Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Patarimai » 2022 » Rugpjūčio » 9

Kodėl neverta šaldyti svogūnų laiškų žiemai?

Šviežių prieskoninių žolelių sezonas greitai baigiasi, tačiau patyrusios šeimininkės žino, kaip vasarą galima pasigaminti puikių produktų žiemai. Dabar pats metas apsirūpinti daržovėmis, uogomis ir prieskoninėmis žolelėmis, kad šaltuoju metų laiku galėtumėte mėgautis įvairiais patiekalais. Kaip svogūnų laiškus paruošti žiemai, kad jie neprarastų aromato ir skonio? Šiame straipsnyje papasakosime, kaip paruošti žaliuosius skanumynus šaltajam sezonui.

KAIP IŠSAUGOTI SVOGŪNŲ LAIŠKUS

Pasidalinsime paprastu būdu, kaip paruošti svogūnų laiškus, kuriuos bus galima laikyti net kelerius metus. Be to, jų nereikės laikyti šaldiklyje, tiks laikymas ir šiltoje vietoje. Jie užims labai mažai vietos – į šaldiklį jų tiek daug nesutalpintumėte. Taigi, štai ką reikia daryti!

Svogūnų laiškus kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite – tai būtina. Galite naudoti popierinius rankšluosčius arba uždėti juos ant audinio ir palikti balkone. Jei neturite daug svogūnų, galite juos tiesiog palikti ant stalo. Svarbiausia, kad svogūnai gerai išdžiūtų.

Tada supjaustykite svogūnų laiškus griežinėliais. Baltąją dalį geriausia pjaustyti plonais griežinėliais, tačiau pačius laiškus galite pjaustyti didesniais gabalėliais.

Tada paimkite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Sudėkite svogūnus gana storu sluoksniu.

Jei svogūnų daug ir neturite antros skardos, galite naudoti orkaitės kepimo groteles. Jas taip pat išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite smulkintus svogūnų laiškus.

Įkaitinkite orkaitę iki 50°C temperatūros (jei orkaitėje veikia konvekcija, toks būdas bus dar greitesnis). Būtinai šiek tiek praverkite orkaitės dureles, kitaip drėgmė neišgaruos.

Džiovinkite svogūnus orkaitėje apie 2-3 valandas (viskas priklauso nuo orkaitės ir konvekcijos).

Džiovinimo metu svogūnus kelis kartus pamaišykite. Pirmą kartą po 40 minučių, paskui dar kartą. Atkreipkite dėmesį, kad svogūnų laiškai greičiau džiūsta ant grotelių nei ant kepimo skardos.

Paruošimo užbaigtumą labai lengva patikrinti: jei suspaudus svogūnų laiškai sutrupa delne, vadinasi, jie jau paruošti ir pilnai išdžiūvę. Tačiau tai dar ne viskas!

Dabar galėsite pasigaminti 3 skirtingus pusgaminius. Pirmasis variantas – palikti taip, kaip yra. Tinka sriubai pagardinti arba patiekalams apibarstyti. Antrasis variantas – šiek tiek sumalkite elektriniu smulkintuvu ir įberkite druskos (geriausia jūros druskos). Trečias variantas – svogūnus sumalti į miltelius ir įberti druskos. Šis produktas idealiai tiks kepiniams ir patiekalams, kuriuose svogūnai turi greitai susigerti į gaminį.

Įberkite druskos, kad prieskoniuose nesusidarytų gumuliukų. Laikykite stiklainiuose kambario temperatūroje.

Jie bus labai skanūs ir aromatingi!

Kaip sušaldomi svogūnų laiškai žiema:

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-26 laikas 21:32 Receptai Šviežios bulvės kepimo popieriuje. Kažkas naujo tavo virtuvėje!
Skanus šviežių bulvių patiekalas. Jis labai paprastas ir labai skanus. Aš savaite valgau tokias bulves ir dar neatsibodo. Kvapnios bulvės su apskrudusia odele ir minkštu vidumi. Labai skanu!

Skaityti daugiau

2020-06-26 laikas 18:48 Receptai Braškių ir citrinų sulčių koncentratas. Keptos braškės
Šiaip tai tuos braškių kubelius su citrinų sultymis šaldžiau žiemai, bet per tuos karščius nespėju šaldyti, nes namiškiai nuo šaldiklio nesitraukia...

Skaityti daugiau

2019-11-22 laikas 14:01 Receptai Keptuvėje keptas karpis. Kaip kepti karpį?

Virtuvė tavo namuose. Kaip kepti keptuvėje skanų karpį? Karpį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname, nusausiname, supjaustome gabalėliais, apšlakstome juos citrinos sultimis, apibarstome druska, pipirais iš abiejų pusių ir palieka...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau