Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2022 » Rugsėjo » 17

Palestiniečių ūkininkas, Gazoje sodindamas alyvmedį, aptiko retą bizantinę mozaiką

Palestinos ūkininkas sodino naują alyvmedį, kai kastuvu atsitrenkė į kietą daiktą. Jis paskambino sūnui ir per tris mėnesius jie pamažu iškasė puošnią Bizantijos laikų mozaiką, kurią ekspertai laiko vienu didžiausių kada nors Gazoje rastų archeologinių lobių.

Mozaika aptikta vos už kilometro nuo Izraelio sienos. Šimtmečių senumo radinys yra puikios būklės Grindys, ant kurių pavaizduota 17 gyvūnų ir paukščių ikonografijų, yra gerai išsilaikiusios, o spalvos - ryškios.

"Tai gražiausios Gazos ruože rastos mozaikinės grindys tiek grafinių vaizdų kokybės, tiek geometrijos sudėtingumo požiūriu", - sakė Prancūzijos Biblijos ir archeologijos mokyklos Jeruzalėje archeologas Rene Elteris.

"Dar niekada Gazos ruože nebuvo rasta tokio meistriškumo mozaikinių grindų, kurių grafika būtų tokia preciziška, o spalvos - sodrios", - sakė jis.

Jis sakė, kad mozaikinis grindinys datuojamas V-VII a., tačiau norint tiksliai nustatyti, kada jis buvo pastatytas ir ar tai buvo religinio, ar pasaulietinio komplekso dalis, reikia atlikti atitinkamus kasinėjimus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
02.09.2019 laikas 13:19 Receptai – Patiekalai Nuostabi mėsa su sūriu! Visada mažai, kiek be gamintum!

Skanu ir originalu! Pasigaminkime namuose skanius kepsnelius su fetos sūrio įdaru. Gaunasi labai skanūs ir dideli.

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 12:25 Receptai – Patiekalai Lietiniai su varške
Gaminame namuose. Lietiniai su varške. Prieš tiekiant lietinius iš abiejų pusių apkepiname aliejuje. Lietiniai su varške tiekiami su grietine, grietine ir mėgstama uogiene ar sviesto ir grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 07:55 Receptai – Patiekalai Naminiai vafliai su karamele
Pasigaminkite skanius vaflius su kondensuotu pienu “rududu”. Vaflių su karameliniu įdaru receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau