Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Patarimai » 2022 » Rugpjūčio » 9

Kodėl neverta šaldyti svogūnų laiškų žiemai?

Šviežių prieskoninių žolelių sezonas greitai baigiasi, tačiau patyrusios šeimininkės žino, kaip vasarą galima pasigaminti puikių produktų žiemai. Dabar pats metas apsirūpinti daržovėmis, uogomis ir prieskoninėmis žolelėmis, kad šaltuoju metų laiku galėtumėte mėgautis įvairiais patiekalais. Kaip svogūnų laiškus paruošti žiemai, kad jie neprarastų aromato ir skonio? Šiame straipsnyje papasakosime, kaip paruošti žaliuosius skanumynus šaltajam sezonui.

KAIP IŠSAUGOTI SVOGŪNŲ LAIŠKUS

Pasidalinsime paprastu būdu, kaip paruošti svogūnų laiškus, kuriuos bus galima laikyti net kelerius metus. Be to, jų nereikės laikyti šaldiklyje, tiks laikymas ir šiltoje vietoje. Jie užims labai mažai vietos – į šaldiklį jų tiek daug nesutalpintumėte. Taigi, štai ką reikia daryti!

Svogūnų laiškus kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite – tai būtina. Galite naudoti popierinius rankšluosčius arba uždėti juos ant audinio ir palikti balkone. Jei neturite daug svogūnų, galite juos tiesiog palikti ant stalo. Svarbiausia, kad svogūnai gerai išdžiūtų.

Tada supjaustykite svogūnų laiškus griežinėliais. Baltąją dalį geriausia pjaustyti plonais griežinėliais, tačiau pačius laiškus galite pjaustyti didesniais gabalėliais.

Tada paimkite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Sudėkite svogūnus gana storu sluoksniu.

Jei svogūnų daug ir neturite antros skardos, galite naudoti orkaitės kepimo groteles. Jas taip pat išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite smulkintus svogūnų laiškus.

Įkaitinkite orkaitę iki 50°C temperatūros (jei orkaitėje veikia konvekcija, toks būdas bus dar greitesnis). Būtinai šiek tiek praverkite orkaitės dureles, kitaip drėgmė neišgaruos.

Džiovinkite svogūnus orkaitėje apie 2-3 valandas (viskas priklauso nuo orkaitės ir konvekcijos).

Džiovinimo metu svogūnus kelis kartus pamaišykite. Pirmą kartą po 40 minučių, paskui dar kartą. Atkreipkite dėmesį, kad svogūnų laiškai greičiau džiūsta ant grotelių nei ant kepimo skardos.

Paruošimo užbaigtumą labai lengva patikrinti: jei suspaudus svogūnų laiškai sutrupa delne, vadinasi, jie jau paruošti ir pilnai išdžiūvę. Tačiau tai dar ne viskas!

Dabar galėsite pasigaminti 3 skirtingus pusgaminius. Pirmasis variantas – palikti taip, kaip yra. Tinka sriubai pagardinti arba patiekalams apibarstyti. Antrasis variantas – šiek tiek sumalkite elektriniu smulkintuvu ir įberkite druskos (geriausia jūros druskos). Trečias variantas – svogūnus sumalti į miltelius ir įberti druskos. Šis produktas idealiai tiks kepiniams ir patiekalams, kuriuose svogūnai turi greitai susigerti į gaminį.

Įberkite druskos, kad prieskoniuose nesusidarytų gumuliukų. Laikykite stiklainiuose kambario temperatūroje.

Jie bus labai skanūs ir aromatingi!

Kaip sušaldomi svogūnų laiškai žiema:

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-15 laikas 21:34 Receptai Pyragėliai su obuolių įdaru

Skanūs, lengvai ir greitai pagaminami, pyragėliai su obuolių įdaru. Gaminame. Pyragėliai su obuolių įdaru

Skaityti daugiau

2019-07-04 laikas 22:01 Receptai Sluoksniuotos salotos su obuoliu ir vištiena
Sluoksniuotos salotos receptas. Lengvos, sočios su pikantiška rūgštele – štai tokios salotos gaunasi galutiniame rezultate. Skanaus!

Skaityti daugiau

2020-07-24 laikas 19:14 Receptai Lašišos kepsneliai su sviestiniu citrinų padažu
Lašišos filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, nupjaukite odą, pagardinkite druska bei maltais pipirais. Į įkaitintą keptuvę dėkite didžiąja dalį sviesto, palaukite, kol ištirps.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-12-18 laikas 21:22 Laužų Ritualas prie Seimo: Antra Diena – Tironijos Aktyvacija ar Laisvės Iliuzija?
Antra laužų protestų diena prie Seimo: minia klausėsi Karolio Kaupinio kalbos apie artėjančią tironiją, protestas plinta į kitus miestus. Oficialiai – kova už LRT nepriklausomybę. Bet ar tai ne tęstinis ugnies ritualas, aktyvuojantis masinę kontrolę ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 21:11 ŠOKAS: Ruginienė siūlo LRT tarybai atsistatydinti – taika ar gudrus planas?
Gruodžio 18 d. premjerė Inga Ruginienė netikėtai pasiūlė LRT tarybai atsistatydinti nedelsiant, mainais žadėdama atšaukti prieštaringas LRT įstatymo pataisas. Oficialiai – tai taikos žingsnis, kad nurimtų protestai ir susipriešinimas. Tačiau daugelis...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 19:34 90 % Jungtinės Karalystės gydytojų ir slaugytojų atsisako skiepytis nuo gripo
Atrodo, kad dauguma Jungtinės Karalystės slaugytojų ir gydytojų dabar tapo vakcinų priešininkai. Ir pagrindinės žiniasklaidos priemonės apie tai netgi pranešė!

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 14:18 Tarpžvaigždinė Kometa 3I/ATLAS: Šokiruojantys Metalai ir Paslaptys
Ar įsivaizduojate kometą, atskriejusią iš tolimų žvaigždžių gelmių, slepiančią metalų lobius, kurie sukelia ugnikalnių išsiveržimus kosmose? Tai ne fantazija – tai realybė, kuri kelia šiurpą ir žavesį!

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 10:04 Šokiruojantis Makaronų Virimo Mitas: Kodėl Aliejus Tik Kenkia!
Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų makaronai nesulaiko padažo ir tampa slidūs? Daugelis namų šeimininkių daro šią klaidą – pila aliejų į virimo vandenį, manydamos, kad tai apsaugo nuo lipumo. Bet tai tik mitas, kuris gadina patiekalą!...

Skaityti daugiau