Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 28

Prasideda ieškinių banga prieš psichiatrus ir gydytojus, kurie pritarė transseksualų žalojimui ir operacijoms.

Medicinos specialistai, kurie vaikams taiko lyties keitimo hormonus ir lytinio brendimo blokatorius, bus patraukti atsakomybėn už prievartą prieš vaikus ir netinkamą medicininę priežiūrą. Medicinos specialistai, kurie savo pacientams primetinėja transseksualų operacijas ir lytinių organų žalojimus, netrukus sulauks ieškinių bangos.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, atspindinčių autoriaus nuomonę

Pavyzdžiui, 19-metė Džėja (Jay Langadinos). Ši australė 2010 m. gegužę kreipėsi profesionalios pagalbos į psichiatrą daktarą Patricką Toohey. Po vieno susitikimo psichiatras paskyrė Džėjai hormoninį gydymą ir dvi dideles krūtų ir gimdos pašalinimo operacijas. Džėjos endokrinologė, profesorė Ann Conway (Ann Conway), buvo susirūpinusi, kad Džėja yra "labai jauna", todėl prieš pradedant hormoninį gydymą jai reikia "atlikti išsamų psichiatrinį tyrimą".

Tačiau psichiatras daktaras Patrickas Toohey (Patrick Toohey) neatliko išsamaus psichiatrinio įvertinimo ir neskyrė laiko išklausyti savo pacientės. Vos po vieno susitikimo jis paskyrė sintetinių hormonų, privertusių Džėjui išsivystyti antrinius vyriškus lytinius požymius. Netrukus po to sekė žalojimo operacijos, pradedant dviguba mastektomija. Kai Džėjai buvo vos 22 metai, jos psichiatras pasirašė dėl histerektomijos, rašydamas, kad nėra "psichiatrinių kontraindikacijų atlikti histerektomiją kaip lyties keitimo dalį".

Praėjus dešimtmečiui, Džėja neidentifikuoja savęs kaip vyro, o tai jai buvo primesta dar jaunystėje. Šiandien ji padavė psichiatrą į teismą dėl profesinio aplaidumo.

Jaunuoliai, kurie buvo suluošinti dėl transseksualumo, pradeda de-transformaciją ir grįžta į savo tikrąjį "aš".

Dar būdama devyniolikos Jay sako, kad gydytojui pasakė, jog kenčia nuo socialinės fobijos, tačiau ši problema buvo ignoruojama. Jei psichiatrai skirtų šiek tiek laiko ir įsigilintų į problemos esmę, tuomet apie hormonų terapiją ir lytį varžančias operacijas net nebūtų svarstoma. Hormonai ir procedūros, kurios buvo atliktos Džėjai, galiausiai sukėlė ankstyvą menopauzę, psichologinio funkcionavimo sutrikimus, gilų nerimą ir depresiją. Galiausiai ji norėjo susilaukti vaikų, bet negalėjo. Dabar ji laiko gydytoją atsakingu už tai, kad prieš atliekant histerektomiją nerekomendavo jai gauti antros nuomonės.

Jaunystės jausmai, potraukiai ir mintys yra sudėtingi ir trumpalaikiai, tačiau nė vienas iš jų neturi nulemti jų gyvenimo - nebent būtų nueita per toli. Gimtoji lytis yra šventa ir pirmiausia turėtų būti išsaugota ir patvirtinta. Džėja prisimena, kad buvo sumišusi dėl savo seksualumo ir lyties po to, kai internete sužinojo apie lyties disforiją.

"Dėl disforijos apibrėžimo pagalvojau, kad man taip ir yra. Nusprendžiau, kad turiu būti transseksuali, nes jaučiau diskomfortą dėl savo kūno", - sakė Langadinos. Tačiau padariusi neteisingą išvadą apie savo tapatybę, ji nebuvo nukreipta teisinga linkme. Kai ji kreipėsi psichiatrinės pagalbos, buvo patvirtinta jos sumišimas ir dar labiau įtikinta priimti tapatybę, kuri iš tiesų nebuvo jos. Pradėjus veikti hormonų terapijai, ji tapo dar nelaimingesnė, todėl siekė tolesnių pokyčių, kad "pataisytų" save ir atrastų savyje kažkokią laimę.

"Kai mano nelaimingumas augo, pajutau, kad mano nelaimingumo priežastis yra ta, kad nesu vyras, todėl atsakymas buvo dar labiau pakeisti savo kūną", - sakė Langadinos. "Susirgau, negalėjau funkcionuoti ištisus metus. Negalėjau atsikelti iš lovos. Gaila, kad tuo metu nežinojau, kaip man skaudėjo ir kodėl".

Medikai pradeda garsiai kalbėti apie lytį keičiančią prievartą prieš vaikus, lytinių organų žalojimą

Lyties keitimo aukos keliasi ir pasakoja savo istorijas. Šios asmeninės patirtys skatina vis daugiau medicinos specialistų užstoti vaikus, kurie yra grobuonys dėl translytiškumo, lyties keitimo, sintetinių hormonų ir lyties organų žalojimo. Amerikos pediatrų kolegijos prezidentas daktaras Kventinas Van Meteris (Quentin Van Meter) interviu portalui LifeSiteNews lytinio brendimo blokatorius pavadino "prievarta prieš vaikus".

"Jeigu jūs tai nutraukiate, aiškiai siekdami, kad tai niekada nepasikeistų taip, kaip gamta numatė, kad biologiniai vyrai taptų suaugusiais vyrais, o biologinės moterys - suaugusiomis moterimis, jeigu tai nutraukiate, iš esmės sukuriate liguistą būseną", - teigė K. Van Meteris. "Be to, akivaizdu, kad didžioji dauguma vaikų, kuriems pradedami vartoti lytinį brendimą blokuojantys preparatai, negalės natūraliai bręsti. Jie bus stabdomi ir jiems bus skiriami skirtingų lyčių hormonai."

Dr. Van Meteris sakė, kad lytinio brendimo blokatoriai yra vartai į sveikų kūno dalių chirurginį žalojimą, be to, jie turi daug trumpalaikių ir ilgalaikių šalutinių poveikių. "Taigi tai konvejeris. Ir kai tas pacientas patenka ant brendimo blokatorių konvejerio, jis yra vežamas žemyn surinkimo linija iki kryžminės lyties hormonų. O galiausiai turi galimybę pasidaryti operaciją, kad jų kūnas būtų suluošintas ir jie atrodytų kaip priešingos lyties atstovai."

P komentaras: užsienis rašo, todel tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.06.2019 laikas 20:11 Receptai – Patiekalai Abrikosų pyragas. Labai skanus ir paprastas receptas
Man šis pyragas vasarą išsigelbėjimas, minimalus laikas paruošimui. Receptas yra labai, išsisaugokite pas save! Aš gaminau su braškėmis, avietėmis, obuoliais, slyvomis, abrikosais, šokoladu ir aguonomis. Apskritai, fantazijai nė...

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti

Nuospaudos liaudies medicinoje, Nuospaudos, Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti, receptai nuospaudoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uog...

Skaityti daugiau

25.06.2019 laikas 12:50 Receptai – Patiekalai Avokado užtepėlė

Avokadą nulupame, išimame kauliuką ir minkštimą sutriname šakute, dedame išspausto česnako, apšlakstome citrinos sultimis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau