei suspaudus svogūnų laiškai sutrupa delne, vadinasi, jie jau paruošti ir pilnai išdžiūvę. Tačiau tai dar ne viskas!

Dabar galėsite pasigaminti 3 skirtingus pusgaminius. Pirmasis variantas – palikti taip, kaip yra. Tinka sriubai pagardinti arba patiekalams apibarstyti. Antrasis variantas – šiek tiek sumalkite elektriniu smulkintuvu ir įberkite druskos (geriausia jūros druskos). Trečias variantas – svogūnus sumalti į miltelius ir įberti druskos. Šis produktas idealiai tiks kepiniams ir patiekalams, kuriuose svogūnai turi greitai susigerti į gaminį.

Įberkite druskos, kad prieskoniuose nesusidarytų gumuliukų. Laikykite stiklainiuose kambario temperatūroje.

Jie bus labai skanūs ir aromatingi!

Kaip sušaldomi svogūnų laiškai žiema:

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.11.2017 laikas 10:33 Receptai Prakaitavimui arbata (čiobrelis, liepžiedžiai, ramunėlė)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: čiobrelis, liepos žiedai, ramunėlės žiedai.

Skaityti daugiau

13.06.2019 laikas 19:48 Receptai Ploni pyragėliai su bulvėmis. Skonio neperduoti žodžiais
Skanūs ir ploni pyragėliai iš bulvių. Pyragėlių receptas. Naujiena, niekada dar nevalgiau tokius bulvių pyragėlius. Būtinai gaminsiuos kitą kartą.

Skaityti daugiau

04.07.2019 laikas 18:12 Receptai Kiaulienos kotletai su grikiais
Gaminame. Kiaulienos kotletai su grikiais. Kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau