Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Patarimai » 2022 » Rugpjūčio » 9

Kodėl neverta šaldyti svogūnų laiškų žiemai?

Šviežių prieskoninių žolelių sezonas greitai baigiasi, tačiau patyrusios šeimininkės žino, kaip vasarą galima pasigaminti puikių produktų žiemai. Dabar pats metas apsirūpinti daržovėmis, uogomis ir prieskoninėmis žolelėmis, kad šaltuoju metų laiku galėtumėte mėgautis įvairiais patiekalais. Kaip svogūnų laiškus paruošti žiemai, kad jie neprarastų aromato ir skonio? Šiame straipsnyje papasakosime, kaip paruošti žaliuosius skanumynus šaltajam sezonui.

KAIP IŠSAUGOTI SVOGŪNŲ LAIŠKUS

Pasidalinsime paprastu būdu, kaip paruošti svogūnų laiškus, kuriuos bus galima laikyti net kelerius metus. Be to, jų nereikės laikyti šaldiklyje, tiks laikymas ir šiltoje vietoje. Jie užims labai mažai vietos – į šaldiklį jų tiek daug nesutalpintumėte. Taigi, štai ką reikia daryti!

Svogūnų laiškus kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite – tai būtina. Galite naudoti popierinius rankšluosčius arba uždėti juos ant audinio ir palikti balkone. Jei neturite daug svogūnų, galite juos tiesiog palikti ant stalo. Svarbiausia, kad svogūnai gerai išdžiūtų.

Tada supjaustykite svogūnų laiškus griežinėliais. Baltąją dalį geriausia pjaustyti plonais griežinėliais, tačiau pačius laiškus galite pjaustyti didesniais gabalėliais.

Tada paimkite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Sudėkite svogūnus gana storu sluoksniu.

Jei svogūnų daug ir neturite antros skardos, galite naudoti orkaitės kepimo groteles. Jas taip pat išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite smulkintus svogūnų laiškus.

Įkaitinkite orkaitę iki 50°C temperatūros (jei orkaitėje veikia konvekcija, toks būdas bus dar greitesnis). Būtinai šiek tiek praverkite orkaitės dureles, kitaip drėgmė neišgaruos.

Džiovinkite svogūnus orkaitėje apie 2-3 valandas (viskas priklauso nuo orkaitės ir konvekcijos).

Džiovinimo metu svogūnus kelis kartus pamaišykite. Pirmą kartą po 40 minučių, paskui dar kartą. Atkreipkite dėmesį, kad svogūnų laiškai greičiau džiūsta ant grotelių nei ant kepimo skardos.

Paruošimo užbaigtumą labai lengva patikrinti: jei suspaudus svogūnų laiškai sutrupa delne, vadinasi, jie jau paruošti ir pilnai išdžiūvę. Tačiau tai dar ne viskas!

Dabar galėsite pasigaminti 3 skirtingus pusgaminius. Pirmasis variantas – palikti taip, kaip yra. Tinka sriubai pagardinti arba patiekalams apibarstyti. Antrasis variantas – šiek tiek sumalkite elektriniu smulkintuvu ir įberkite druskos (geriausia jūros druskos). Trečias variantas – svogūnus sumalti į miltelius ir įberti druskos. Šis produktas idealiai tiks kepiniams ir patiekalams, kuriuose svogūnai turi greitai susigerti į gaminį.

Įberkite druskos, kad prieskoniuose nesusidarytų gumuliukų. Laikykite stiklainiuose kambario temperatūroje.

Jie bus labai skanūs ir aromatingi!

Kaip sušaldomi svogūnų laiškai žiema:

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.12.2017 laikas 19:57 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (gyvatžolės, kraujalankės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: paprastosios gyvatžolės šaknų, vaistinės kraujalankės.

Skaityti daugiau

23.07.2019 laikas 20:14 Receptai – Patiekalai Kepti varškėčiai
Gaminame namuose. Kepti varškėčiai. Varškėčius apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių. Kepti varškėčiai tiekiami su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!

Skaityti daugiau

19.06.2019 laikas 16:53 Receptai – Patiekalai Orkaitėje keptos bulvės

Recepte nurodyti prieskoniai ir prieskoninės žolelės, tačiau šitaip kepant bulves galite naudoti bet kokius savo mėgstamus prieskonius arba paprasčiausiai vien druską.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau